Defendant

Defendant


Műfaj: thriller, jogi
Részek száma: 18
Dátum: 2017
Csatorna: SBS

Ismertető: Park Jung Woo egy talpig becsületes ügyész, aki remekül végzi munkáját, s bár akad pár ellensége, mégis boldogságban él szerető feleségével és közös kislányukkal. A sorozat a kislány születésnapjával indul. Este családjával van, azonban amikor reggel felkel egy börtönben találja magát. Mint kiderül, megölte feleségét és kislányát, ő maga pedig miután bevallotta tettét folyamatos emlékzavarokkal küzd. Nem akarja elhinni, hogyan lehetett erre képes, ezért megpróbálja visszaszerezni emlékeit ebben a kaotikus helyzetben.

Vélemény: Borzasztóan vártam már ezt a sorozatot, mert Ji Sung hatalmas kedvencem, és örültem, hogy egy kicsit eltérhetek a romantikus sorozatoktól. A történet remekül indít: a férfi hihetetlenül szereti családját és életét, aztán egyszer csak halálra ítélve ébred azért, hogy megölte a számára legfontosabb embereket. Idén nagyon jó sorozatok indultak, de tényleg, csak ámulok és bámulok, és ez is közéjük tartozik természetesen.
Mostanában kezdik kicsit hanyagolni a megszokott dolgokat, és próbálnak valami újat vinni a sorozatokba, aminek nagyon örülök. Sok olyan fordulat volt a történetben, amin nagyon meglepődtem, pedig azért már szakértőnek számítok a koreai soriknál, és mégis. Láttam már jogi sorozatokat is, de nálam abszolút ez volt a nyerő. Egyszerűen lehengerlő volt. Hogy mégis miért? Lássuk csak sorjában ezeket az okokat.
A fordulatok és a meglepő történések mellett remek hangsúlyt fektetnek az idősíkokra. Nagyon szépen ugrál a történet múlt és jelen között, egyáltalán nem volt elkapkodott, egyszer sem volt az, hogy kicsit belezavarodtam volna a dolgokba. És nem csak az idősíkokat oldották meg ilyen szépen. Maga a sorozat lefolyása is nagyon szép ütemben halad, nem volt az, hogy levezetik gyorsan a dolgokat és hirtelen véget is ér.
Valamint az sem volt, hogy elhúzzák a végtelenségig az egészet. Nagyon szépen bevezették, és szépen le is lett vezetve, cseppet sem hagyott rossz érzéseket maga után. Volt 1-1 rész, ami annyira izgis volt, hogy sokszor arra eszméltem fel, hogy megfeszülve várom már, hogy mi fog történni. Remek volt, abszolút nyerő. A sztori mellett a jelenetek is csodálatosak voltak, nagy kedvencem lett a templomos jelenet, a napsütéssel. 
Csodaszép volt, meg is könnyeztem. Az akció jelenetek is nagyon jók voltak, tényleg látszódott az egészből, hogy mennyire profin megtervezett az egész. A fő joker viszont akkor is Ji Sung volt. Színészt én még ennyire tarolni nem láttam egy sorozatban sem. Egyszerűen hihetetlen volt, amit ez a pasi itt nyújtott nekünk. Olyan volt, mintha az egész sorozatot a hátára kapta volna és bár keserves munkával, de végül célba ér az egész 'teherrel'.
Remek volt a többi színész is, nagy taps Uhm Ki Joon-nak is, aki szintén remekül alakított, de Ji Sung akkor is a középpontban volt. Őszintén, az utolsó részeket már angolul néztem, mert nem bírtam kivárni a feliratot. Amin viszont nagyon felháborodtam, hogy nem találtam gifeket a sorozathoz. Mint kiderült, nagyon kevesen nézték, így gifek sem igazán készültek. Ez szerintem teljesen felháborító. Alig készült gif. Mégis miért?
Nem tudom mikor fog a koreai sorozatok nézőközönsége olyan szintre lépni, hogy értékelni tudják ezeket a remekműveket, és ne csak az ezredjére is elcsépelt romantikus, a végtelenségekig elhúzott és túldramatizált sorozatok megszállottjai legyenek (félreértés ne essék, ilyen sorik is kellenek). Remélem egyszer sikerül egy szinttel feljebb lépnünk (tisztelet a kivételnek). Inkább nem is folytatom tovább ezt a témát......
Összességében tehát, én nagyon tudom ajánlani mindenkinek a sorozatot, sőt, szerintem mindenképp megéri látni egyszer, mert egy lenyűgöző apa hajszáját láthatjuk, ahogy az igazságért, a családjáért harcol. Az is biztos, hogy a legjobb sorozatok között ott van. Mindenkinek szívből ajánlom, aki kicsit komolyabb sorozatra vágyik, és nem bánja, ha nem a romantika áll a középpontban. Emellett pedig itt van Ji Sung, aki az eddigi legjobb alakításával tündöklik. Ráadásként pedig megkapjuk Uhm Ki Joon-t.

Zene: Jók voltak, nagyon nagy kedvencem nem lett, de ezek a számok telefonon marandak: SanE 'Till The End', Suran 'The Wind is Cold', Raun 'A Painful Shadow'. A soundtrackek előtt viszont emelem kalapom, modern sorit ilyen jó soundtrackkel én még nem láttam.

Szereplők: Bár sokan voltak, én csak két abszolút főhősünkre térnék ki.
Ji Sung - Park Jung Woo: Remek ügyész és szerető férj és apa, aki boldogságban él, aztán hirtelen azzal vádolják, hogy megölte családját, s ami a legborzasztóbb, ő nem emlékszik az egészre. Jung Woo karaktere lehengerlő volt, de komolyan. Igazából én sem tudtam teljesen eldönteni, hogy akkor most tényleg ő a gyilkos, vagy nem. Nagyon jó volt, hogy a főhős nem emlékezett semmire, így nekünk is teljes kiesés az egész, nem látunk semmi felismerést sem részéről. Nagyon, de nagyon szorítottam neki, de szerintem mindenki, aki belekezdett (nagyon helyesen) ebbe a sorozatba. Ji Sung hatalmas színész, talán a legjobb egész Koreában, ezt eddig is tudtam, de ezzel a szerepével engem még az eddiginél is jobban levett a lábamról. Eszméletlen és lenyűgöző, amit itt alakított, szívét, lelkét és minden erejét maximálisan beletette a szerepbe, ezért lett ilyen felülmúlhatatlan az egész.
Uhm Ki Joon - Cha Min Ho: Spoilereket kerülve, egy kissé beteges férfi, aki mindent képes megtenni azért, hogy célját elérje. Szerintem lehengerlő volt Ki Joon alakítása is, remekül hozta ezt az ingatag karaktert, aki más bőrébe bújva próbál menekülni a lelepleződés elől. Az egyedüli, ami szerethető volt benne, az a nő iránti szerelme és kitartása. Volt, hogy már megsajnáltam szegényt, de semmi mentsége nincs tetteire. Nagyon durva, de elhiszitek, hogy Ki Joon már 41 éves? Szerintem nagyon durva. Én nem tudom mennyire számítottam, amikor megnéztem, de ennyire biztosan nem. A koreaiak tudnak valamit az örök fiatalsággal kapcsolatban, ebben biztos vagyok. Mindenesetre eddigi legjobb alakítása volt neki is, nagyszerű, hogy nem csak a sztori és a kialakítás, hanem a két főszereplő is ilyen nagyon nagyszerű volt. Uhm Ki Joon ezek után tuti biztos kedvencek között van, tényleg emelem kalapom előtte.

Történet: 9/10
Zene: 7/10
*+soundtrack: 10*
Színészek: 10/10
Karakterek: 10/10

8 megjegyzés:

 1. nekem is nagyon elvarázsolt, berántott, megtartott a történet, a karakterek, és a szuper alakítások. mindenkié a nyúlfarnyi szerep is 'ült' . Jó volt!

  VálaszTörlés
 2. Kemény, de csodálatos sorozat. Csak ajánlani tudom, főleg azoknak, akik kedvelik a krimit.
  A két férfi főszereplő teljesítménye miatt, sokszor nézős sorozat nálam.

  VálaszTörlés
 3. Nekem is tetszett,és legfőképp azért,mert végre más volt mint a megszokott krimik,izgalmas,és nagyon jól felépített sorozat.Köszi a leírást,profi mint mindig ;-)
  Ágóca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek, profi munka! :D
   Köszönöm a kedves szavaid! :)

   Törlés
 4. Nekem is nagyon tetszett. Bármikor újra nézném. Együtt izgulatam a sterplőkkel. Ji Sung és a többi színész is remekül alakította a karakterét. :)

  VálaszTörlés