Fight For My Way

Fight For My Way

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: KBS2

Ismertető: Történetünk középpontjában 4 szereplő áll. Itt van nekünk az energiával teli Dong Man, aki régen taekwondozott, de mivel szüksége volt a családjának pénzre, ezért karrierjét romba döntve direkt elveszített egy nagyon fontos versenyt. Jelenleg dolgozik, de szíve még mindig a sporthoz húzza. Főhősnőnk Ae Ra egy kemény kiscsaj, akinek gyerekkora óta nagy álma, hogy mikrofonnal a kezében dolgozzon, s ebben nagyon tehetséges is. Kim Joo Man és Baek Seol Hee már 6 éve együtt vannak, de még mindig nem házasodtak össze. A férfi szeretné ha jobb életük lenne, a lány azonban tökéletesen meg van elégedve mindennel, ez viszont feszültséget szül kettejük között. Ők négyen természetesen legjobb barátok, s egymás szomszédságában élnek egy lepukkant kis helyen remélve és álmodozva.

Vélemény: Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak a sorozat kapcsán, de reméltem hogy egy aranyos és vicces, túldramatizálásoktól mentes vígjáték lesz ebből, amit egy meleg nyáron napon jólesik nézni. Szerencsére ez is lett belőle. Őszintén elmondom, hogy sokat nem fogok beszélni a sorozatról, mert nem nagyon van mit. Nem kell nagy sztorira gondolni, sőt, talán éppen hogy az átlagnál egyszerűbb volt.
Kapunk 4 főszereplőt, akik mind szenvednek a maguk kis módján. Mindenkinek megvan a maga kis álma. Különösen tetszett a romantika benne. Egyik oldalról ahogy két főhősünk már régóta ismerik egymást, de még a sorozat elején is folyton piszkálják egymást, de ott állnak egymás védelmében is. Nem epedeztek egymás iránt, nem volt az, hogy egyikük halálosan szerelmes lenne a másikba és szenvednek ők is meg a nézők is.
Szerintem ez elengedhetetlen egy jó romantikus sztorihoz, csak sajnos sok sorozat még elköveti ezt a hibát. Ezzel szemben másik két szereplőnk már 6 éve együtt van, és épp egy érzelmi 'válságon' mennek keresztül, kezd megromlani a köztük lévő hangulat. Ez a két szerelmi szál egymás mellett mindenképp nagyon megkapó volt, főleg úgy, hogy ugye ők ráadásul gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Mindenképp cuki volt és aranyos volt.
A karakterek is elég szerethetőek voltak, így velük sem volt a probléma. Nagyon tetszett, ahogy igazából a romantikán meg az álmukon kívül semmi másról nem szólt a sori. Élték az átlagos mindennapjaikat, de mégis épp fordulópont volt az életükben. Tetszett, ahogyan 16 részen keresztül mind megtalálták magukat, az utukat, amin járni szeretnének. Talán kicsit erőt is lehet belőle meríteni, hisz még ennyi idősen sem késő elkezdeni.
A nyugis, de picit mégis izgalmas sztoriba kapunk egy icipici titkot is, ami a múlthoz és a családhoz kapcsolatos, épp megfelelő volt szerintem, fent tudta tartani a néző érdeklődését, de nem bonyolították agyon sem. Pont annyi volt, mint amennyit ez a sztori el tud viselni. Volt egy kis 'se veled se nélküled' dolog a végén, de ezt is sikerült szerintem poénosra megoldani, szóval dramatizálásnak nem volt helye itt.
A vicces részek tényleg viccesek voltak, végig megtartotta a felüdülést. A lefutás is szépen ment, nem feltétlen volt keretes sorozat, mégsem éreztem semmiféle hiányt az egészben. Szépen lefutott a 16 rész, végig megmaradt egy aranyos, vicces, kellőképp izgalmas sztorinak, amit mindenkinek szívből tudok ajánlani, mert műfajában mindenképp átlagon felüli volt, nyárra kikapcsolódásként szerintem több, mint tökéletes.

Zene: Annyira nem vagyok tőlük elragadtatva, de a Superkidd 'My Way' és a BTOB 'Amibguous' című száma viszonylag illik a sorozathoz, elég aranyosra sikerültek.

Szereplők: No és akkor lássuk csak történetünk főhőseit.
Park Seo Joon - Ko Dong Man: Energiával teli srác, aki még mindig nem békélt meg azzal, hogy szándékosan elvesztette 10 évvel ezelőtt a meccsét. Alapjáraton jó karakter volt, szerintem ebbe a vígjátékba mindenképp megnyerő. Aranyos volt, vicces, néha komoly, és kimondta, hogy mit gondol. Nem csavarta össze vissza a szerelmi életét, mikor rájött, hogy szereti a csajt, kerek perec megmondta neki. Összességében szerintem szerethető volt, nyilván kedvenc karakterem nem lesz, de kellemes felüdülés volt a sorozattal együtt. Aranyosak voltak a színésznővel is. Seo Joon nagyon nagy kedvencem, s mivel most rengeteg jó színész vonul be (tényleg a legtöbb kedvenc) ezért örömmel láttam, hogy ő már letudta ezt, szóval remélem a közeljövőben találkozok vele, akár vígjátékban akár komolyabb sorozatban.
Kim Ji Won - Choi Ae Ra: Kemény csajszi, aki nem fél kimondani mit gondol. Gyerekkora óta arról álmodozik, hogy mikrofonnal a kezében fog élni, de sajnos ez nem jött össze neki. Ae Ra karaktere egy nagyon erős női karakter volt, aki a kissé szeleburdi főhősünk mellett nagyon jól megállta a helyét. Mivel én nem ilyen vagyok, ezért volt pár alkalom, hogy nem értettem vele egyet, vagy cikinek találtam amit csinál, de alapjáraton cseppet sem volt antipatikus. Nyilván kedvencem ő sem lesz, de szerintem jó volt ez az erős szerep ehhez a sorozathoz. Néha aranyos is volt, szóval nem kell olyan hú de nagyon durva karakterre gondolni. A színésznővel nem sokszor találkoztam még, eddig mindegyik szerepében pont ugyanezt a formáját hozta, remélem a jövőben kicsit más szerepben is találkozhatok vele, hisz így nem nagyon tudom őt megítélni.
Ahn Jae Hong - Kim Joo Man: Egy hihetetlen rendes srác, akinek kedvességét néha a nők félreértik, pedig semmi hátsó szándéka nincs. Joo Man karaktere főhősünk mellett szintén felüdülés volt, valahogy annyira más volt, mégis sokban hasonlítottak. Igazából a kis 'afférja' nem is volt olyan nagy dolog, nyilván én is félreértettem volna, de láthattuk, hogy semmi olyasmire nem gondolt, hogy megcsalja barátnőjét. Nyilván hibás volt, nem kellett volna azokat a dolgokat tennie, de tanult ezekből a hibákból. Nagyon aranyos volt, hogy utána hónapokig udvarolt a lánynak, szerintem nagyon édi volt, de tényleg. Aranyosak voltak együtt, kellemes volt az ő perceiket is végigkísérni. A színésszel még nem találkoztam ilyen nagyobb szerepben, de hát mostmár biztos, hogy megjegyeztem őt is magamnak.
Song Ha Yoon - Baek Seol Hee: Nagyon kedves lány, aki nem sokat törődik magával, sokkal inkább barátjával, akit egyenesen imád. Seol Hee karaktere alapjáraton aranyos volt, bár eléggé tapadt, valahogy olyan szépen jött le az egész. Mivel én ilyen sem vagyok, ezért nagyon sokszor nem értettem vele egyet, de aztán nagyon örültem, hogy a végére kicsit összeszedte magát és rátalált valamelyest önmagára. Kicsit túlzásba vitte a kapcsolatukat, ami szerintem a végére szépen rendeződött. Nyilván kedvenc karakterem semmiképp sem lesz, ahogyan ezt elmondtam itt az összes szereplőnél, de nyárra kikapcsolódásként ezzel az aranyos és üde sorozattal mindenképp jók lesznek bárkinek, aki tervezi megnézni ezt a kis sztorit. A színésznővel még nem nagyon találkoztam, várom a jövőbeli szerepeit.

'Ha kutya lennél legalább pórázon tarthatnálak.'

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

  1. Halihó! Hát nekem nagyon tetszett,irtó cuki volt. Vidám, humoros,és romantikus.Igazán üdítő sorozat,csak ajánlani tudom!
    Ágóca

    VálaszTörlés