A Korean Odyssey

A Korean Odyssey ~ Hwayugi

Műfaj: fantasztikus, romantikus, vígjáték
Részek száma: 20
Dátum: 2017 - 2018
Csatorna: tvN

Ismertető: Történetünk főhősnője, Jin Sun Mi különleges képességgel rendelkezik, ugyanis látja a szellemeket. Kiskorában emiatt mindenki utálta és félt tőle, magányos volt, egyedül nagymamája nyújtott neki menedéket. Kisiskolás korában azonban egy furcsa véletlennek hála találkozik Woo Whee-val, aki ráveszi hogy menjen be egy különleges házba és szerezzen meg neki valamit. Itt találkozik egy istenséggel, Son Oh Gong-gal akit kiszabadít börtönéből miután szerződést köt vele. Oh Gong azonban túljár a lány eszén és eltűnik. 25 évvel később Jin Sun Mi éli az életét, de még mindig vágyakozik az iránt, hogy olyan lehessen, mint mindenki más. A sors újra összehozza Son Oh Gong-gal, s úgy alakul, hogy annak meg kell védenie a nőt bármi áron.

Vélemény: Nagyon nagy felhajtás volt a sorozat körül amikor futott, így nagyon sajnáltam, hogy nem nézhetem én is hétről hétre a részeket, de az nyugtatott, hogy majd egybe lenyomhatom az egészet. Így nagyon izgatottan, hatalmas reményekkel kapcsolatam be az első részt. Valami nagyon nagyszabásúra számítottam, hisz annyian oda voltak érte, plusz a vidik, amiket láttam, nagyon jónak tűntek. Aztán sajnos csalódnom kellett.
Nem tudom, hogy velem van-e a baj (pedig szeretem az ilyen stílusú sorikat / filmeket), de már az első rész is nagyon unalmas volt. Pedig a sztori jónak ígérkezett, valamiért mégsem fogott meg. De sebaj, gondoltam, biztos jobb lesz ez. De sajnos nem. Én nem tudom, hogy miért, de alig vártam, hogy a végére érjek. Nagyon erőltetettre és unalmasra sikerült az egész, arról nem is beszélve, hogy egy rész másfél órás volt. 90 teljes perc. Biza.
A soriban az eltemetett titkok igazából nagyon egyértelműek voltak, a viccek pedig borzasztóan erőltetettek. Nagyon szenvedtem vele. De valahol a 12-13 résznél elkezett érdekesebb lenni, főleg, hogy közeledtünk a nagy fináléhoz, plusz addigra már nagyjából a szereplőkkel is sikerült megbékélnem, szóval volt egy pár rész, ami ténylegesen érdekes volt és kíváncsi voltam hogy mi lesz a befejezés, hisz nagyon készítgettek minket.
De hát, istenem. SPOILER: most őszintén, mi volt az a sárkányos 'nagy' csata? Azt hittem, hogy ilyen gagyi dolgokat már nem csinálnak koreai sorozatokban, de mint kiderült, mégis. Végre sikerült kicsit izgalmassá tenni erre elrontották az egészet egy béna jelenettel. Vagyis nem is a jelenettel volt a baj, hanem azzal, hogy annyira felkészítettek minket arra, hogy ez mekkora nagyszabású lesz, de erre lerendezték az egészet se perc alatt. 
SPOLER VÉGE. Szóval a végigfutó történetszál nagyon nem nyert meg magának. Ami érdekessé tette volna, azok az apró esetek, amivel főhőseink megbírkóznak a szellemek kapcsán. Ezek tök jók lettek volna, de ezeket is olyan gyorsan lerendezték, hogy még csak meg sem tudtunk hatódni az egyes dolgokon, mert mire elkezdték volna kifejteni a történetet, már véget is ért az egész, én meg csak bambultam ki a fejemből.
Én nagyon szeretem az ilyen kis beépített eseteket a sorikban, amiken meg tudunk hatódni, de hát ez itt szörnyűséges volt. De sebaj. Fő szál rossz? Kis beépített sztorik rosszak? Itt van nekünk a romantika! Haha... ajj nem tudom, hogy mit is mondjak. Ez is annyira erőltetett volt. A csaj pontosan tudta, hogy miért van mellette a pasi, mégis annyira hamar beleszeretett. Évekig elélt segítség nélkül, de aztán tökre esetlenné vált.
Az egyedüli dolog, ami tényleg jó volt az egész sorozatban, az a szereplők közti hangulat. Aranyosak voltak együtt a lakásban, mikor csak éppen szivatták egymást, vagy mikor telefonon pletykáltak egymással. Ezek a jelenetek voltak azok, amik nagyon feldobták a sorozatot. Plusz P.K és a kis zombi is szörnyen cukik voltak együtt, sokkal jobban szerettem őket, mint a két főhőst, igazi felüdülés volt a párosuk ebben a kiakasztó sorozatban.
Mást nem is tudok nektek mondani. Jó lett volna a történet, de minden lehetséges módon elrontották. Mikor kicsit elkezdett érdekessé válni, az egészet elrontották egy irtó béna 'nagy' jelenettel. Sajnálom, hogy nekem nem tetszett a sorozat, mert nagyon, de nagyon akartam, hogy jó legyen. De nem mondanám senkinek sem, hogy ne nézze meg, mert tudtommal sok ember van, akik nagyon szeretik ezt a sorozatot. Nekem nem jött be, de ettől még másnak nagyon is tetszhet, szóval hajrá, aztán várom véleményeket.

Zene: Itt nem panaszkodhatom, mert gyönyörű számok születtek a sorozathoz, amiket nagyon szépen használtak is: Mackelli 'Believe', MeloMance 'I'll Be By Your Side', NU'EST W 'Let Me Out', Hwang Chi Yeul 'Like a Miracle', Bumkey 'I Saw You', illetve a kedvencem, Ben 'If We Were Destined'.

Szereplők: Na akkor lássuk csak főhőseinket.
Lee Seung Gi - Son O Gong: Istenségként nem nagyon érdekli senki és semmi, csak saját maga. Szorgosan gyűjtögeti az alkoholokat, hogyha majd tilalma feloldódik, mindet megihassa. Son O Gong karaktere nagyon vicces akart lenni, aki kicsit gonosz is, de kénytelen megvédeni a főhősnőt. Nem tudom miért, de nagyon idegesített. Igazából másról sem szólt a karaktere, csak hogy folyton mondogatta a főhősnőnek, hogy ő szereti, de a karkötő miatt, és hogy szabaduljon meg tőle, illetve arról, hogy folyton megmentette a csajt. Nem tudom, pedig Seung Gi-t nagyon szeretem, de ez a karakter valamiért nagyon nem tetszett tőle. Sőt, néha kimondottan idegesített. A viccei néha jók, néha viszont nagyon erőltetettek voltak. Egyedül akkor volt szerethető számomra, amikor Woo Whee-vel szivatták egymást, vagy éppen segítettek egymásnak. Seung Gi nagy kedvencem, sajnos ez a karakter annyira nem tetszett tőle, de a jövőben még úgy is sok sorozata lesz (nagyon nagyon reméljük).
Cha Seung Won - Woo Whee: A 'jó pontokat' gyűjtögeti, hogy valamikor istenség lehessen belőle. Woo Whee volt az egyetlen olyan karakter, akin néha tényleg tudtam nevetni, mert vágott néha olyan fejeket, hogy majd behaltam. De ettől és a múltjától függetlenül, a karakternek sok értelme nem volt a sorozatban, kicsit ilyen időhúzásnak éreztem azt, hogy egyáltalán ott volt. De ez nem azt jelenti, hogy nem örültem neki, sőt, ő volt az egyetlen akit tényleg megkedveltem a sorozatban, szóval hálás vagyok a karakerének. Seung Won viszont nagyot alkotott, eszméletlenül jól alakította ezt a karaktert, a fejek, amiket vágott néha, hatalmasak voltak, az akcentusa szintén, valahogy az egész karakternek adott egy különleges aurát, nagyon egyedivé tette. Örülök, hogy láthattam őt ilyen szerepben, de tényleg nagyon, mert az tuti biztos, hogy ez a karakter nagyon maradandó lesz nekem is és még sok más nézőnek.
Oh Yeon Seo - Jin Sun Mi: Gyerekkora óta szörnyűségeket lát, ez miatt mindig is egyedül volt élete során. Sun Mi karaktere azért volt szörnyen kiakasztó, mert konkrétan rácuppant a pasira amint az megjelenik sok év után. Én nem akarok beleszólni, de hát basszus, az folyton fenyegette, és kb. semmibe vette, de amint lehetősége nyílik rá, ráveti magát, hogy megvédje. Éveken keresztül elvolt egyedül a szellemekkel, de hirtelen a férfi megjelenése után minden egyes esetben kockán forog az élete, konkrétan olyan esetlenné vált, hogy az fájt nézni. Arról nem is beszélve, hogy se perc alatt beleszeretett egy olyan férfiba, aki számtalanszor elmondta neki, hogy felfalja, amint lekerül róla a karkötő, aztán másról sem szólt, csak hogy vágyakozik a pasi után. Nem szeretem az ilyen főhősnőket, így akármennyire szeretem a színésznőt, ez a karakter nagyon nem nyert meg. Remélem a jövőben jobb szerepei lesznek ennél, mert a színésznőt tökre szeretem, nagyon szép is.
Lee Hong Ki - P.K: Igazából csak úgy ott van a főhőseink között, próbál valahogy előnyt kovácsolni a dolgokból, de sok ereje nincs. Hong Ki feltűnésére nagyon vártam a sorozatban, de sajnos a kezdeti összkép nem volt túl biztató róla. Nem kedveltem őt, sőt, néha idegesített is az, hogy belekotnyeleskedik a dolgokba. De amikor megjelenik a kis zombi, és ezek ketten összebarátkoznak... hát olyan cukik voltak, hogy az nem igaz. Annyira, de annyira szerettem azt a pár kevéske jelenetet, ami róluk szólt, hogy azt elmondani sem tudom. Hamar eljutottam oda, hogy sokkal jobban bírtam kettejüket, mint a két főhőst, még akkor is, ha nem nagyon volt szerelmi szál köztük. Szóval végérvényesen nagyon örültem a karakterének a sorozatban. Hong Ki hihetetlen cuki, egyik kedvenc koreai emberkém, nagyon remélem, hogy a jövőben lesz még sok szerepe, mert hát imádnivaló ez a pali.

Történet: 5/10
Zene: 9/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése