Return

Return

Műfaj: jogi dráma
Részek száma: 34 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018
Csatorna: SBS

Ismertető: Történetünk főhősei elit osztályba tartozó középkorú férfiak, akik már fiatal koruk óta legjobb barátok: Kang In Ho, akinek már családja van, Oh Tae Seok, aki mindig megőrzi hidegvérét, Joon Hee, aki orvos, illetve a forró személyiségű Kim Hak Beom. Ők négyen pontosan tudják, hogy mennyit jelent a pénz, magukat meg nem hazudtolva élvezik az életet egészen addig, míg Kang In Ho szeretőjének holttestére nem talál a rendőrség. In Ho-t azonnal be is viszik gyanúsítottként. A talpig becsületes Dokgo nyomozó lesz az, akinek kezébe adják az ügyet, azonban ahogy egyre jobban belefolyik az esetbe, úgy jön rá, hogy valami nagyon nem stimmel itt. Emelett a négy férfi barátsága is pengeélen táncol, hisz elkövettek már együtt olyan dolgokat, amiket csendben eltemettek magukban.

Vélemény: Először nem írtam fel a sorozatot a listámra, de annyit szemeztem vele, míg végül hirtelen felindulásból letöltöttem és azon nyomban bele is kezdtem. Ha nagyon röviden és ütősen kellene leírnom akkor annyit mondanék, hogy ez az a történet, amit egy igazán jó, pörgős, jogi drámától elvárok. Nagyon sajnálom, hogy a sorozat nem lett annyira híres (ha hiszitek, ha nem, még gifeket sem találtam hozzá, pedig rengeteget kerestem), mert hát mit ne mondjak, baromi jó volt. A jó sztori mellett Park Ki Wong és főleg Shin Sung Rok jelenléte pedig hab a tortán. Naaa de kezdjük csak el az elejétől.
Kapunk négy férfit, akik nem igazán veszik komolyan az életet, szórakoznak ezerrel, hisz megengedhetik maguknak. A négy férfi barátsága és annak alakulása fantasztikus volt. Ahogyan az elején próbálnak összetartani jóban rosszban, majd annyira elfajulnak a dolgok, hogy egymás ellen fordítják a fegyvert. Idetépően izgis volt, ahogyan nem tudhattuk, hogy négyőjük között mi fog történni, hogy egy egy találkozás hogyan fog végződni. A történet mellett ugye ezen volt a fő hangsúly, hogy hogyan vészeli át ezt az egészet a barátságuk. Lenyűgöző volt a lefutása a doloknak, komolyan mondom.
A történet is érdekes volt persze, főleg az miatt, hogy nem igazán voltunk tisztában a dolgokban, még ha sejtettünk is pár dolgot. Szép lassan, egy halálesetből annyira nagy kavalkád lesz, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Egyetlen egy gyilkosság történik, mégis rengeteg embert belevon a dolog, egyre durvább dolgok derülnek ki és egyre durvább dolgokra vetemednek főhőseink, egyre megrázóbbá vált az egész. A néző pedig egyre jobban izgul. Folyton feszengették a húrt a karakterek, mi pedig borzasztóan izgultunk mindeközben.
A fő szál megrázó volt, nagyon. Nagyon sok mindent bele lehetne magyarázni a karakterekbe és azok viselkedésébe, de lényeg az, hogy szörnyű dolgot tettek. De amúgy tényleg, annyira durva volt, ahogyan egy egyszerű kis esetből ez lesz. Olyan volt, mintha elkezdenénk kirakni egy puzzlet, és ahogy kerülnek a helyére a darabok úgy áll össze az egész kép a fejünkben. A sorozat végére teljessé vált a történet, minden puzzle darab a helyére került és megkaptuk a kész képet, a kész történetet. Minden szálat nagyon szépen összefutott a végén.
Hogy őszinte legyek, mást nem is nagyon tudok mondani nektek a sorozat kapcsán úgy, hogy ne spoilerezzek le semmit sem. Egyszeren egy olyan sorozat, ahol kapunk egy érdekesnek ígérkező esetet, aztán valami olyasmi lesz belőle, amire nem is gondolnánk. Emellett pedig megkapjuk a négy férfit is, akik bár barátok, mégis elkezdenek egymás ellen játszani. A sorozat meghökkentő, megrázó és nagyon elgondolkodtató, szóval én mindenkinek nagyon, de nagyon tudom ajánlani, szerintem érdemes megnézni. Idei legjobbak között benne van, az biztos. A gifek összevisszaságáért pedig elnézést kérek, sajnos nem találtam semmilyen összefüggő gifsort a sorozathoz, nem volt olyan híres mint kellett volna.

Zene: Nem sok szám készült a sorihoz, de két szám telón maradt, ezek tetszenek: Se So Neon 'Black Sun' illetve Ronny Chu 'Return' című száma is.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak sok sok főhősünket a megszokott módon.
Ko Hyun Jung / Park Jin Hee - Choi Ja Hye: SPOILER!!! Mivel ő volt a középpontja mindennek, ezért úgy is fogok róla beszélni. Ugye aki már látta (és csak az olvassa el ezt a részt, aki látta) az tudja, hogy végérvényesen egy édesanya bosszújáról szól az egész. Egy olyan anya bosszújáról, akinek meghalt a kislánya, aki magát hibáztatja, és aki úgy élte le az életét, hogy csak és kizárólag erre összpontosított. Borzasztóan megrázó volt, főleg ha belegondol az ember, hogy mekkora út áll mögötte, és hogyan élt évekig. Illetve nem is élt, egyszerűen csak próbált élni a kislánya nélkül, de nem sikerült neki. Lenyűgöző volt az egész. Az, hogy a színésznőt félúton megváltoztatták, az kicsit idegesítő volt, főleg azért, mert akkor kezdtek el rámutatni a dolgok, így volt egy pillanatnyi káosz szerintem mindenki fejében. De ettől függetlenül a karakter borzasztóan szomorú volt. Én személy szerint Park Jin Hee színésznővel jobban szimpatizáltam, de ez valószínű annak is köszönhető, hogy ő volt az, akinél már láthattuk az érzelmi megtöréseket és ő volt úgy igazán az anya.
Lee Jin Wook - Dokgo Young: Becsületes fickó, aki igazából nem részese az eseménynek, de a maga módján inkább amolyan külső szemlélő, aki kideríti a dolgokat, és akivel együtt nekünk is világossá válnak az események. Igazából Dokgo karakteréről úgy, mint személy, nem is lehet sokat beszélni, mert nem volt egyáltalán főhős érzelmi szempontból. Egy nyomozó volt, aki belefolyt az esetbe, és aki szépen lassan deríti ki a dolgokat anélkül, hogy érzelmileg túlságosan belefolyna. Dokgo karaktere nagyon kellett a sorozatba, méghozzá azért, mert az összes karakter személyisége szeszélyes volt és nem tudtuk, mi lesz a következő lépésük. Ezzel szemben Dokgo mindig azt tette, amire számíthattunk és amit szerettünk volna is, ha megtesz. A kavalkádban egy oszlop volt, amiben mindig bízhatunk. Jin Wook nekem még mindig nem annyira szimpatikus, pedig tudom, hogy sokan mennyire szeretitek, de ez a karaktere most igazán szerethető volt számomra, remélem a jövőben is ilyenek lesznek a szerepei.
Shin Sung Rok - Oh Tae Seok: A csapat azon tagja, aki éles helyzetben is képes tisztán és okosan gondolkodni, ő az, akinek van annyi esze, hogy szépen elrendezze a dolgokat. És akkor ennyit azoknak, akik még nem látták a sorozatot. Innentől SPOILER! Tae Seok karaktere volt az, aki a legtöbbet változott a sorozatban, aki a legdurvábban belefolyt ebbe az egészbe, aki egyre inkább elvesztette az eszét. Borzasztóan ijesztő volt. Egyrészt azért, mert a saját barátait képes lett volna megölni, másrészt pedig azért, mert élvezte amit csinál. Látta, hogy tetteinek nincs következménye, úgy forgatja a szálakat, ahogy neki tetszik, így egyre durvább és durvább dolgokba vetemedett. És élvezte. Szörnyű volt a karakter, egyszerűen undorító. A három másik srácot 1-1 pillanatra még meg tudtam sajnálni, de őt nem. Sung Rok tehetsége eddig is egyértelműen tiszta volt mindenki számára, szóval meg sem lepődöm, csak ámulok és bámulok. Hihtetlenül jól áll neki a szemét, hidegvérű gyilkos karakter.
Park Ki Woong - Kang In Ho: Családapa, aki nagyon szereti lányát, ugyanakkor szeretője van. SPOILER! In Ho olyan volt, aki igazából úgy folyt bele a dolgokba, hogy próbált ellene tenni valamit. Alapjáraton rendes fickó, aki szereti feleségét és kislányát is, de annyi minden történik körülötte, hogy nem tudja tartnani a hátát. A szeretővel kapcsolatban ugye felvetődött az, hogy később már szerette volna megszűntetni a kapcsolatot, a nő mégsem engedte. Alapjáraton nem kellett volna elkezdenie, de utána legalább próbált ellene tenni valamit. Nagyon hasonlított Joon Hee-ra olyan szempontból, hogy ha nem keveredtek volna ebbe az egészbe, talán nagyon rendes emberek lehettek volna, de mégis belefolytak. Azonban Joon Hee-val ellentétben ő sokkal erősebb volt érzelmileg, okosabb is, és benne megvolt a vágy (amit nagyon tiszteltem), hogy megvédje kislányát. Ki Woong nekem kedvenceim között van, remélem a jövőben egyre több és több sorozatban láthatjuk majd őt.
Bong Tae Gyu - Kim Hak Beom: A csapat legundorítóbb tagja, akit leginkább egy féreghez lehet hasonlítani. SPOILER! Hak Beom tényleg nagyon gusztustalanul viselkedett, rendesen undorodtam a karakterétől. A felfogása, a tettei, a nőkhöz való viszonya, sőt, még a beszéde is gyomorforgató volt. Az pedig, hogy az állítólagos legjobb barátjának feleségével volt viszonya... hát elég undorító. A négy férfiből egyértelműen Tae Seok volt a legszemetebb, de Hak Beom volt a legundorítóbb, az biztos. Tényleg nagyon undorodtam a karaktertől. Mellette szóljon, hogy azért a végére látszódott rajta, hogy őrlődik a tettei miatt és az is, hogy kedzi elveszteni az eszét. Szemrebbenés nélkül kicsinálta barátját, de utána ette is magát miatta. A színésztől még nem volt maradandó karakter, amit láttam volna, de hát ez maradandó marad, az biztos. Remekül hozta ezt az undorító pasit.
Yoon Jong Hoon - Seo Joon Hee: A négy srác közül a leggyengébb érzelmileg. Ő az, aki csak belefolyt a dolgokba. SPOILER! Joon Hee volt az, akit a legeslegjobban sajnáltam a négy férfi közül. Ugye kiderül, hogy alapjáraton azért kezd el drogozni mert nem bírta elviselni érzelmileg azt, amit régen tettek. Ő volt az, aki felszólalt, hogy ne csinálják, de annyira gyenge lelkileg és személyiségileg is, hogy nem tudott semmit sem tenni, így csak sodródott az árral. Aztán felnőttként összeszedte magát és eldöntötte, hogy véget vet a rémálomnak. Borzasztóan sajnáltam őt, de tényleg nagyon. Az ő bűne az volt, hogy nem volt ereje kiszállni a dolgokból, nem volt ereje ahhoz, hogy felszólaljon. Lelkileg nagyon gyenge volt ezért reméltem, hogy megkímélik majd őt. Jong Hoon-t legutóbb (vagyis szintén idén) egy egészen más karakterben láthattuk, nagyon remélem, hogy főszerepe is lesz hamarosan, mert szerintem megbírkózna vele, az arca pedig megvan hozzá, szóval kíváncsian várom a szerepeit.

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

  1. Az ismertetőd alapján találtam rá a sorozatra, hát fantasztikusan jó volt. Mostanában a legjobb, amit láttam. Köszönöm a munkádat. Mielőtt belekezdek egy sorozatba vagy filmbe ránézek az oldaladra, hátha írtál róluk, szeretem a részletes ismertetéseidet és a véleményedet. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat, és nagyon nagyon örülök, hogy neked is tetszett a sorozat!! :)

      Törlés