Shopping King Louie

Shopping King Louie

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: MBC

Ismertető: Kang Ji Sung, vagy másik nevén Louie kiskorában elveszíti szüleit, nagymamája pedig Franciaországba küldi egy kastélyba, ahol reméli, hogy semmi baja sem eshet unokájának. Louie-nak remek szeme van a vásárláshoz, rengeteg pénze lévén folyton vásárolgat. Gazdagsága ellenére egy hihetetlen rendes és kedves ember, aki értékeli az embereket, és senkinek sem akar rosszat. Azonban elég magányos, és szeretne végre kicsit szabad lenni. Miután elhatározza, hogy visszatér Koreába, egy balesetáradat következtében elveszíti emlékezetét. Ko Bok Sil, a kedves, Szöulba először érkező lány megtalálja Louie-t a hajléktalanok között, s mivel a férfin az eltűnt öccse ruhája volt, ezért magához veszi, és segít neki, Louie pedig cserébe mindent megtesz, hogy emlékezetét visszaszerezze, és megtalálja újonnan megismert szerelme öccsét.

Vélemény: Nem számítottam semmire, amikor elkezdtem a sorozatot. Seo In Gook jelenléte számomra dosztig elég volt ahhoz, hogy tutira megnézzem a sorozatot. Engem az első pillanattól nagyon megfogott több szempontból is. Egyrészt örültem, hogy Seo In Gook ezúttal egy aranyos, vicces, eszméletlen arcokat vágó 'kisfiút' alakít. Másrészt a cselekményszálakat szépen bevezették, a nézőt igazán kíváncsivá tudták tenni a folytatásra, ez pedig, úgy gondolom, nagyon sokat ér egy sorozatnál.
Sok mindent nem fogok tudni igazából mondani. Egyszerre volt tipikus meg nem is. Egy aranyos, könnyed, pár titokkal megfűszerezett történet, amiben rengeteg vicces és romantikus jelenet van. Ami mégis kicsit mássá tette a többitől, az legfőképp a sorozatban lévő értékeknek volt köszönhető. Rengeteg, a hétköznapjainkban legfontosabb dolgokra fektették a hangsúlyt: a pénzre és annak jelentőségére, a családra, a kapcsolatokra, a szerelemre, a bizalomra.
Borzasztóan tetszett, ahogyan a hétköznapi jelenetek mellett ezekre a dolgokra is nagyon szépen odafigyeltek. Másik plusz pont a történet kapcsán, hogy nagyon tetszett, ahogyan a két főhősünk kapcsolata kialakult. Olyan szépen felvezették nekünk a köztük lévő szerelmet, hogy a néző teljesen megértette, miért ragaszkodtak annyira egymáshoz. Nem volt túldramatizálva, nem volt tele felesleges nyálas jelenetekkel, egyszerűen csak nagyon szép és aranyos volt az egész.
A két színész nagyon jól mutatott együtt, hihetetlen aranyosak voltak. Eddig Seo In Gook emelett a színésznő mellett mutatott a legjobban kapcsolatban, telitalálat volt. Sokadik dolog, ami miatt tetszett, hogy a végén senki sem maradt gonosz. Egyszerűen nem illett volna ehhez a történethez, ha valakit utálunk a végére. Mindenki beismerte hibáit, mindenki bocsánatért könyörgött és mindenki megkapta méltó büntetését. Szerintem ez így volt szép ebben a nagyon aranyos történetben.
Miután a 12. résznél (azt hiszem itt volt) úgy éreztem, hogy ez lehetne a történet vége, nagyon féltem, hogy innentől 4 rész semmiről sem fog szólni. Ez szerencsére nem következett be (legalábbis teljes mértében nem), hisz sikerült az utolsó 4 részt is többé-kevésbé érdekesen megcsinálni, de nekem azért kicsit hiányzott valami. Talán valamit még felhozhattak volna ami kapcsolódik a történethez. Ettől független élveztem az utolsó részeket - félreértés ne essék.
Hogy ajánlom-e a sorozatot? Én mindenképp igent mondok, mert nagyon élvezetes, aranyos, kikapcsoló történet, ami remek átmenet lehet két komolyabb sorozat között. Vagy ha épp olyanra vágyik az ember, amin nem kell sokat gondolkodni, csak nézni, élvezni és mosolyogni, akkor ez a sorozat a legjobb választás lenne ebben a témában, mert az elenyésző hibák mellett egy tényleg borzasztóan cuki és aranyos sorozat, aminek nézése közben végig mosolyogtam.

Zene: Nagyon aranyosak voltak, akárcsak a sorozat. Íme a legjobbak: Jang Jane és Cho Hyung Woo 'Fine', Monsta X 'Tiger Moth', Gyepy 'Falling Slowly'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak két főhősünket sorjában.
Seo In Guk - Louie: Gazdag családban született, de ennek ellenére egy kedves, rendes és az életet értékelő ember lett belőle, aki bár kicsit gyerekes, mégis nagyon szerethető. Nagyon vártam már és nagyon kíváncsi voltam, hogy Seo In Guk ezúttal milyen bőrbe bújik. A nem is olyan régi komoly szerepe után számomra teljesen felüdülés volt látni őt ilyen aranyos, mosolygós srácként, aki amúgy teljesen olyan volt, mint egy nagyra nőtt gyerek. Nagyon szerettem, amiért tényleg értékelte az embereket, s bár a pénzt azt szórta rendesen ha vásárlásról volt szó, nem volt szűkmarkú senkivel sem. Örülök, hogy nem a beképzelt, ki vagyok én srácot kaptuk a gazdag szerepében. Seo In Guk-nak már nincs hová fejlődnie, olyan arcokat vágott végig, hogy nem győztem kivágni őket a részekből, mert annyira nagyon édesek voltak. Remélem nagyon, nagyon, tényleg nagyon sok főszerepben fogok vele még találkozni a közeljövőben.
Nam Ji Hyun - Ko Bok Sil: Egy kis elszigetelt helyen élt öccsével, azonban mikor az eltűnik elhatározza, hogy elmegy Szöulba és megkeresi. Vicces, mert először nagyon féltem a színésznőtől, amikor megláttam a sorozathoz készült képeket (most őszintén, ezen a képen nekem teljesen antipatikusnak néz ki). Aztán végül már az első részben megszerettem akcentusával, aranyos mosolyával és nagyszerű szívével. Szerintem egy remek karakter volt Louie mellett, nagyon édesen mutattak együtt. Bok Sil-ról még annyit, hogy örültem, hogy a végén igazán beindult az élete, tehetségét és hatalmas szívét nézve meg is érdemelte. Idén rosszabbnál rosszabb karakterekkel volt dolgunk, de íme itt az egyik kivétel. Nagyon megszerettem a színésznőt is, remélem, hogy a jövőben fogok még vele találkozni, akár fő akár mellékszerepben. Várom már.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

  1. Igen, nagyon tetszett. :)) habár kíváncsi lettem volna Sang-Hyun Yoon-nal kapcsolatos véleményedre is.. Na de sebaj:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos most csak a két főhősünket elemezgettem :D

      Törlés