Two Weeks

Two Weeks

Műfaj: melodráma, krimi, akció, thriller, romantikus (picit), politikai
Részek száma: 16
Dátum: 2013
Csatorna: MBC

Ismertető: Jang Tae San nem él épp irigylésre méltó életet. Egy zálogházban dolgozik, napról napra él, nem igazán érdekli semmi sem. Egyik nap 8 éve elhagyott barátnője keresi fel, miszerint anno megtartotta közös gyermeküket, és annak most csontvelő átültetésre van szüksége. Tae San pedig apa lévén lehetséges donor. Mivel a vizsgálatok pozitívak lettek Tae San majd repül örömében, hogy segíthet kicsi lányán. Azonban az élet sosem úgy alakul, ahogyan azt várjuk. Moon Il Seok megöli barátnőjét, és Tae San-ra tereli a gyilkosságot, aki immár harmadjára menne börtönbe Il Seok helyett. Azonban ezt nem engedheti meg, hiszen 2 hét múlva ott kell lennie kislánya műtétén, mint donor. Ha börtönbe megy, ott megölik Il Seok emberei, ha nem, akkor mind a két fél üldözni fogja. A sztoriba bekapcsolódik még Seung Woo, aki Tae San volt barátnőjének jegyese, és aki eszét vesztve üldözi Tae San-t. Valamint itt van még Jae Kyung, aki már évek óta le akarja leplezni Il Seok-ot. Tehát kezdetét veszi egy eszeveszett hajsza amely két hétig tart.

Vélemény: Mikor elkezdtem a sorozatot rengetegen írtátok, hogy mennyire jó ez a sorozat és mennyire megható, így még nagyon lelkesedéssel vártam a fejleményeket. Amit legelőször meg kell jegyeznem, az az, hogy ez az első sorozatom Joon Gi-tól, ami nem történelmi, szóval eltartott egy kis ideig megszoknom az új külsejét. Alapjáraton nagyon szeretem az üldözős filmeket amelyekben a túlélés a cél. Azonban itt voltak fenntartásaim. Először is úgy gondoltam, hogy a 16 rész túl sok.
Aztán kicsit féltem, hogy Joon Gi hülyén fog kinézni az apa szerepben, hisz eddig sosem láttam még ilyen komoly és felelősségteljes szerepet tőle. Első félelmem kicsit be is igazolódott, hisz a 16 rész picivel több volt, mint az ideális. Szerintem nekem olyan 13 rész lett volna a legjobb, hogy tényleg ne legyen húzva benne semmi. Persze ez nem nagy hátrány, hisz egy nagyon érdekes és izgulós sztoriról van szó. A második félelmem viszont (hatalmas meglepetésemre) pozitív csalódás lett.
Joon Gi eddigi legjobb szerepével találkoztam, valami eszméletlenül jól állt neki az apa szerep. Imádtam és szívem szakadt meg, amikor mindig odaképzelte a kislányát. A kis ábrándnak köszönhetően élte túl a hatalmas megpróbáltatásokat, segített neki túlélni egy újabb napot. Azok a részek pedig amikor menekült, és rafinált eszét ismerhettük meg... hát valami zseniálisak voltak. Öcsém egy mukkot nem értett belőle (még csak 5 éves, nem tud olvasni), mégis végignézte egy pisszenés nélkül azt az 5-6 részt, mert hogy milyen okos ez a bácsi. Komolyan mondom.
Szerintem ez azért mond valamit. A politikai részek már annyira nem érdekeltek, én a végén már csak azt a pillanatot vártam amikor végre helyre jön minden. Annak ellenére, hogy thriller, nincs benne sok váratlan fordulat, a legtöbb előre sejthető, főleg ha nem ez az első sorozata az embernek. Viszont ez nem rossz, érdekes volt végignézni, ahogy a karakterek egytől egyik belátják, hogy miket hibáztak majd próbálnak ezeken a hibákon javítani. Tényleg hatalmas elismerésem.
Mivel a karaktereknél csak a 4 főhősről fogok beszélni, ezért itt megemlíteném Song Jae Rim karakterét. Eddig mindig csak ilyen bohókás szerepekben láttam, alig ismertem fel ijesztő arcával és koromfekete hajával. Vagyis felismertem, inkább csak nem tudtam azonosítani a kettőt. Eszméletlen volt. Elég volt ránéznem, hogy kiverjen a hideg. Én nem tudtam, hogy ez a pasi ilyen jó színész, szóval nagyon várom a jövőbeli szerepeit (ha jól tudom hamarosan lesz is egy szóval hajrá).
De nem csak neki és a 4 főszereplőnek, hanem szinte mindenkinek elismerésem, a gonosz kellőképpen gonosz volt, a jó pedig jó. A kislány pedig valami eszméletlen aranyos és okos volt. Plusz imádtam, hogy minden rész elteltével lehúzott egy napot a kis naptárjában. Igen, szóval összességében egy nagyon jó sorozatról van szó, szépen fel van építve, mindent szépen lezárnak. Mindenkinek ajánlom, mert egyszer tényleg érdemes belekezdeni, főleg ha egy kis akcióra vágyik az ember.

Zene: A soundtrackek jók voltak, számok közül nem sok fogott meg. Viszont a minden részben elhangzó 'Run' tetszik.

Szereplők: Akkor lássuk csak a négy főhőst sorjában.
Lee Joon Gi - Jang Tae San: Kezdetben felelőtlennek és lézengőnek tűnhet, azonban hamar rájövünk, hogy épp az ellenkezője. Egy nagyon megbízható és rendes pasi, aki mindent megtesz, hogy 8 év után felbukkant kislányát megmentse. Tae San nevét szerintem soha nem fogom elfelejteni, mert sorozatonként minimum hatvanszor elhangzott a neve. Mint karakter az elején nagyon haragudtam rá, de gondoltam, hogy minden múltbéli tettének oka van, így természetes, hogy a végére megsajnáljuk. Nagyon tetszett, ahogy mindig maga mellé képzelte a kislányát, olyan szépen és meghatóan jött ki. Joon Gi hírhedt arról, hogy imádja az akciójeleneteket és nem használ dublőrt.
Kim So Yeon - Park Jae Kyung: Gyerekkora óta élete célja az, hogy a rács mögé dugja Jo Seo Hee-t és Moon Il Seok-ot, ezért pedig mindenre képes. Jae Kyung nem állt annyira közel a nézőkhöz, legalábbis hozzám nem, de mégis nagyon tiszteltem. Egyrészt azért, mert bár kezdetben felhasználta Tae San-t, a végére már teljes szívéből segített neki, és remélte, hogy sikerül tisztázni őt. Nagyon sajnáltam azt a sok mindent amit vele történt, hisz szerintem elmondhatom, hogy az összes főszereplő közül az ő sérelmei voltak a legnagyobbak. Tetszett, hogy kitart és hogy nem adja fel. A színésznő most jól hozta a formáját, bár a legújabb szerepe nem igazán nyerte el a tetszésem.
Ryu Soo Young - Im Seung Woo: Egy vérbeli nyomozó, aki kislányaként szereti Soo Jint, és aki mindent megtesz, hogy szeretteit megvédje. Persze a sorozat legelején haragudtam rá, hisz mind tudtuk, hogy Tae San tévesen lett megvádolva, így egy picit Seung Woo ellen voltunk. Később persze ez teljesen megváltozik, rájövünk, hogy van olyan jó és rendes, mint Tae San, sőt. Én nagyon megszerettem, az egész sorozatban őt éreztem magamhoz a legközelebb. A színésszel még nem találkoztam, na majd a jövőben.
Park Ha Sun - Seo In Hye: Soo Jin édesanyja, aki mindent megtesz, hogy kislányát megmentse. Őszintén In Hye is hasonló volt Seung Woo-hoz. Először haragudtam rá, aztán amikor megtudtunk mindent nagyon megszerettem. A múltbéli énjét is szerettem, aranyos volt, ahogy a furcsa és különc Tae Sant megszereti és segít neki egy picikét feloldódni. Teljesen jogos volt a haragja Tae San felé, abszolút igaza volt és megértettem. A színésznővel először találkoztam, szóval sok mindent nem tudok még mondani róla.

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

  1. Nekem is pont az a véleményem mint neked! :) Tetszett a sorozat, de az a 16 rész nagyon sok volt ehhez a történethez! Szinte néha úgy tűnt már nem tudnak mit kitalálni, mert már ők is befejeznék az egészet. Az eleje megvolt, a végét is kitalálták már, de... még vagy négy rész hiányzik! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy más is hasonló véleményen van, és nem csak én így láttam így. Ennek ellenére egy nagyon jó soriról van szó :D

      Törlés