When Love Walked In

When Love Walked In

Műfaj: romantikus
Részek száma: 32
Dátum: 2012
Csatorna: HBTV

Ismertető: Shen Ya Yin egy kedves lány, aki nagynénjénél lakik, akik nem igazán szeretik őt, de a lány mindenképp ragaszkodik hozzájuk, hisz ők a családja. Kiderül, hogy ő egy híres cég elnökének rég elveszett unokája, azonban nagynénje eltitkolja ezt a tényt, így az ő lánya fog visszatérni, mint a rég elveszett unoka. Az elnök 3 fiút, Yu Jiang-ot, Shang Lin-t és Qing Feng-et nagy becsben tart, akik elválaszthatatlan barátok, még ha a hatalom néha közbe is szól. Ya Yin mindeközben elszántan keresi a sok évvel ezelőtti kisfiút, aki az árvaházban reményt adott neki, és aki egy nap hirtelen eltűnt, hisz azóta sem tudta elfelejteni, de nem is sejti, hogy ez a kisfiú a három fiú között van, és hogy a 'kisfiú' szintén őt keresi.

Vélemény: Sokat rágtátok a fülemet, hogy ne ragadjak le csak a koreai sorozatoknál, így végül belefogtam ebbe, amit már nagyon régóta tervezgettem megnézni, mert a youtubon nagyon megnyerő mv-ket láttam a sorozatról. Hát hmm... nem is tudom mit gondoljak. Őszintén én eleinte nagyon élveztem, mert aranyos volt, meg érdekes, főleg a két főhős közötti kapcsolat. Aranyosak voltak, hogy folyamatosan piszkálták egymást, olyan jó volt nézni őket.
Aztán ez a kapcsolat nagyon furán alakult: hirtelen összejöttek (nekem kimaradt a rájövök hogy mégis szeretem őt), aztán szétmentek, és olyan fura volt a kettejük közötti szituáció. Nagyon sajnáltam, hogy ennyire összekuszálták a dolgokat, mert tényleg nagyon kedveltem őket. A sztori aranyos volt, a végére ezt is túlbonyolították viszont, az utolsó 12 rész nekem már csak húzás volt, alig vártam, hogy végre pontot tegyenek az ügy végére. Mindegyik ügyére.
A párbeszédek és a szituk nagyon kínosak voltak, én nem is tudom hányszor fogtam a fejem, hogy ez mennyire ciki. Olyan fura és kellemetlen volt. Nem emlékszem, hogy a másik taiwani soriban is ennyire furák lettek volna, de itt tényleg nagyon azok voltak. A szerelmi szálakat a világig bonyolítják, a főhős folyton győzködi barátját, hogy 'de, jöjjetek össze a szerelmemmel, nem para, csak nyugodtan, sőt, kötelezlek rá'. Hááát, oké. Ez a randi dolog is fura volt.
Ilyen közös megegyezés alapján egyszer csak úgy döntenek, hogy na ők mától egy párt alkotnak. Hát nem tudom emberek, én kicsit csalódtam a sorozatban, sokkal jobbra számítottam, de tényleg. Nagy lendülettel vágtam bele más országból származó soriba, de nem lettem túlságosan meggyőzve (örülnék, ha ajánlanátok nekem pár sorozatot, ami tényleg, tuti nagyon jó, mert úgy látszik én tudom hogy kell melléfogni).
Mindezektől függetlenül én nem mondanám azt, hogy nagyon rossz volt, mert az elejét tényleg nagyon élveztem, főleg a két főhősünket és a köztük lévő kapcsolatot, valamint ahogyan keresték az árvaházas társukat, ahogyan nem felejtettek annyi év után. Reméltem, hogy a végéig kitart a dolog, de sajnos nem így lett. De mégsem mondhatom azt, hogy megbántam, hogy megnéztem. Egyszerűen csak nem nyert meg annyira magának. Lehetséges, hogy túl sokat vártam tőle. Most egy ideig nem tervezek, csak koreait nézni, de szeretném, hogy mondjatok nekem pár sorit, hátha lesz olyan, ami nagyon megtetszik végül.

Zene: Annyira nem voltam tőle elragadtatva, 1-2 szám volt amit folyamatosan bejátszottak, de ezek nem igazán nyerték el a tetszésemet.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
Calvin Chen - Qin Yu Jiang: Kissé magába zárkózott srác, aki bár nagyon szereti a barátjait nem mindig mutatja ki. Roppantmód idegesíti Ya Yin, de valahogy kötődik is a lányhoz. Őszintén én először nagyon kedveltem Yu Jiang karakterét. Menő volt, kissé titokzatos, de valahogy gyengéd is. Aztán a sori közepétől a sztorival együtt ő is meghülyült, olyan dolgokat csinált amit szerintem épeszű ember nem tenne. Volt olyan helyzet, ahol azt hittem én pofozom fel szerencsétlent, hogy térjen már észhez. De a kedvencem akkor is az volt, mikor megpróbálta a legjobb barátjára rátukmálni a szerelmét, hogy 'én egy hős lovag vagyok aki feladja a szerelmét, ezért rád bízom őt ó én tesókám'. Hááát... okéééé... Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy ez lett ebből a karakterből (is), kezdetben tényleg nagyon bírtam őt. A színészről nem igen tudok mit mondani, hiszen csak most találkoztam vele először és szerintem utoljára is.
Victoria Song - Shen Ya Yin: Egy aranyos, kissé naiv, de minden szempontból életvidám lány, aki senkire sem tud igazán haragudni. Az ő karakterével is kb. olyan szinten voltam, mint főhősünkkel. Kezdetben nagyon kedveltem őt, igaz, a naivsága egy csöppet idegesítő volt, de a színésznő folyton mosolygott, igazán életet adott a szerepnek. Aztán ő is egyre inkább olyan dolgokat csinált, hogy csak néztem ki a fejemből, hogy most meg mi a fene történik. A végén már túl megbocsátó volt, őszintén egy ember sem létezik, aki egy kis haragot ne érezne a másik iránt. Túl egyirányúak voltak a karakterek, sem fejlődést, sem túlzott érzelmi változást nem tapasztaltam egyiken sem, nagy sajnálatomra. A színésznő szerintem aranyos volt, de valószínűleg vele sem nagyon fogok már a jövőben találkozni. S lássátok, ennek a bejegyzésemnek is a végére értem, szóval szeretnélek megkérni titeket, hogy valami nagyon jó sorit ajánljatok ebből az országból, remélem legközelebb nem fogok melléfogni.

Történet: 6/10
Zene: 3/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 5/10

4 megjegyzés:

 1. igen ez a sorozat nekem se jött be a végét szó szerint pörgettem ugy az utolsó 10 részt hogy mi lesz mert idegesített az újabbak közül viszont a kínai Love o20 és a When a Snail Falls in Love-t nagyon szerettem ezeket bátran ajánlom

  VálaszTörlés
 2. Szia!😊
  Az ilyen sorozatokkal (taiwani, kínai)
  nagyon kell vigyázni, rettentő könnyű melléfogni😃. Nagyon szuper mv-ket szoktak róluk csinálni, de amint belenéz az ember jön a feketeleves.
  Egyetlenegy kínai sorozat van ,amit szerintem érdemes megnézni, a Le Jun Kai-t. Ez egy nagyon kis rövid sorozat( talán ebben rejlik a sikere), nem húzzák túl a dolgokat, bár egy kicsit brutális, főleg a vége.
  Jó szórakozást hozzá!😄

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, sajnos ez is így járt. :-/Ű
   Oh nagyon köszönöm, utánanézek!! :)

   Törlés