Ghost

Ghost ~ Phantom

Műfaj: krimi, akció
Részek száma: 20
Dátum: 2012
Csatorna: SBS

Ismertető: Kim Woo Hyun a kiberbűnügyi csoport vezetője, kiknek feladatuk a hackerek és a számítógépes lehetőségeket illegálisan hasznosító bűnözők elfogása. Munkájuk során sokszor összefutnak az úgynevezett Hádésszal, akit sehogyan sem tudnak elfogni, hiába vesződik vele Woo Hyun. Az egyik akciókor (amikor ugyanis sikerül Hádész IP címét lenyomozni) egy színésznő gyilkossági helyére keverednek. Az esetről videó készült, ami az egész városban terjedni kezd, és amin tisztán kivehető a gyanúsított, azaz Hádész arca. A bökkenő csak az, hogy ez a férfi Woo Hyun volt legjobb barátja, Park Gi Young, együtt jártak a rendőrakadémiára. Gi Young tagadja, hogy megölte volna a színésznőt, állítása szerint egy Phantom nevű alak küldött neki üzenetet, aki pontosan tudta, hogy ő Hádész. Amikor Woo Hyun és Gi Young találkoznak egy rejtélyes robbanás miatt Gi Young meghal, Woo Hyun pedig a magas égési sérülések következtében felismerhetetlen lesz, így az egész testét újra kell 'formázni'. Azonban amikor Woo Hyun kolleganője, Yoo Gang Mi ujjlenyomatot vesz a férfitól nem egészen azt kapja, amire számít.

Vélemény: Elég nehéz megfogalmazni, hogy pontosan miről is szól ez a sorozat, hisz amit leírtam az csak a kiinduló, a történetben rengeteg minden történik, ami érdekessé és nem utolsó sorban izgalmassá teszi a részeinket. Egy nagyon ügyesen és logikusan felépített történetet kapunk, aminek a lényege elkapni Phantomot. Ami különösen tetszett, hogy a nézők előtt sem volt titok ki az, aki ellen harcolnak, már az első percektől tudjuk.
Így volt még érdekesebb, hisz együtt nyomozhattunk a karakterekkel, együtt izgulhattunk. Tetszett, ahogy esetről esetre közelebb kerültek a gyilkoshoz. De ami a leginkább elnyerte az tetszésem, az magának Phantomnak az indoka minderre a gaztettre amit tett. Szeretem, hogy a koreaiak sosem nem felejtik el a másik nézőpontját sem megmutatni nekünk, ez esetben is a lehető legjobban vette ki magát a sztoriban, nagyon de nagyon ott volt.
Külön megemlítést érdemel, hogy a két fiú múltjáról is kerültek fel jelenetek, amik adtak egy kis meghittséget az egésznek, és igazán emberivé tették az informatikában hihetetlenül jártas főhősünket. Romantika nem volt benne, de őszintén nekem nem is hiányzott, pont ezért is kezdtem bele ebbe a sorozatba. Amit a sorozat ellen és mellett is fel tudok hozni, az Woo Hyun központúsága volt. Abszolút főszereplő volt, s bár sok karakter volt a sorozatban, elenyészőek voltak hozzá képest. Kivéve persze Phantomot, bár azért ő is kérdéses.
Ez egy szempontból jó, hisz mégiscsak a főhős fájdalmas és cseppet sem könnyű útjáról szól a sztori, de egy másik szempontból viszont a többi karakter kicsit elhanyagoltnak tűnt hozzá képest, itt legfőképp a főhősnőről beszélek. Ezen kívül még a túl sok duma volt az, amit a sorozat ellen tudnék felhozni. Nem egy fölösleges jelenet volt benne, ami kicsit űrkitöltő hatású volt. Az izgalmak közepette nekem nem hiányzott. Összességében azonban egy jó kis sorozatról van szó főleg azoknak, akik kicsit ki akarnak szakadni a romantikus sztorikból és elmélyülni a kiberbűnügyi nyomozók életében.

Zene: A háttérdalok remekek voltak, nagyon illettek a sorozathoz. Örültem nagyon, hogy szép számokat is sikerült összehozni: Shin Bora 'Crying With Longing', MBLAQ 'We Were Both In Love' és Lee Ki Chan 'How'.

Szereplők: Akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
So Ji Sub - Kim Woo Hyun/Park Gi Young: Mindketten eléggé csendesek és visszafogottak, de munkájukban profik. Őszintén a sorozat elején folyamatosan emlékeztetnem és figyelmeztetnem kellett magamat, hogy ő most kicsoda, hiszen So Ji Sub játssza mind a két karaktert, így a rá vonatkozó elemeket mindkét karakterben fel lehetett fedezni. Viszont az eltérést is, bár ezt kicsit kevésbé, de ez alapulhatott azon is, hogy mindkét srác hasonló személyiségű. Mindkettő rendes és profi. Nagyon szorítottam neki, hogy elkapja Phantom-ot, és azért is, hogy normális életet éljen. A sorozat vége nagyon szép volt, olyan kellemes befejezés egy ilyen kemény krimi után. So Ji Sub hozta a tipikus karakterét némi eltérésekkel, de ez nem baj, hisz ehhez a sztorihoz ez volt a tökéletes. Nekem az összes eddigi szerepe közül ez tetszett a legjobban.
Lee Yeon Hee - Yoo Gang Mi: Mindenki csak szépségnek nevezi, de eltökélten végzi munkáját. Ahogy fent is említettem, mivel Woo Hyun abszolút kisajátította magának a főszerepet a sorozatban, ezért a főhősnőn látszott meg a leginkább ennek hátránya. Annyit tudtunk meg róla, hogy melyik suliba járt, és hogy ott milyen nehéz volt neki és kb. ennyi. A személyisége meg olyan semmilyen volt. Bár tetszett, hogy megállt a talpán, hogy nem támaszkodott másokra és nem hisztizett, mégis hiányzott belőle valami ami emberivé tette volna. Folyamatosan segített a főhősnek, olyan volt, mint egy gép, aki folyamatosan ismétli önmagát. S mivel szépségnek becézték ezért nevezhetjük simán Barbie babának is. Sok érzelmet sem mutatott a lány a megkönnyebbülésen és az izguláson kívül. De még mindig jobb volt, mint a sok hisztis, szőrszálhasogató főhősnő, azonban ő sem lett kedvencem. A színésznőtől első szerepem volt.
Uhm Ki Joon - Jo Hyun Min: A leírás spoileres! Na szóval, ahogyan fent is említettem, a koreaiak nem felejtik el a másik nézőpontját is megemlíteni, ami nagyon nagy piros pont. Ez esetben egy bosszúszomjas férfit kaptunk, aki eltökélte, hogy mindenkit megöl akinek köze van az apja halálához, s nem riad vissza akkor sem, ha ártatlan életeket is ki kell ontani emiatt. Hyun Min természetesen főgonosz volt, érthető is, hogy miért. Elég sok karaktert kicsinált röpke 20 rész alatt, ami akkor is szörnyű, ha egy sorozatról van szó. Másrészt elég elszomorító, hogy ilyenné vált, hisz ha nem történt volna az akkor az apjával, lehet, hogy egy teljesen átlagos emberként élte volna le az életét. Ilyenkor az a legjobb, ha az ember abszolút az ő helyzetébe képzeli magát és elgondolkodik azon, hogy mit tett volna. A színész nagyon megállta a helyét, néha kicsit sajnáltam is, hogy Woo Hyun mellett kevesebb figyelmet kapott.

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

  1. Ma megnéztem a két utolsó részt.Összességében tetszett.Szerintem a legjobb színészi alakítás Uhm Ki Joon-é volt.So Ji Sub álmos szeme ,arca mindíg ugyanaz.Nem nagyon fogott meg.Ezzel együtt is érdemes volt megnézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhm Ki Joon nagyon jó színész, csak sajnos sokan nem veszik észre. :)

      Törlés