Nothing To Lose

Nothing To Lose ~ Judge vs. Judge

Műfaj: dráma, jogi
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2017 - 2018
Csatorna: SBS


Ismertető: Történetünk főhősnője a melegszívű Lee Jung Joo bírónő, aki rendkívül eszes, azonban néha elragadják az indulatok, és saját magát kellemetlen helyzetbe kerítve tárgyalások során hordja le a vádlottakat. Mindenki szereti őt, hisz állandóan mosolyog és mindenkivel barátságos. Ezzel szemben főhősünk, Sa Ui Hyun bíró csendes, de nagyon okos és precíz, mindenki nagyra becsüli őt. A sorozat kisebb esetekkel indít, azonban szép lassan belecsúszunk Lee Jung Joo bírónő fájdalmas múltjába, ugyanis bátyja börtönben van, mivel megerőszakolt és megölt egy fiatal lányt. Jung Joo mindenféle kapcsolatot megszakít vele, letagadja, hogy ilyen ember a bátyja, azonban hamarosan kénytelen rájönnie, hogy talán a bátyja csak egy csapdába került, igazságtalanul vádolták meg, és valaki egészen más a gyilkos.

Vélemény: Nem nagyon szoktam megnézni ezt a műfajpárosítást, mert ez sajnos nekem sosem jön be. A korrupció világa, a fenyegetések és a folyamatos rászedéseket nagyon szoktam unni, és csak fölöslegesen húzom le az olyan sorozatokat, amik talán másnak a kedvenceik, plusz a saját időmet is rabolom. Nagyon nagyon nehezen vettem rá magam, de Woo Jin miatt mindenképp meg szerettem volna nézni ezt a sorozatot.
Az első pár rész furcsa volt. A főhősnő egy kicsit idegesített, Woo Jin karaktere annyira nem nyert meg magának, a sztori gyatrának tűnt, plusz a romantika nem tűnt túl összeszedettnek (hozzátenném nem egy romantikus sorozatról van szó). De megfogadtam, hogy egy sorit sem hagyok félbe, így nagy nehezen, de folytattam. Nem tudom, hogy melyik volt az a rész, de egyszercsak elkezdett nagyon érdekes lenni.
Nem az történt, hogy hirtelen beindultak az események, hanem az első pár részben szép lassan bevezetett sztori elkezdett egyre súlyosabbá és izgalmasabbá válni. Az egész történet lényege az volt, hogy kiderítsük ki volt a gyilkos, miért a lány bátyjára kenték az egészet, és hogy történt ez az egész. Szeretem amikor nem tudom előre, hogy ki lesz a hunyó (ez azért ritka, általában tudom), de itt sejtemem sem volt róla.
Dobálják a gyanújeleket egyik személyről a másikra, mikor már elhisszük, hogy 'na igen, ő volt a gyilkos', akkor történik valami, ami megmutatja, hogy rosszul gondoltuk. A végére borzasztóan meglepődtem, álmomban sem gondoltam volna, hogy az az illető lesz végérvényesen a gyilkos. Meglepő, meghökkentő és nagyon megrázó volt, tényleg nem gondoltam volna rá. Tetszett, ahogyan meglepődtem és izgulhattam rajta.
Másik dolog, ami szintén elnyerte a tetszésemet az éppen az volt, amit fent említettem, hogy mennyire nem szeretem. Nem volt benne fölösleges politizálás, család, korrupció és átverések. Minden ment a maga szép kis útján nélkülözve a fölösleges és unalmas jeleneteket. És ennek borzasztóan örültem, mert tényleg nem voltak olyan részek, amiket szívem szerint kihagytam volna az unalmasságuk miatt. 
Mindenből épp annyit kaptunk, amennyi kellett. A romantika szinte semmilyen sem volt benne, amit az elején sajnáltam, mert reméltem hogy egy nem túl jó sztorit (mint amilyennek tévesen tűnt) egy jó kis romantikával fel tudnak dobni, de a végére nem is hiányzott. Volt benne pár romantikus jelenet, de nem vitték túlzásba, nem ezen volt a hangsúly, ami ez esetben ténylegesen nagy előnyt jelentett a sorozatnak.
Összességében a kezdeti döcögés ellenére egy bitang jó kis sztorit dobtak össze belőle, amit sikerült végigizgulnom, és szinte egyszerre ledarálnom. Meglepődtem és pozitívan csalódtam a sorozatban. Még februárban fejeztem be, de azóta is úgy emlékszem rá, hogy nagyon jó volt, és bátran tudom ajánlani mindenkinek, azoknak is, akik abban a helyzetben vannak, mint én. A megszokottól eltérően ez nagyon izgalmas volt.

Zene: Sajnos nem sok zene készült a sorozathoz, de Lucia 'That Much' című száma nagyon elnyerte a tetszésemet, csodaszép szám, nagyon sokat hallgatom.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket a szokásos módon: külön - külön.
Park Eun Bin - Lee Jung Joo: Kedves, mosolygós nő, akit nagyon szeret a környezete. Nagyot csalódik bátyjában és eldönti, hogy többé nem is tekint rá testvérként. Jung Joo karaktere a legelején annyira nem tetszett nekem. Kicsit bohókás volt (ami persze nem baj), de valamiért annyira nem volt szimpatikus. Aztán ahogy haladtunk előre úgy lett egyre kedveltebb a szememben. Nem mondom azt, hogy a végére oda voltam érte, de nagyon sajnáltam őt és becsültem az ereje miatt. Szurkoltam neki és reméltem, hogy sikerül elérnie az igazságot. És hogy kicsit a romantikára rátérjek, őszintén, szerintem Han Joon-nal sokkal aranyosabbak voltak együtt, nekik szorítottam habár tudtam, hogy úgysem lesz ebből semmi. A színésznő aranyos volt, durva, de még sosem találkoztam vele. Remélem a jövőben többször látom sorozatokban.
Yeon Woo Jin - Sa Ui Hyun: Csendes ember, aki nem beszél sokat, de nagyon pontos és precíz mindenben, mindenki nagyon tiszteli őt. Belekavarodik főhősnőnk életébe, és segít neki kideríteni az igazságot. Woo Jin mostanában nagyon próbál kitörtni a megszokott cukifiú szerepéből, aminek nagyon örülök, mert ez bizonyítja, hogy jó színészről van szó. Azonban ez a szerepe most annyira nagyon nem nyert meg. Talán azért, mert a másik férfi karaktere annyira elsöprő volt számomra, hogy ő elveszett mellette. Kicsit érzelemmentes volt olyan szempontból, hogy nem sok érzelmet láthattunk rajta. Kedves volt, rendes és segítőkész, plusz hatalmas szíve volt, de valamiért annyira nem nyert meg. De ettől független nagyon örülök, hogy Woo Jin ilyen karakterként is kapott szerepet, remélem a jövőben a többi oldalát is láthatjuk majd, mert ahogy láthatjuk képes rá, plusz a változatosság sosem árt.
Dong Ha - Do Han Joon: Kedves fickó, aki nagyon lelkes és aki nagyon szereti főhősnőnket. Nem akarok sokat spoilerezni a karaktert illetően, de annyit elmondanék róla, hogy egy eszméletlen imádnivaló, kedves, aranyos srác volt, aki nem fél semmitől ha a szeretett nőről van szó. Borzasztóan sajnáltam őt, ő volt, az, akiért a legjobban megszakadt a szívem az egész sorozat alatt. Ha egy igazán romantikus sori lett volna, akkor tuti mindenki sírt volna a végére (XD). Viccet félretéve, nagyon megnyert magának (bár valamiért gyengéim a szánnivaló karakterek), sokszor nem értettem a főhősnőt, hogy hogy nem veszi észre, mennyi mindent tesz érte a srác. Valószínű, hogy a karakter benne lesz az idei kedvencekben, mert nagyon emlékezetes maradt számomra. Dong Ha lenyűgözően aranyos volt, alig várom a további szerepeit, remélem a jövőben sok sorozatban fog még szerepelni.

Történet: 7,5/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése