My Sassy Girl

My Sassy Girl

Műfaj: romantikus, történelmi, vígjáték
Részek száma: 32 (egy rész 30 perces)
Dátum: 2017
Csatorna: SBS

Ismertető: Csoszonban járunk, ahol a hercegnő hírneve nem túl jó, s ennek alapja is van. Gyakran szökik ki a palotából inni és zűrt kavarni, de valójában édesanyját keresi, akit eltávolítottak még régen a palotából. A hercegnő, Hye Myung, nagyon szereti kisöccsét, a koronaherceget, és folyton mellette van, segít neki mindenben, anyja helyett anyja. Főhősünk a legkívántabb agglegény, Gyun Woo, aki hosszú idő után visszatért Csoszonba, s sorra kapja a házassági ajánlatokat nevesebbnél nevesebb családoktól. Gyun Woo hatalmas tudásának hála a koronaherceg tanítója lesz. De előtte véletlenül összefut a hercegnővel, és egy elég kellemetlen félreértésnek hála nem fogják egymást kedvelni először, de természetesen a folyamatos piszkálódás szerelemmé alakul. Közben pedig a múltban történt események is előtérbe kerülnek.

Vélemény: Nagyon nagyon vártam már a sorozatot, hisz Joo Won már 2 éve nem szerepelt sorozatban, úgyhogy hihetetlen izgatottsággal vártam már, hogy végre elkezdődjön. Hmm... nem is tudom hogy kezdjem. Az első részek elég érdekesnek tűntek, bár a főhősnő viselkedése néha kiverte nálam a biztosítékot, a folytonos böfögés pedig inkább volt undorító mintsem vicces. Nagyon azt akarták, hogy mindenki fetrengjen a nevetéstől, de végül nem jött össze ez a dolog. Szerintem inkább volt ez taszító.
Ettől függetlenül úgy voltam vele, hogy maga a sztori aranyosnak tűnik. Tetszett, ahogyan a két főhős ténylegesen utálta egymást, azon voltak, hogy hogy okozzanak bosszúságot a másiknak. Kifejezetten aranyos volt az így kialakult románc közöttük. Szerencsére ez a romantika a végéig aranyos maradt, nem éreztem azt, hogy húzzák vonják a dolgokat. Tetszett nagyon, ahogyan a vőlegény megérkeztével rájön a fiú, hogy mennyire szereti is a lányt. Nagyon cukik voltak együtt, tök jól mutattak egymás mellett.
Ami még nagyon tetszett, az a hercegnő és a koronaherceg közötti kapcsolat volt. Végre egy olyan sorozat, ahol a koronaherceggel tényleg testvérként bánik a nővére, és nem tart tőle. Nagyon aranyos volt, ahogyan a lány tényleg az öcsikéjét látta benne, ahogyan folyton nyaggatta, de ugyanakkor vigyázott is rá. Nem láttam még olyan történelmi sorozatot, ahol ez tényleg így lett volna, szóval nagyon örültem neki. Szóval ha azt a bénán megkísérelt vígjáték részt kiszedjük belőle, akkor mondhatnám, hogy bitang jól indított a sztori.
A baj az volt, hogy sajnos nem sok minden történt. Valahogy a felhozott dolgokat nagyon lassan és vontatottan derítették ki, és ezeknek a nagy részét már előre sejteni lehetett, nem tartogatott túl sok meglepetést a sztori, amit nagyon sajnáltam, mert nagyon jó kis sorozat lehetett volna belőle. Szinte végig azon volt a sztori alapja, hogy a főhősnő keresi az anyját, és hogy valójában mi is történt akkor régen. Nem volt rossz, de jó sem, néha kifejezetten unalmasnak tartottam a részeket, vártam már, hogy végre legyen valami. Akármi.
Lehet jobb lett volna, ha nem nagyon kevernek bele a múltba, hanem szimplán megmarad egy romantikus sorozatnak. Mást nem is nagyon tudok róla mondani. Valahogy úgy olyan átlagos lett a végére az egész. Összességében tehát, mint láthattátok, egy egyszerre aranyos és unalmas sorozat lett ez, ami legjobbak között nem lesz bent, de nyári limonádénak mindenképp megéri egyszer megnézni, már csak Joo Won miatt is. Meg ahogy mondtam, aranyosak is voltak, szóval ha valaki szimpatizál a színészekkel (Joo Won-nal ki ne szimpatizálna?), akkor mindenképp megéri adni neki egy esélyt.

Zene: A fő ost nekem nem tetszett, nem tudom miért nem nyert meg ezúttal Gummy száma, de valahogy kifejezetten idegesített. De volt 3 szám is, ami viszont tetszett: The One 'Because It's You', Im Do Hyuk 'Even If You Leave', Ben 'Like Fate'.

Szereplők: No és akkor lássuk csak akkor két főhősünket sorjában.
Joo Won - Gyun Woo: Egy nagyon okos fiú, aki roppant becsületes is, plusz jóképű, így nem csoda, hogy mindenki őt akarja vejéül. Gyun Woo számomra egy nagyon szimpatikus srác volt, aki egyszerre tud komoly és vicces is lenni. Igazából nem volt nagy durranás maga a karakter, de néha úgy gondolom, hogy vannak sztorik, ahol az egyszerű karakter sokkal jobban helyt áll. S ez is ilyen volt. Gyun Woo egy tök aranyos srác volt, aki tudott romantikus is lenni, tudott felszabadultan nevetni a barátaival, néha pedig tudok igazán felvágós is lenni, bár ez annyira nem volt rá jellemző szerencsére, noha lett volna mire beképzelt legyen. Összességében szerintem cuki volt. Joo Won bevonulás előtti ilyen 'utolsó' szerepének szörnyen örültem. Nem kell ecsetelnem szerintem, hogy mennyire nagyon imádom őt, hihetetlen egy srác. U.i.: hihetetlen szép és tiszta arcbőre van, irigykedve néztem 16 részen keresztül.
Oh Yeon Seo - Hye Myung: A szabályokra fittyet hányva folyton kiszökik a palotából, hogy édesanyját keresse, közben pedig gyakran megiszik egy kicsikét. Az első pár részben nagyon taszított ez a nő. Egyenesen undorító volt a viselkedése, nem bírtam elviselni. Aztán szerintem rájöttek, hogy ez így nem lesz jó, szóval változtattak rajta (talán csak azt akarták szimulálni, hogy mennyire megkomolyodik, de ez nem jött le túl jól) nagy szerencsénkre, és máris sokkal elviselhetőbb lett. Ahogy fent is említettem, nagyon szerette kisöccsét, folyton vigyázott rá, aminek hála nagyon nagyot nőtt a szememben. A végére már teljesen megbarátkoztam vele, jó lett volna, ha az elejétől kezdve ilyen a karakter. A színésznőt én tökre szeretem, örültem is, mikor megláttam, hogy ő lesz a főhősnő, de végül kicsit olyan so-so lett a karakter miatt, valahogy nem illett hozzá ez a böfögő szerep. Remélem a következő szerepe ennél azért sokkal jobb lesz.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés: