Tree of Heaven

Tree of Heaven

Műfaj: dráma, romantikus
Részek száma: 10
Dátum: 2006
Csatorna: SBS

Ismertető: Hana egy kedves lány, aki fiatal korában elveszíti édesapját. Japánban él édesanyjával valamint nagynénjével és unokatestvérével, együtt egy fogadót vezetnek. Édesanyja azonban újraházasodik: egy koreai férfi veszi őt feleségül, így ő és annak fia, Yoon Suh, beköltöznek Hanaék házába. A lány nagyon örül, hogy családot kap, azonban a mostohatestvére 10 éves kora óta nagyon magába zárkózott, hisz elvesztette édesanyját, így az életvidám Hana sem igazán tudja őt megtörni. A szülők nászútra mennek, a nagynéni lesz a felelős a gyerekekért és a fogadókért, ő azonban azt tervezi, hogy titokban eladja a fogadót, és a pénzből egyetemre küldi a lányát, Hana-t pedig folyamatosan bántják és piszkálják. Yoon Suh és Hana időközben azonban egyre közelebb kerülnek egymáshoz, s a fiú elhatározza, hogy megvédi a lányt.

Vélemény: Igazából nem terveztem megnézni a sorozatot, mert a főhőst nem ismertem, Park Shin Hye pedig... hát igen, nem épp a kedvencem, de valahogy egy nagyon szomi sztorira vágytam, és sokat olvastam arról, hogy ez mennyire szívbemarkoló, így végül úgy döntöttem, hogy megnézem. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, de kíváncsi voltam. Az első pár rész szerintem eléggé megkapó volt, tetszett az alapsztori, viszonylag jól vezették be.
Igaz nem volt túlságosan kifejtve, de itt legfőképp a két főhősön volt a hangsúly, hogy hogyan alakul a kapcsolatuk. A sztori nem tartogat túl sok fordulatot, igazából sejteni lehet, hogy mi fog történni, ettől függetlenül szerintem élvezhető volt. Igaz, a két főhős picit fura volt, ettől függetlenül reméltem, hogy végül együtt maradnak, mert megkedveltem őket.
Spoiler: ugye a nagy dráma az lett volna benne, hogy a fiú meghal, viszont szerintem ez pont, hogy elrontotta az egészet. Sokkal szebb és meghatóbb lett volna, ha annyi nehézség után végre együtt maradnak. Nem igazán értettem meg, miért kellett ezzel elrontani az egészet, de hát ők tudják. Spoiler vége. Igaz, volt benne pár fura jelenet és párbeszéd, de hát mégis csak egy 11 éves sorozatról van szó, így ez teljesen érthető és várható volt szerintem.
Összességében én kicsit csalódtam meg meg is lepődtem, rosszabbra számítottam sztoriügyileg, de sokkal sokkal szomorúbbnak gondoltam. Mindenesetre szerintem nem kötelező darab, de ha valaki valami régit szeretne látni, és kicsit unja már a romantikus vígjátékokat, akkor szerintem mindenképp megéri vetni rá egy pillantást, hisz elég jó volt ez. Ki tudja, lehet valakinek kedvence lesz. Viszont én sírni nem sírtam rajta, szóval nem kell olyan nagy drámára számítani.

Zene: Igazából nem voltak rosszak, eléggé aranyosra sikeredtek, de kedvenceim sem lettek. Ezek mindenesetre eléggé szépre sikeredettek, szerintem megéri meghallgatni őket: Jung Woo 'Dan Nyum', Shin Seung Hoon 'What Should I Do'.

Szereplők: És akkor lássuk csak két főhősünket a megszokott módon.
Lee Wan - Yoon Seo: Csendes és kissé agresszív srác, aki teljesen elvan magányában, mígnem a kedves és életvidám leány ki nem lökdösi őt a sötétségből, és ettől fogva jóformán megszállotja lesz a lánynak. Őszintén a sori elején szerintem kicsit ijesztő volt ez a srác, de tényleg. Már már betegesen ragaszkodott a lányhoz, ami szerintem aggasztó volt. A végére szerencsére sokkal inkább védelmező szerepet öltött fel, így nekem csak ott sikerült megkedvelnem őt. Én nagyon reméltem, hogy minden jól alakul kettejük között. A színészt is sikerült nagyon megkedveltem, igazából olyan volt, mintha rászabták volna a szerepet, az 'ijesztő beteges' pasit is tökjól alakította, remélem a jövőben még sokszor fogok vele találkozni, bár látom nincs sok szerepe.
Park Shin Hye - Hana: Egy aranyos, kedves lány, aki borzasztóan örül, hogy végre családot kap, mert nagyon szeretne végre olyan embereket tudni maga mellett, akik a legfontosabbak számára. Hana karaktere meglepően szerethető volt, bár néha a túlzott naivsága idegesítő volt, de hamar túl lehet rajta lenni, főleg, hogy történnek közben a drámai események. Maga a karakter nem fejlődött annyit, mint főhősünk, igazából szinte semmilyen fejlődést nem tapasztalhatunk az 'évek' során, pedig lehet egy kicsit kellett volna. Mindenesetre szerintem bátran kijelenthetem, hogy Shin Hye-nek eddig ez volt az eddigi legjobb karaktere, ami bár nem nyerte el túlzottan a tetszésemet, de felülmúlta magát. Szerintem a jelenben visszafejlődik, vagy nem tudom. Mindenesetre ha valaki miatta nem akarná elkezdeni, akkor bátran megnyugtathatom, hogy itt nem idegesítő, szóval ez na tartson titeket vissza.

Történet: 7/10
Zene: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése