Very Ordinary Couple

Very Ordinary Couple

Műfaj: romantikus
Játékidő: 112 perc
Premier: 2013. március 21.

Ismertető: Adott egy pár, Lee Dong Hee és Jang Young, akik már régóta együtt vannak, de őket is utolérte a szakítás. Ám természetesen ez nem olyan egyszerű, még csak azért sem, mert továbbra is egy munkahelyen dolgoznak. Így el kell viselniük egymást, és azt is, hogy a másikuk természetesen új életet is próbál kezdeni valaki mással. A film bemutatja nekünk azokat a szakaszokat, amiket mindenki átél, ha elveszíti egykori szerelmét. Egykor boldogok, egykor sírnak, részegek. Vajon tényleg véget lehet vetni egy "viszláttal" annak a sok-sok együtt töltött évnek.

Vélemény: Mostanában Lee Min Ki lázban élek, szóval természetes, hogy megnéztem ezt a filmet is. Hogy őszinte legyek, én nem ilyen sztorira és kivitelezésre számítottam, de nekem tetszett. Inkább volt dokumentumfilm szerűség, mintsem egy sima mozifilm. Bár igazából sok minden nem történt, sőt, kiszámítható is volt, szerintem mégis érdemes egy esélyt adni neki, hisz leköti az ember figyelmét.
Különösen tetszett, hogy riportszerűen volt beállítva az egész, azaz a színészek hozzánk beszéltek, elhitetve ezzel, hogy ez nem csak egy film. Már találkoztam olyan sorozattal, aminek hasonló a sztorija, és hasonlóképpen volt megoldva, szóval végül is nem volt idegen ez a vonás a filmből. A romantikus jelenetek szépek voltak, sikerült nagyon aranyosra megalkotni őket.
Bár nekem a színésznővel, vagy a karakterével, nem is tudom igazán, de pici bajom volt. Úgy éreztem nem igazán illik a filmbe, de erről majd még lentebb. A vége kiszámítható volt, mégis megható és elgondolkodtató. Igen, talán ez a legjobb szó, ami leírná az egész filmet: elgondolkodtató. Tökéletesen illusztrálja azt, hogy nem lehet véget vetni ilyen röviden egy hosszan tartó szerelemnek.
Szóval röviden összefoglalva, a film nem volt egy hatalmas durranás, nem lett kedvencem. Nincsenek benne vicces jelenetek, vagy olyanok amiken megkönnyezünk. Mégis egyszer mindenképp érdemes mindenkinek megnéznie, egyrészt Lee Min Ki miatt, másrészt meg azért, mert olyan dologról szól a film, amit talán páran már át is éltek. A filmet én angol felirattal néztem, nem tudok magyarról.

Szereplők: A szokásos szöveg... külön-külön.
Lee Min Ki - Lee Dong Hee: Mostanában Lee Min Ki lázban élek, szóval nagyon örültem neki, hogy még van mit néznem tőle. Dong Hee tipikus pasi volt, nem mutatták be úgy őt, amit mi sem hiszünk el. A karakterek élethűek voltak.
Kim Min Hee - Jang Young: Nekem kezdetben nem volt szipmi ez a nő, sőt, a végére sem igazán, nem tudom, valamiért kicsit olyan fura volt, karaktere pedig tökéletesen illett hozzá. Sajna a film végén sem sikerült őt igazán megkedveltem.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése