Can You Hear My Heart?

Can You Hear My Heart?

Műfaj: romantikus, dráma, családi
Részek száma: 30
Dátum: 2011
Csatorna: MBC

Ismertető: Adott 2 család. Az egyik szegény, ahol Woo Ri és Ma Ro mostohatestvérek lesznek. Ma Ro édesapja szellemileg picit visszamaradott, Woo Ri édesanyja pedig nem hall, ennek ellenére egy pillanatra tökéletes családot alkotnak. A második családot nagyon gazdag férj és feleség alkotja, akiknek szeme fényük egyetlen fiúk: Cha Dong Joo. Váratlan események folytán a három fiatal találkozik, azonban 2 haláleset tönkreteszi mind a két családot. Ma Ro és Dong Joo együtt fognak felnőni, utóbbi egy baleset következtében elvesztette hallását és vele épp eszét is. Sok-sok évvel később Woo Ri és családja még mindig az eltűnt Ma Ro-t keresik, miközben az új névvel, Joon Ha-ként fog visszatérni kisöccsével, Dong Joo-val, hogy bosszút álljanak minden gond okozóján.

Vélemény: Hirtelen felindulásból kezdtem el megnézni a sorozatot, aztán 3 nap alatt ledaráltam, annyira hihetetlen jó. Sokban új volt nekem. Egyrészt ez volt az eddigi leghosszabb sorozatom, másrészt nem nagyon néztem eddig családi drámákat. A bonyolult ismertető ellenére azonban a családi kapcsolatokat nagyon könnyű megérteni, az első rész után minden összeáll az ember fejében. Plusz az 5 rész gyerekkori bevezetés sem unalmas, szép volt, megható, és még elnézegettem volna a gyerekszínészeket is egy darabig, annyira ügyesek és aranyosak voltak.
Ha jellemeznem kéne az egész sorozatot röviden, akkor annyit mondanék, hogy olyan, mint egy keserű cukorka. Bár a felszíne már-már sírásra késztet, a belseje hihetetlen édes dolgot takar. Így volt ez itt is. A sok-sok családi konfliktus és titok mögött ott volt az a bizonyos meghittség a sorozatban, ami könnyre fakasztja az embert. Igen, hisz ehhez a sorozathoz minimum egy 100 darabos zsepire lesz szükség (de lehet még az sem elég), annyi megható és megrázó pillanat van benne.
Legfőképp a szereplők azok, akik megríkatják a nézőt, hisz a sorozat 3 főszereplője szerencsétlen, de ugyanakkor szerencsés olyan ember, amilyet ritkán lehet találni. A sorozat ellen egyetlen egy rossz dolgot sem tudok felhozni, engem nagyon megfogott annak ellenére, hogy picit féltem belekezdeni. Nem a csavarokon és a hihetetlen fordulatokon volt a lényeg, hanem azon, hogy egyes karaktereink mikor lepleződnek le akár a nézők, akár a többi karakter előtt. Ezen pedig úgy gondolom volt mit izgulni bőven.
A családi kapcsolatok mellett a céges ügyek is rendkívül érdekesek voltak, amit szerintem ritkán lehet sorozatról elmondani. A 30 rész tökéletes választás volt, nagyon gyorsan véget ért, észre sem vettem, csak amikor már az utolsó részeket néztem. Ezek után azt hiszem nem fogok félni hosszabb sorozatokba belekezdeni. Összegezve, nekem kedvenceim közé bekerült, annyira megkapó és csodaszép történet. Azt mondom, hogy ezt egyszer mindenkinek látnia kell, hisz igazán elgondolkodtatja az embert arról, hogy mi is az, ami igazán fontos az életünkben.

Zene: Volt benne 1 csodaszép szám, amit egyszerűen imádok. Ez pedig Postmen 'It's Fool' című száma, tényleg csodaszép. Imádom.

Szereplők: El kell mondanom, hogy rengeteg jó karakter volt a sorozatban. Külön elismerésem Bong Young Gyu-nak, aki leginkább a szívemhez nőtt.
Kim Jae Won - Cha Dong Joo: Egy szegény srác, aki 16 év után sem tudja elfogadni azt a tényt, hogy nem hall. De az elvesztett hallásáért cserébe hatalmas szívet kapott, önzetlen szeretetre képes szívet, ami többet ér bármi másnál. Szerintem egy ember sem tudna rá egyetlen rossz szót sem mondani (már aki látta a sorozatot). Szeretete testvére, édesanyja és Woo Ri iránt egyszerűen lenyűgöző volt, ő volt az a karakter a sorozatban, aki a legtöbbet adott és legtöbbet kapott. Egyszerűen csodálatos. A színészt is eszméletlenül megkedveltem, 2 újabb sorozat került fel - hála neki - a megnézendők listájára. Hójaj, mi lesz itt.
Hwang Jung Eum - Bong Woo Ri: Picit fura és flúgos lány, aki első pillantásra picit bolondnak tűnhet, de valójában egy aranyszívű lányról van szó, aki egyetlen rossz szó nélkül vigyáz beteg édesanyjára és mentálisan sérült apjára. Boldog, mert családja van, és ennél több nem is kell neki. Őszintén Woo Ri karaktere engem lenyűgözött. Az a kitartás és akaraterő amit láthattunk tőle egyszerűen csodálatos volt. Nem tudom, hány ember lett volna képes arra, amire ő. A színésznő ismét megmutatta, hogy legjobbak között van, ez a haj viszont borzalmas, olyan, mint valami gomba.
Namgung Min - Jang Joon Ha: Sokak számára 'rohadéknak' tűnhet, de ő nem akart mást, csak normális életet érni. Gyerekfejjel, sőt, felnőttként sem tudta, hogy mi az, ami a legfontosabb. Az ő karaktere volt az, akinek a leginkább szurkoltam, és aki sorsát leginkább a szívemen viseltem. Ő volt az, aki a 30 rész folyamán a legtöbbet változott, aki a legtöbbet tanult az élettől ez idő alatt. Rájött, hogy mennyien szeretik és mennyien állnak mellette. Namgung Min nekem nagy kedvencem, ismét megmutatta, hogy legjobb színészek között van, még ha a hírneve nem is akkora, mint egyes fele ilyen jó színészeknek. 

" Ezen a világon sok minden van, amit nem tudsz egyedül megoldani, de meg tudod tenni, ha összefogsz másokkal. Azáltal, hogy mellettem voltál és támogattál, képes voltam megcsinálni. "

Történet: 9/10
Zene: 9/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 10/10

2 megjegyzés:

  1. Na ez az a sorozat, amit tényleg mindenkinek látni kellene...!első filmjeim egyike ! Csodálatos volt, megrendítő és imádni való.A trottzenét is ebben a sorozatban szerettem meg.Amikor a Fogadott fiiú a nagymamát akit anyjának hív a dalt énekelve biciklizik haza...valami fantasztikus.A szegénység nem vitát,hanem végtelen empátiát, és szeretet hoz egymás irányába. A másság megélése, ahhoz való alkalmazkodás és kivitelezése mindegyik családnál elképesztő maximumot hozott ki.! a hallását elvesztett srácnak anno ez volt az első szerepe amit láttam...és elhittem hogy nem hall annyira szuper volt az alakítás..Jaj mennyit sírtam! /képzelhetitek a megdöbbenésem mikor egy másik filmben meg látom hogy hall....xdd./...a szerelem kivirágzása, azt meg kell nézni..szavak nincsenek hozzá..milyen mélyről, messziről, őszintén jön.! órákat lehetne írni erről a sorozatról , de aki nem látta, annak szerintem ennyi is elég, hogy kedvet kapjon....de készüljön fel maratonra mert ezt nem lehet egyesével megnézni az biztos! Kata58

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is kedvenceim közé került, hihetetlen egy sorozat! :)

      Törlés