Lovely Horribly

Lovely Horribly

Műfaj: romantikus, vígjáték, horror
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018
Csatorna: KBS2

Ismertető: Történetünk főhőse, Philip, és főhősnője, Eul Soon egyszerre születtek, s ugyanazon sorson osztoznak olyan szempontból, hogy ellopják egymástól a szerencsét. Míg egyikük boldog, addig másikuk boldogtalan. Amikor az egyikük élete csúcspontján van, a másikuk élete legalján. A jelenben Philip Korea egyik leghíresebb színésze, Eul Soon pedig forgatókönyv író, azonban hiába lenyűgözőek az írásai, nem jön össze neki sehogysem, hogy érvényesüljön. Egy kis csavarnak köszönhetően Eul Soon forgatókönyve végre meg lesz filmesítve, a főszereplőt pedig maga Philip játsza, s a két főszereplő találkozik, azonban kezdetben nem egészen kedvelik egymást. Arról pedig nem is beszélve, hogy Philip körül egyre furcsább és furcsább, s rettentő félelmetes dolgok történnek, amiket épp ésszel nehéz megmagyarázni.

Vélemény: Őszintén elmondom, hogy nagyon, de nagyon vártam a sorozatot. Mind tudjátok, hogy Si Hoo nekem hatalmas nagy kedvencem, és a legutóbbi rövid (16 részes) drámája (Local Hero) elég gyengére sikeredett, ezért vártam már, hogy egy nagyon jó sorozatban láthassam őt. Így annak ellenére, hogy nem szeretem a színésznőt (tudom, hogy sokatok nagy kedvence, de én nem tudok megbarátkozni vele) abszolút nézős volt. Alig vártam, hogy végre valahára elkezdjék a sorozatot és nézhessem.
A sorozat nem lett túl híres (még egy rendes gifet sem találtam hozzá, szóval ezt használom, bocsii), amit igazából meg tudok érteni. Nagyon akartam, hogy tetszedjen a sori, de sajnos épp az ellenkezője történt. A történetben nem igen van keret (vagy ha volt is, eléggé béna lett), nem is igazán volt egy sztori, amit legördült a 16 rész alatt. Csak történt 1-2 dolog, kiderült 1-2 dolog, főhőseink egymásba szerettek, sírtak egymás után, és véget is ért a sorozat. Én meg csak néztem, hogy most akkor mi is történt itt?
Ez az írós sztori alapjáraton jó lett volna, ha tényleg adnak valami keretet az egésznek. De így, hogy se eleje se vége nem volt, nagyon nem jött be, főleg nem úgy, hogy ez nem olyasmi sori, ahol a karaktereken van a fő hangsúly. És akkor a karakterek. Bár nem voltak idegesítőek, kedvenceim semmiképp sem lettek. Park Shi Hoo karaktere még az elején vicces volt, műfajának eleget téve tényleg nevettem rajta néha (de csak az elején). Aztán természetesen ezt is túldramatizálták, hát már miért ne tették volna.
Horrornak valamennyire az volt, akadt pár rész, ami tényleg ijesztőre sikeredett. De én azt mondom, hogy ez a horror-vígjáték műfaj együtt nem néz ki jól, főleg nem koreai sorozatban. A romantika, hát, nem is tudom. Az tény, hogy nem szerették egymást már az első perctől kezdve, sőt, de mégis valahogy annyira nem fogott meg. Ez egyrészt köszönhető a semmit mondó sztorinak, illetve annak is, hogy a romantikát is dramatizálták a végére. Én tényleg nem értem, hogy miért csinálják ezt csomószor a sorikban.
Sőt, itt volt a szegény másodikunk is, aki szerintem nagyon arira sikeredett (bár fel nem foghatom, mit látott a főhősnőben), így még ez is rátesz egy lapáttal, hogy még inkább elforduljunk ettől a szerelmi száltól. Szóval nem igazán volt semmi, ami megfogott a történetben. Park Shi Hoo és Gi Kwang miatt mindenképp végignéztem, na meg megfogadtam, hogy egy sorit se hagyok abba, de egyébként ha hetente kellett volna néznem a részeket lehet, hogy eltűnik az az aprócska kedvem is a soritól, ami még megvolt.
Tehát összességében, én csalódtam, pedig nagyon akartam, hogy jó legyen. Nyilván láttam már ezerszer rosszabb sorit is, sőt, az első részeket kifejezetten élveztem, de aztán már csak azt vártam, hogy véget érjen a sori. Ajánlani azoknak tudom, akiknek Shi Hoo kedvence, bár nem eget rengető a karaktere, mindenképp felüdülés volt ismét látni őt. Gi Kwang pedig nagyon aranyos a sorozatban, szóval ha valakinek nagy kedvence akkor érte is megéri vetni rá egy pillantást, lehet, hogy nektek nagyon tetszik majd.

Zene: A zenék nagyon szépek lettek, 4 szám is nagyon tetszik: Sandeul 'Here I Am', Lee Chang Sub 'In Your Light', Bumkey 'Love One', Eun Ga Eun 'My All'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Park Shi Hoo - Philip Yoo: Korea egyik leghíresebb színésze, ennek köszönhetően el van telve magától, totál beképzelt és amúgy meg retteg mindentől. De mikor megismeri főhősnőnket szépen elkezd megváltozni. Hát nem tudom. Az elején vicces volt Philip, de valahogy annyira nem fogott meg a karaktere, pedig Shi Hoo tényleg hatalmas nagy kedvencem. Lehet, hogy többre számítottam tőle, vagy nem tudom. Phipi alapvetően egy jófej pasi volt, aki tudja, hogy ki a világban, és azt is, hogy ki / mi az, amit meg kell védenie. A karakter semmiképp sem idegesített, de tényleg olyan hmm lett. Shi Hoo-nak jövőre lesz egy új sorozata, ami ha minden igaz janurában fog kezdődni, és aminek az ismertetője pont olyan, amit nagyon nagyon néznék, szóval kíváncsian várom a sorozatot és remélem, hogy nagyon jó lesz.
Song Ji Hyo - Oh Eul Soon: Nagyon tehetséges nő, de balszerencséje miatt semmi sem jön össze neki, ezért eléggé retteg az élettől, ha egy kicsi jó dolog is történik vele, már elkezd félni, hogy mivé fog fajulni. Ezt totál megértettem a részéről, szerintem mindenkinek vannak peches hetei, hónapjai, amikor rossz dolog követi a rosszat, és ez eléggé depissé tud tenni minket. Hát akkor ezt elviselni szinte egy egész életen át... A kezdeti szimpátiám azonban hamar alább hagyott, mert a főhősnő utána azt sem tudta, hogy mit akar az egész helyzettől, amibe került. Folyton terelt, a szerelmi életét pedig a végletekig bonyolította, mind a két pasinak csapta a szelet, nem tudta maga sem eldönteni, hogy ki az, akit szeret. Az ilyet nagyon, de nagyon nem szeretem. Főleg úgy, hogy az ilyen helyzetből mindig egy nagyon cuki pasi jön ki szarul, nem a főhősnő. A színésznőt még mindig nem tudtam megkedvelni, pedig tudom, hogy nagyon sokan szeretitek őt, de nekem még mindig nagyon unszimpi.
Lee Gi Kwang - Lee Sung Joong: Már régóta ismeri főhősnőnket, természetesen régóta szereti őt, s mindent megtesz, hogy segítsen neki. Sung Joong egy írtó édi pasi volt, s ahogy elnéztem az internetet gif keresésekor, nem csak én vagyok ezen a véleményen. Kedves volt, előzékeny, mindenben próbált segíteni főhősnőnknek, s férfias is volt. Annyira utáltam, hogy a csaj végig szórakozott vele úgymond, hisz nem tudta eldönteni, hogy vajon ezt a srácot szereti vagy akkor most mi van. Én úgy gondolom, ez a karakter túl cuki volt a főhősnőnek amúgy is. Gi Kwang egyébként egyre aribb és aribb karakterekben tűnik fel előttünk, remélem, hogy a közeljövőben egy főszerepet is kap, mert szerintem megbírkózna vele. Szóval várom a jövőbeli szerepeit. És nézzétek, ezzel a végére is értem ennek a bejegyzésemnek is.

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése