Suspicious Partner

Suspicious Partner

Műfaj: romantikus, vígjáték, krimi
Részek száma: 40 (1 rész 30 perc)
Dátum: 2017
Csatorna: SBS

Ismertető: Eun Bong Hee éppen gyakornok szakmájában, amikor találkozik az általa először perverznek hitt No Ji Wook ügyésszel, aki később a gyakornokvezetője lesz. Élete nem túl mesés, hisz rájön, hogy barátja (aki szintén ügyvéd) csalja őt. Emiatt természetesen szakítanak. Egyik este azonban mikor hazajön a boltból ex-barátja holttestét találja a lakásában. Ő lesz a gyilkosság gyanúsítottja, Ji Wook segítségével azonban felmentik, de továbbra is 'gyilkossági gyanúsított' marad mindenki szemében. Ji Wook-ot emiatt kirúgják, és egy irodát nyit, ahová volt-legjobb-barátja, Eun Hyuk és természetesen Bong Hee is bejutást kap. Időközben pedig megjelenik Ji Wook ex-barátnője is, Yoo Jung, aki még mindig szerelmes a fiúba. A valódi gyilkos pedig időközben közel kerül az ügyvédekhez, miközben tovább folytatja munkásságát.

Vélemény: Annyira nem akartam megírni ezt a bejegyzést, mert tudtam, hogy nagyon sok mindenki imádta ezt a sorozatot. De végezetül mégiscsak itt vagyok. Hajj, na lássuk az elejétől. Nagyon nagyon vártam a sorozatot, mert Chang Wook előző sorozata nem tetszett, így reméltem most valami jóban láthatom, plusz Ji Hyun lett a főhősnő, aki a tavalyi sorozatában egyszerűen elragadó volt, így bíztam egy jó és érdekes sztoriban.
Én kis naiv azt hittem elég két jó színész ahhoz, hogy élvezzem a sorozatot. Nem is tudom, elég hamar kiábrándultam belőle. Mikor elkezdtem, az első 4 rész olyan volt hogy so-so, annyira nem hengerelt le, de úgy gondoltam, ebből még lehet jó sztori. Aztán mindent elrontottak benne, amit el lehetett. Kezdjük csak a 'nagy' romantikával. A csaj már a legelején epekedik a fiú után, a fiúnak is bejön a csaj. Szóval szenvednek.
Nagyon is. Aztán összejönnek. Aztán szétmennek. Aztán se veled se nélküled. Aztán összejönnek. Aztán szétmennek. Aztán se veled se nélküled. Esküszöm azt hittem a falat fogom kaparni. A sztori 90% arról szól, hogy főhőseink bámulnak ki a fejükből, és azon töprengnek, mennyire szeretik a másikukat. Istenem nem hiszem el, de tényleg nem. Aztán behozták ez a gyilkosságos ügyet, ami amúgy tök érdekes lett volna.
De persze szerelmeseink ezt is elnyomták, nem kaptunk elegendő háttérsztorit, túl bénán és egyszerűen zártál le ahhoz képest, hogy nem tudom hány részen keresztül ezen dolgoztak. Alig hagytak időt kibontakozni ennek a szálnak, még itt is a főhőseink szerelmi vívódása volt a középpontban. Én nem tudom, egy ideig még oké, hogy folyton civakodnak, de a legvégén is zárásként... nem értem mire kellett ez, de komolyan.
Hosszútávon nem hiszem, hogy ebből békés kapcsolat lehet. Mi volt még? Vígjátéknak egyáltalán nem volt az, semmi vicces sem volt benne, Chang Wook néha eldarált pár gyors szöveget, ami szerintem vicces akart lenni, de nem jött össze. Inkább volt melodráma két főhősünk szenvedésével, mintsem vígjáték. Nekem nagyon nem jön be, ha erről szól az egész (főleg hogy végül 20 részes lett), így érthető, miért csalódtam ekkorát.
A hab a tortán azonban mégis a karakterek voltak. Ennyire bugyuta, egysíkú, mindenféle érdekességtől mentes, buta, hihetetlen buta és hisztis karaktereket én még életemben nem láttam, ráadásul itt kapásból 4-et is kaptunk belőle. Volt, hogy már azon nevettem, mennyire komolyan gondolják a hülyeségeiket. Fú te jó ég... egyszerűen szörnyűek voltak. Teljesen. De róluk még majd beszélek lentebb (muszáj leszek), a szereplőknél is.
Tudom, hogy sok embernek nagyon tetszett ez a sorozat, de nekem szerintem ez volt a legrosszabb, amit az utóbbi 2 évben láttam. Nagyon rossz volt, szívem szerint már a közepén abbahagytam volna, de megfogadtam, hogy minden sorit végignéztem. Nem szeretném elvenni igazából senki kedvét sem tőle, de aki tudja, hogy szintén utálja ezeket a dolgokat, mint én, annak ajánlom, hogy messzire kerülje, mert csak ki fog ábrándulni a színészekből, annyira szörnyűek ezek a karakterek.

Zene: Nem voltam elragadtatva ezzel sem, de volt pár aranyos szám: Bumkey 'Breathing All Day' és Ra.D száma, a 'Same Day'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak eget rengető főhőseinket sorjában.
Ji Chang Wook - No Ji Wook: Imádja munkáját ügyészként, így eléggé összeesik, amikor ügyvédként kell folytatnia életét. Egyébként eléggé kényes egy srác, aki nem igazán szokta kimutatni, ha kedvel valakit, inkább csak ül és bámul ki a fejéből. Máskor meg egy idegzsák, minden miatt kiabál mindenkivel. Hát nem tudom gyerekek, de szörnyű volt. Ez a pasi annyira egy idióta emberke volt, hogy legszívesebben én vertem volna néha fejbe, hogy szedje össze magát végre, vagy valami. A szerelmi élete is és ahhoz való hozzáállása is szánalmas volt, de most őszintén, mire kellett ez a sok hiszti meg sóvárgás, meg se veled se nélküled? Szerintem nem is szerette a csajt (legalábbis nekem ez jött le) inkább volt úgy vele, ha már itt van miért ne. Chang Wook-ból annyira kiábrándultam most emberek, teljesen elment a kedvem a régi sorozataitól, amiket felírtam magamnak. Szörnyűséges volt ez a karakter.
Nam Ji Hyun - Eun Bong Hee: Sajnálatra méltó lány, akinek összezavarodik az életében minden, amikor gyilkosként megbélyegzik, noha semmit sem követett el. Rossz volt a főhős? A főhősnő még őt is überelte. A legelejétől kezdve halálosan szerelmes a pasiba, de inkább vágyakozik, mintsem bármit csinálna. Aztán egyszer csak eldönti, ő nem szereti tovább, mintha ez ilyen egyértelmű lenne. Ő nem szereti, tehát neki ne kedveskedjen, őt ne vegye emberszámba, különben belehal a szerelmébe. Komolyan levakarom a bőrt is az arcomról. Gyűlölöm az ilyen hisztis, magatehetetlen főhősnőket, és tessék, egy olyan színésztől kaptam meg, akit tökre szeretek. Soha, de soha nem akarok még egy ilyen főhősnőt látni egy sorozatban sem, ennek alja már nincs is, még Park Shin Hye Heirs-es karaktere is jobb volt egy fokkal, mint az itt lévő Bong Hee.
Choi Tae Joon - Ji Eun Hyuk: Régóta szerelmes Yoo Jung-ba, de ahelyett, hogy elmondaná neki, saját magát okolja (?) a szerelme miatt, és próbál úgy tenni, mintha minden okés lenne. Hát gyerekek, itt nevetek. Az elején ő volt az, akit eléggé kedveltem, mert annyira rossz volt a két főhős, hogy próbáltam bele kapaszkodni. Aztán mikor megjelent a másik főhősnő, rájöttem mennyire idióta, tehetetlen egy pasi ez. Ennyi önbizalomhiánya még a nőknek sincs már, nem értem mire volt jó, hogy 20 részen keresztül csak magát okolta, hogy szerelmes (???). Mintha annyira jó személyiség lett volna a másik nő (itt most hangosan felnevettem emberek....). Mindenesetre belőle is hamar kiábrándultam, rájöttem, hogy ebben a sorozatban semmi sincs, ami jó lenne, kivéve talán gyilkosunkat, aki jól alakított, érdekes is lett volna, ha hagynak neki teret a nagy romantikus vágyakozásoktól.
Nara - Cha Yoo Jung: Régen Ji Wook barátnője volt, de úgy döntött, ő mégsem akar az lenni, így szakított vele, aztán visszajött évek múlva, és úgy tett, mintha semmi sem történt volna. Édes ne mondjam mim... emberek... hihetetlen, hogy ez a karakter mi volt, de komolyan. El sem akartam hinni. Amikor először megjelent, olyan vagány csajnak tűnt nekem, aki tudja mit akar, aztán a legvégéig NEM csinált mást, csak hisztizett, sírt, lerészegedett, és ezerszer is elmondta a pasinak, hogy még mindig mennyire szereti őt. Hát komolyan mondom, nevethetnékem van, annyira szörnyű volt. Le se tudom írni, mennyire nem volt kóser ez a csaj. Meg a másik 3 főszereplő is, úgy ahogy volt. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen negatív bejegyzést hoztam ma nektek, de kénytelen voltam túlesni rajta. Remélem soha többé nem fog ilyen sorozat megalakulni.

Történet: 3/10
Zene: 7/10
Színészek: 6/10
Karakterek: 1/10

1 megjegyzés:

  1. Én nemrégiben láttam. Mélyen egyetértek veled.Negatívumnak még ott vannak a forgatókönyv anakronisztikus hülyeségei is, pl. mikor főhősünket leszúrják, és mindenféle előzetes ellátás nélkül beteszik a mentőautóba, főhősnő hisztizik, saját ruhájával /!/ próbálja elállítani a vérzést, miközben 1 db. mentőápoló kornyadozik a sarokban.

    VálaszTörlés