Witch's Court

Witch's Court

Műfaj: romantikus, jogi
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: KBS2

Ismertető: Történetünk főhősnője a semmitől vissza nem riadó ügyésznő, Ma Yi Deum, aki sokszor drasztikus lépéseket tesz, hogy ügyeit megnyerje. Kiskorában édesanyja eltűnt, akkor döntött úgy, hogy ügyész lesz belőle, és megkeresi őt. Főhősünk a talpig becsületes ex-doki, Yeo Jin Wook, aki jelenleg szintén ügyészként dolgozik. Yi Deum egy nem túl szép húzása után átkerül a lepukkant, szexuális zaklatásokkal foglalkozó részlegre, ahol történetesen Jin Wook is dolgozik. Ők ketten, eltérő személyiségüknek hála nem jönnek ki túl jól, azonban idővel egyre jobban összerázódnak, közben pedig feltűnik a kétszínű Jo Gab Soo is, aki elnökjelölt, és akinek köze van főhősnőnk édesanyjához.

Vélemény: A főhősnőt nem ismertem, a sztori annyira nem fogott meg mikor utánanéztem, de Yoon Hyun Min főszerepe egyértelművé tette, hogy nem hagyhatom ki ezt a sorozatot. A sztori érdekesen indít, a főhősnőnk édesanyja eltűnik, aki kétségbeesetten próbál minden követ megmozdítani, hogy anyját megkeresse. Sok érdekes és sokat ígérő jelenetet kapunk az elejére, amibe reményt fektetünk, hogy jó kis izgalmakkal és fordulatokkal teli sztorit fogunk általuk kapni.
Annak ellenére, hogy féltem a sorozattól, mert mostanában az ilyen jogi sorozatokkal nagyon mellé nyúltam, meglepődve tapasztaltam, hogy egy izgalmas, érdekes és megható sztoriról van ezúttal szó. Nagyon tetszett, hogy nem volt benne sok felesleges jelenet, párbeszéd. Azonban nem is zúdítottank ránk egy rakás bonyodalmat, hanem szépen váltogatták egymást a nyugis és izgis részek. Ezáltal szerencsére a karaktereket is szépen és egyre jobban megismerhettük.
A sori felépítése is prima volt szerintem, ütemesen és szép ívben vezették le az egészet. A végére minden szálat is elvarrtak, így ebben sem volt hiány. A romantikus jelenetek is aranyosak voltak, főleg hogy a két főhős alapjáraton nagyon különbözik egymástól. Ezt nem vitték azért túlzásba, én egy picikével több romantikát azonban el tudtam volna viselni. Nem azért, mert a végére hirtelen nagy szerelmesek lettek és nem kaptunk ehhez elég jelenetet.
Hanem egyszerűen szerintem kicsit dobott volna a sztorin, ha még jobban összerázódik a két főhős. De ettől függetlenül aranyosak voltak, a legutolsó közös jelenet is nagyon cukira sikeredett. Amivel a legnagyobb problémám volt viszont az a főhősnő volt. Bár tudtam, hogy azért viselkedik így, mert mégiscsak édesanya nélkül nőtt fel, és még a mai napig őt keresi, de ettől függetlenül nagyon zavart a viselkedése. Olyan húzásai voltak, amikkel nem értettem egyet.
Ha a főhősnő karaktere jobb lett volna, én bizton állítom, hogy nagyon nagyon tetszett volna a sorozat, de sajnos sokat rontott ez rajta, hisz mégiscsak a főhősnőről volt szó. Ettől függetlenül én úgy érzem, egy nagyon kis jó sorozatra sikeredett, amit mindenképp nagyon tudok ajánlani mindenkinek. Egy szépen felépített, megható és izgalmas sztori lett ez, amit egyszer mindenképp megéri megnézni. Yoon Hyun Min főszerepe pedig külön ok arra, hogy belekukkantsunk.

Zene: Aranyosak voltak a zenék, de picit többet is hallhattuk volna őket szerintem. Mindenesetre ezek a számok gépen maradtak: Solji 'Leaning on The Wind', Bada és Hyun Min 'That You Loved Me' és Park Yong In 'Will I Be The Heart'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak két főhősünket a szokásos módon.
Jung Ryeo Won - Ma Yi Deum: Akaratos egy nő, aki mindig utat tör magának. Fent is mondtam, hogy nekem a legnagyobb gondom vele volt. Teljesen, tényleg, teljesen megértem őt, miért viselkedett így. De valahogy a rendes és totálisan megbízható főhős mellett annyira idegesítő volt az egész nő, hogy sokszor a fejemet vertem volna a falba. Olyan húzásai voltak, hogy csak néztem magam elé. De ami a legrosszabb volt, hogy látszódott, hogy alapjáraton egy aranyos csaj, csak próbál nem az lenni. Mindenesetre az én tetszésemet nagyon nem nyerte el, még ha tényleg meg is értettem őt. Ettől függetlenül szorítottam neki, hogy szép befejezése legyen a sorozatban. A színésznővel még soha sem találkoztam, ezért szerintem ez első szerepnek nem volt túl megnyerő, kicsit félni fogok a szerepeitől, de biztos összefutok még vele többször is, szóval majd akkor véleményt tudok alkotni róla, addig biztosan nem.
Yoon Hyun Min - Yeo Jin Wook: Egy borzasztó rendes és aranyos férfi, aki nagyon megbízható, és aki tudja, hogyan végezze a munkáját. Mondhatni azt is, hogy a főhősnő teljes ellentéte. Nagyon reméltem, hogy a végére is ilyen marad, mert a sorozat elején nagyon megkedveltem őt. Az is nagyon tetszett, hogy párszor helyrerakta a főhősnőt és elmondta neki, hogy amit csinál az nem épp helyes, vagy nem épp úgy kéne csinálnia. Egy icipicit ha erőteljesebb lett volna akkor perfect lett volna. Hiányoltam belőle azt, hogy kicsit olyan kirobbanóbb pasi legyen, mert nagyon illett volna hozzá, de így is nagyon szerethető volt a sorozat legvégéig. Hyun Min már régóta nagy kedvencem, és borzasztóan örültem, hogy végre főszereplőként is láthatom őt. Nagyon remélem, hogy a jövőben mostmár csak főhősként láthatjuk majd őt, minél több sorozatban.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése