Switch: Change The World

Switch: Change The World

Műfaj: jogi dráma
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018
Csatorna: SBS

Ismertető: Történetünk főhőse, Sa Do Chan, igazi szélhámos, aki remek csapatával együtt csalásokból tartja fent magát. Jószívű ember, de nagyon ravasz és folyton viccelődik. Ezzel szemben Baek Joon Soo egy komoly ügyvéd, aki pontosan úgy néz ki, mint Sa Do Chan. Mikor az ügyvéd kómába kerül, munkatársa, Oh Ha Ra véletlenül összefut Do Chan-nal, s mikor szembesül azzal, mennyire nagyon hasonlítanak, megkéri, hogy tegyen úgy, mintha ő lenne Joon Soo, egészen addig, míg az fel nem ébred. Do Chan-t először nem érdekli a dolog, de rájön, hogy egy olyan ügyben kérik a segítségét, ami a múltjához kapcsolódik, így Joon Soo-t eljátszva fog szélhámosként a törvényben dolgozni.

Vélemény: Idén rájöttem, hogy a csak korrupcióról szóló sorozatok annyira nem tetszenek, de idén volt pár kivétel, így nagy reményekkel vágtam bele ebbe a sorozatba. Az első pár rész nagyon tetszett. Do Chan nagyon vicces volt, a főhősnő is ari, ők ketten meg olyan mintha egy egeret és egy macskát összezártak volna egy kis ketrecbe, annyit civakodtak. Tetszett az elején nagyon, hogy egyből a dolgok közepébe vágtak, belekerültünk az akcióba dögivel.
Azonban, sajnos, ez a sztori nem volt elég 16 résznek. Sőt, talán 6 részből meg lehetett volna oldani az egészet. A lényeg ugye az, hogy egy embert akarnak lebuktatni, és a sorozat arról szól, hogyan kerülnek hozzá egyre közelebb és közelebb. Ez még nem is lett volna baj, csakhogy a 16 rész igazából másról sem szólt, csak erről. A sorozatban a jelenetek újra és újra megismétlődtek, majd újra és újra és megint újra, csak éppen más szituációban.
Volt egy esemény, Do Chan mindig úgy forgatta a lapokat, mintha elárulná a csajt, de végül kiderült, hogy ez is csak a terve része volt. Aztán találkoznak a főgonosszal, fenyegetik egymást, aztán az egész kezdődik előlröl. Egy darabig jó volt ez, de mikor már 15x láttam ugyanazt a szitut, akkor már unalmas volt. Alig vártam, hogy végre vége legyen, mert már tényleg semmi sem ragadta meg a figyelmemet, sajnos nagyon untam már az utolsó részeket.
A romantika talán feldobta volna, reménykedtem, hogy kicsit komolyabban összeborogálják a két főhőst, de nem nagyon történt semmi. Kedvelték egymást, de mivel ez (a műfaja is mutatja) nem egy romantikus sori, ezért nem is foglalkoztak vele, pedig talán feldobta volna a hangulatot. Az elején ari volt, hogy folyton civakodnak, főleg, hogy a főhősnő is megmondogatta a magáét, nem hagyta magát és nem volt magatehetetlen.
Aztán a végére is civakodtak, de valahogy kötődtek is egymáshoz, szerintem nagyon jó kis szerelmi szálat tudtak volna benne összehozni, és akkor talán az ismétlődő részek mellett legalább ez nyújtott volna egy kis élvezetet a nézőknek. Ettől függetlenül bírtam őket együtt, tényleg nagyon cukik voltak együtt, a folytonos civakodásuk feldobta a már nagyon ellaposodó történetet, örültem, hogy legalább ez az egy megmaradt végig jónak.
Igazából ennyi lett volna, amit ehhez a sorozathoz mondani szerettem volna nektek. Az eleje tetszett, de ez a történet rengeteg volt 16 résznek, folyton ismétlik saját magukat, a végére már nagyon untam hisz tudtam, hogy 1-1 jelenet hogyan fog végződni. Sajnálom, hogy ez lett a sorozatból, mert kicsi odafigyeléssel jó kis történetet dobhattak volna össze. Ajánlani hát, én nem ajánlom, de ha valaki nagy Geun Suk rajongó az vessen rá egy pillantást, mert Do Chan karaktere nagyon cuki, lehet, hogy nektek tetszeni fog.

Zene: Három szám maradt meg: Kiryun 'Blow My Mind', Soya 'No One', és Hong Gi gyönyörűűűű száma, 'Raise Me Up'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Jang Geun Suk - Sa Do Chan / Baek Joon Soo: Do Chan egy nagyon életvidám pasi, aki tudja, hogyan élvezze az életet. Csalásokból tartja fent magát, de javára szóljon, hogy csak rossz embereket csap be. Do Chan egyszerűen cuki volt. Az egész soriban ő volt az, akinek a jelenlétét élveztem, a főhősnővel együtt, pedig nagyon cukik voltak. Joon Soo ezzel szemben eléggé csendes és komoly férfi, aki folyton a pontosságra törekszik. Ő sokat nem szerepelt igazából, így annyira nem ismerhettük meg, de talán jobb is, mert Do Chan tényleg nagyon ari volt, szerintem el voltunk mi vele is bőven. Tetszett, hogy a nehéz helyzetekben sem felejtett el mosolyogni és az is, hogy próbált mindig pozitív maradni. Igazi kis energiabomba volt a sorozat lapossága ellenére. Geun Suk egyre jobban a szívemhez nő, de komolyan, szerintem még pár szerep és nagyon meg fogom őt is szeretni. Mindenesetre nagyon várom a jövőbeli sorozatait.
Han Ye Ri - Oh Ha Ra: Igazi buzgómócsing nő, aki ha valamit a fejébe vesz, azt mindenképp végigviszi, ha kell, minden követ megmozgat érte. Ha Ra karaktere azért tetszett, mert nem volt hisztis és magatehetetlen, mint a doramavilág 95 százalék főhősnője. Két lábon állt a földön, tudott viccelődni, tudott komoly lenni és néha még aranyos is. Kimondottan egy olyan nő, aki nem hisztizik felesleges dolgokon. A főhőssel együtt nagyon arik voltak, főleg az elején, imádtam, hogy folyton piszkálták egymást. Nem kellett ehhez beszélniük sem, elég volt csak az, ahogy néha egymásra néztek. Ahh, sajnálom nagyon, hogy nem mentek bele kicsit jobban ebbe a szerelmi szálba, mert szerintem nagyon jól mutattak együtt. Durva, de a színésznővel még nem találkoztam úgy, hogy maradandó legyen, pedig ahogy látom nagyon sok filmben szerepel. Na majd a jövőben biztosan összefutok még vele.

Történet: 5/10
Zene: 8/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

 1. Szia, én is szeretném megnézni, de a feliratokat csak a 20. részig találtam, te hol találtad meg a feliratokat?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elnézést kérek a késői válaszért!
   Azóta a sorozatra már meglett a magyar felirat, én anno angollal néztem. :)

   Törlés