Discovery of Love

Discovery of Love

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2014
Csatorna: KBS2

Ismertető: Kang Tae Ha és Han Yeo Reum már 5 év randizáson vannak túl, azonban kapcsolatuk zátonyra fut. A lány szakít a sráccal, és teljesen eltűnnek egymás életéből. Sok év múlva Han Yeo Reum épp boldogan él plasztikai sebész barátjával, Nam Ha Jin-nal. Azonban a fiú édesanyja nem akarja a lányt elfogadni, így fiát folyamatosan vakrandikra küldözgeti. Egy ilyen vakrandira megy el Han Yeo Reum, hogy barátját lebuktassa, azonban nem is számított rá, hogy régi szerelme, Kang Tae Ha is ott lesz a szállodában. Innen aztán elkezdődik a vicces love story, hisz Kang Tae Ha lesz Han Yeo Reum főnöke, Nam Ha Jin pedig azt a lányt keresi, akitől elszakadt az árvaházban. Hogy még több szerelmi szál legyen a sztoriban, itt van nekünk Do Joon Ho és Yoon Sol akik mindenben támogatják főhőseinket, s akik már pici koruk óta ismerik egymást. Nem csoda, hogy fellángol közöttük is a szerelem.

Vélemény: Ha egy szóban kellene leírnom az egész sorozatot, akkor ez lenne: aranyos. Igazából a történet nem szól sok mindenről, nem kavarnak bele dolgokat. Szerencsére ez miatt nem lett unalmas, hisz van 1-2 titok ami végig kísér minket az egész sorozaton, és a néző már tűkön ülve várja, mikor lepleződik le egyes karakter (tiszta Tartuffe XD). Tényleg minden szép lassan derült ki, de nem húzták el, pont jókor. Tetszett nagyon, hogy nem egy, hanem 5-6 szerelmi szál van a sztoriban.
Én mind a 3 párost nagyon nagyon szerettem, bár a gif-ek szerintem elárulják, hogy kik voltak a kedvenceim. És végre egy sorozat, köszönöm, ahol egyik karaktert sem sajnálja a végén a néző, mert mindenkinek lett valakije. Szerintem ezt kéne minden romantikus-vígjátékban. Elvégre ez nem egy dráma. S ha már drámánál vagyunk, voltak benne drámai részek, de szerencsére ezek sem voltak erőltetettek. Itt is csak azt tudom mondani, hogy pont annyi, amennyi kellett bele.
Poénokból viszont nagyon sok volt, aminek különösen örültem. Valamint a poéngyár az az utolsó részben is kitartott, nem merült le valahol a felénél, ahogy azt általában meg szokott történni egyes sorozatokban. Persze a humorzsák az itt a gif-en mellékelt párosom volt. Tényleg nagyon nagyon bírtam őket, egyszerűen elengedhetetlenek voltak. Ráadásul ők voltak mindenki számára az 'alibi'. Tényleg egyik kedvenc párosom lettek ők az összes eddigi sorozatok közül. Édeseeek.
Ami még nagyon tetszett a sorozatban, hogy nagyon szépen volt felépítve az egész. A jelen és a múlt párhuzamosan futott egymás mellett, tetszett, hogy a két főhős múltjából is folyamatosan kaptunk betekintést, hisz így sokkal inkább megértettük, hogy mi történt akkor, és mennyire nagyon szerették egymást. Na meg olyan szép volt, hogy akárhányszor visszaemlékezett valaki, azt mi is láthattuk, nem csak merengett a semmibe az illető. Ezek a részek tényleg nagyon édesek voltak.
A felépítésben még tetszettek nagyon a riportok is, hisz szinte minden részben 3-4x biztos, hogy volt. Persze kezdetben nem nagyon értettem mi ez az egész, azt hittem csak azért, hogy még viccesebbé és egyedibbé tegyék a sorozatot, de a végén mégis csak lett még értelme is a dolognak. Így olyan szép keretbe foglalták az egész sorozatot. S most itt gondolkodom keményen, hogy mivel tudnám egyáltalán lehúzni a történteket. Egy-két karakterben volt kifogásolni való.
Na meg én nem is teljesen értettem, hogy miért vannak mindketten oda ezért a nőért. Még ha valami szép vagy irtó kedves nő lenne... szóval ez így nem teljesen volt tiszta, de sebaj. Ez tényleg nem befolyásolja a történetet. Tehát ha egy össze kéne foglalnom a sorozatot, akkor azt tudnám mondani, hogy a sztori nem nagy szám, semmi extra vagy eget rengető. Mégis kellemes volt és vicces is. Szóval ha valaki egy kis könnyed romantikus sztorira vágyik, egy két titokkal megfűszerezve az bátrán vágjon neki. A sorozat pedig (kicsit spoileres rész) tökéletesen megcáfolta a sokak által ismert elvet: " Az első szerelem sosem múlik el, de mindig véget ér."

Zene: Elég sok zene volt benne. Akadtak viccesek is, voltak szépek is, amik már inkább a romantikus hangulatot tükrözték. Kedvenc számaim közé bekerült az 'Acoustic Collabo', ami tényleg nagyon, de nagyon szép.

Szereplők: Na ide is elérkeztem végreee. Lássuk csak főhőseinket.
Eric - Kang Tae Ha: Karizmatikus és felelősség teljes férfi, aki a múltban elvétett pár hibát, s igyekszik jóvá tenni azt. Már a kezdetektől nagyon megkedveltem, bár én azt hittem, hogy Nam Ha Jin-nak fogok szurkolni, mert a színészt azt ismerem, és szeretem is, szóval az ember közelebb érzi magát egy olyan színészhez akit már látott valahol. Azonban Eric tökéletesen hozta a formáját. Pimaszságával tökéletesen megszerettette magát. Tényleg nagyon megkedveltem őt. Azonban nem nagyon értettem, hogy Kang Tae Ha miért van annyira nagyon oda a lányért. Oké első szerelem meg minden, de azért picit tündérmesés volt az egész, csak a nő nem volt éppen hercegnő szerű. Szóval furcsa volt, de mindenesetre szurkoltam neki nagyon, meg rettenetesen sajnáltam is. S picit a kapcsolatukra rátérve, természetesen ő is hibás volt benne. Oké, hogy munka meg minden, de azért egy kicsikét szentelhetett volna több időt is a barátnőjére. A színészt én nagyon megkedveltem.
Jung Yu Mi - Han Yeo Reum: No ezzel a nővel én nagyon hadilábon álltam. A legelején nekem nagyon antipatikus volt, egy kis hisztis liba, aki mindenen felkapja a vizet. Utána sikerült nagyjából békét kötnöm vele, de pár rész után megint nem szerettem. Utáltam amiért nem tud dönteni a két férfi között, s mindkettőt taccsra vágja lelkileg. Meg ráadásul ott volt folyton az az "önimádó" éne. Nem nagyon szeretem az ilyen embereket. Aztán a végére már ő is teljesen kész volt, látszódott rajta, hogy bántja amiért ezt tette velük, és nem egyszer mondta magára, hogy egy szemét nőszemély. Így a végére "oké" kapcsolatban voltam vele. Nem szerettem, de nem is utáltam őt. Szóval na, sikerült viszonylag belőle is egy jó karaktert kihozni. Bár én tényleg nem tudom felfogni, hogy mit látott benne a két srác. Valami hatalmas dolog kellett, de sajna ezt a hatalmas dolgot a nézőknek nem sikerült közvetíteni.
Sung Joon - Nam Ha Jin: Csendes, visszafogott férfi, aki szívesen alkalmazkodik barátnőjéhez, csak hogy annak jó legyen. Ő miatta kezdtem el nézni a sorozatot, mivel a borítóképen szereplő másik 2 főszereplőt nem ismertem. Természetesen a kezdetektől neki szurkoltam, nagyon szerettem volna, ha vele marad a nő. Aztán megjelent Ah A Rim, akivel olyan édesek voltak együtt, így szépen pártot váltottam. Aranyos volt az ő története is, talán még saját sorozatot is lehetett volna belőle csinálni, csak az már inkább dráma lett volna, nem vígjáték. Mindenesetre tényleg nagyon megszerettem a karaktert, bár egy picikét lehetett volna férfiasabb is. Senki ne értse félre, én abszolút feminista vagyok, de azért egy icike picikét ráerőszakolhatta volna akaratát a nőre, még ha nem is mindenben, mert így túl olyan nyámnyila alaknak tűnt. Dehát, most ez van. A színészt azt nagyon, nagyon szeretem.
Yoon Jin Ri - Ah A Rim: Aranyos és csendes lány, aki rég eltűnt "bátyját" várja, s hite meg lelkesedése cseppet sem csökkent. Hisz benne, hogy sorszerűen újra találkozhatnak. Csakhogy a sors nem úgy rendezte a dolgokat, ahogyan ő várta volna. Őszintén én nagyon megkedveltem őt. Lehet a színésznő miatt, mert olyan kis szimpi arca van, vagy lehet a karakter miatt, én nem tudom, de észrevettem egy idő után, hogy akárhányszor veszekedett Han Yeo Reum-mal, mindig neki szurkoltam. Igazán alig vártam már, hogy megtudja kicsoda is Dr. Nam, és hogy végre valahára jöjjenek már össze. Azért ahhoz csoda kell, hogy abba a srácba szeress bele, akit egyszer régen bátyjaként szeretett. Azt az önimádást, amit Yeo Reum-tól kaptunk, ő tökéletesen korrigálta önfeláldozásával és hatalmas szeretetével, hisz olyan ember volt, aki inkább nem eszik, csak hogy az árváknak legyen étel az asztalukon.
Yoon Hyun Min - Do Joon Ho: " I belive I can fly "-t éreztem, amikor a sorozat első részében megláttam az arcát. Nem szokásom megnézni a színész gárdát, csak a főszereplőket, s itt most szépen meglepődtem. A Heartless City-ben találkoztam vele először, s már ott nagyon megkedveltem, holott a karaktere teljesen más volt. Kezdetben nagyon furcsa volt őt ilyen szerepben látni, kicsit olyan volt, mintha teljesen kifordult volna magából, de nagyon hamar megszoktam, s már az elején tudtam, hogy ő lesz a kedvencem a 3 srác közül. Aranyos volt és nagyon nagyon vicces. Tényleg. Az összes humoros jelenetben ő szerepelt. Kedvencem, amikor észrevette, hogy mindig gyorsabban ver a szíve Yoon Sol közelében, és megállapította, hogy szívritmuszavara van XD. Öööö okéé. Na szóval, kedvenc karakter lett, az tuti. Tényleg nagyon szeretem ezt a színészt, és kééérlek legyen még nagyon-nagyon sok sorozata a jövőben, de főleg főszerepben.
Kim Seul Gi - Yoon Sol: Férfias kis csaj, akinek van hangja bőven, s oda is csap kettőt ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja. Ugyanakkor viszonzatlan szerelmet hurcol már sok év óta, amiből sehogyan sem tud kilábalni. Őszintén én nagyon bírom ezt a színésznőt, bár szinte mindig hasonló a karaktere. De egye fene, tök jó és kész. Nagyon szurkoltam, hogy jöjjön már rá, hogy a tökéletes férfi az ott van mellette (szó szerint). Szerencsére észbe kapott, s még időben rájött, hogy az, aki ténylegesen emberként tekint rá, az folyamatosan ott volt vele. Nagyon szerettem benne, hogy annak ellenére, hogy milyen volt Yeo Reum, és ott "szórakozott" a két sráccal, ő azt mondta, hogy nem számít, kit választ, támogatja. Remélem mindenki érti, hogy mire gondolok. Tehát tényleg ő volt a legjobb és legviccesebb a 3 lány közül, tökéletes párost alkottak Do Joon Ho-val. A színésznőnek meg csak várom a további szerepeit, francot se érdekel, hogy mindig ilyen a karaktere. Nem igaz?

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

8 megjegyzés:

 1. ezt a sorozatot is kedvelem,/bár még csak a felénél tartok/ én Erik miatt kezdtem bele.
  jó összegzést írtál róla .
  Yoon Hyun Min -t viszont már elé erős /és nagyon más/ karaktert formálva láttam az Inspiring Generationban.

  köszönöm a posztodat!
  jutka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Majd lehet megnézem azt a sorozatot is, hisz láttam nem 1-2 jó színész van benne :)

   Törlés
 2. Szeretném ezt a sorozatot megnézni, de sajnos nem találok hozzá magyar fordítást. Erik miatt nagyon kíváncsi vagyok rá!! Tudnál segíteni, ha van hol lelek rá?? Előre is köszi a választ!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt van:
   http://www.shinhwafs.gportal.hu/gindex.php?pg=35526821&postid=1175436

   Törlés
 3. Még nem láttam ezt a sorozatot, de már gyűjtögetem.Most fejeztem be a Que Sera, Sera sorozatot és feltűnt, hogy a főszereplő páros mindkettőben ugyanaz.Kíváncsi lennék a véleményedre az utóbbiról, ha láttad. Ha még nem mindenképpen csak ajánlani tudom.
  Ági

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hm... nem láttam még, és listán sincs, de utána nézek! :D
   Köszönöm az ajánlót! :D

   Törlés
 4. Szia!
  Elnézést a zavarásért, de nem találom a doramát. Kerestem sorozatbaráton is meg filmezz.eu-n is. A fenti felirat linket nem lehet már találni.
  Válaszodat előre köszönöm.
  Betti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Sajnos én sem tudom akkor, hogy hol lehetne online megnézni, javaslom, hogy inkább töltsd le az avistazról! :) Ott tuti fent van.

   Törlés