Familiar Wife

Familiar Wife ~ Wife That I Know

Műfaj: romantikus, fantasztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: tvN

Ismertető: Történetünk főhőse, Joo Hyuk egy banknál dolgozik. 5 éve él feleségével, Woo Jin-nal, akivel immáron két gyermekük van. Élete azonban teljességgel kilátástalan: szinte retteg a feleségétől, folyamatosan veszekednek és rettenetesen boldogtalanok mindketten. Mindezt megkoronázza az, hogy a férfi véletlenül összefut első szerelmével, Lee Hye Won-nal, aki elmondja neki, hogy az egyetemen kedvelte őt. Miután a metróban találkozik egy különleges hajléktalannal, Joo Hyuk visszarepül az időben, egészen pontosan 2006-ba, amikor megismerte Woo Jin-t. Így lehetősége van megváltoztatni a napot, és elkerülni a lánnyal való találkozást. Mikor másnap felébred az élete teljesen megváltozott. Luxuslakásban és, a munkahelyén mindenki kiváltságos vele, és Hye Won a felesége, nem pedig Woo Jin. A férfi hihetetlen boldog egészen addig, míg Woo Jin-nal ismét össze nem fut, azonban a nő természetesen nem ismeri őt.

Vélemény: Nagyon nagyon kíváncsi voltam már erre a sorozatra, s tudtommal még nem készült rá magyar felirat (legalábbis én nem találtam), mindenképp meg szerettem volna nézni Ji Sung új sorozatát. A sorozat érdekesen indít: adott egy férfi, aki gyűlöli életét és azt kívánja, bár soha sem találkozott volna feleségével. Hihetetlen módon a sors meghallja kérését, s teljesíti is azt.
Nem nagyon tudom nektek összefoglalni, hogy milyen volt a sorozat. Már a legelején egyértelmű volt, hogy mire megy ki az egész, a kisebb fordulatok is egyértelműek voltak, valamiért mégis nagyon élvezhető és szerethető volt az egész. Nagyon tetszett, ahogyan a főhős először imádja az új életét, aztán szép lassan rájön, hogy lehet, hogy nem csak a felesége volt a hibás.
Az már kevésbé tetszett, hogy a végére saját magát okolta minden miatt, ami valljuk be, nem épp helytálló, mert a főhősnő sem volt egy mintafeleség. Mindenesetre érdekes volt 16 részen keresztül végigkísérni, hogyan áll össze majd esik szét főhősünk maga által megteremtett világa. Tetszett, ahogyan újra beleszeret feleségébe, holott tudja, hogy a közös életük nem alakult túl jól.
Ami még nagyon imádnivaló volt, az a mellékszereplők jelenléte a sorozatban. Nagyon szerettem a főhős barátait és a tesóját is, szerintem adtak egy biztos alapot ebben az ingadozó (de szó szerint, nem képlékenyen) sorozatban, ahol mindig változik a helyzet, a főhős élete, de a barátok megmaradtak a barátainak. Borzasztóan cukik és szerethetőek voltak mindannyian, de tényleg.
A sztori mondandója, bár egyértelmű volt mi lesz az, nagyon megérintett. Nagyon szépen megmutatták azt, hogy mennyire tudunk másokat okolni saját nyomorunkért, holott nekünk kellene megtenni az első lépést a változás felé. Az is nagyon szép volt, ahogyan a főhős már azért küzdött, hogy feleségét újra megnyerje magának. Meglepő, de tényleg nagyon-nagyon megfogott a történet.
A sorozat befejezése minden féle spoiler nélkül szerintem nagyon szépre és meghatóra sikeredett. Bár sejtettem hogy ez lesz a befejezés, mégis nagyon jó volt látni. Bár nem voltam teljesen kibékülve a karakterekkel, mégis pont ezt a befejezést képzeltem el nekik. Aranyos volt, cuki, néha nagyon vicces, de amúgy megható és elgondolkodtató. Ji Sung pedig hát, mégiscsak Ji Sung.
Összességében ennyit tudok nektek mesélni erről a sorozatról. Voltak helyzetek amikkel nem nagyon voltam kibékülve, amit máshogy csináltam volna, a karakterek néha idegesítettek, de ettől függetlenül borzasztóan élveztem ezt a  részt végignézni, belelopta magát a szívembe. Tudtommal magyar felirat még nincs rá, de mindenkinek nagyon tudom ajánlani, mert szerintem megéri egyszer megnézni ezt a sorozatot mindenkinek, akinek kedve van hozzá.

Zene: Az összes ost közül Yoo Sung Eun 'Hello', N.Flying 'Let Me Show You', SF9 'Love Me Again' és Roy Kim 'No Longer Mine' száma maradt telefonon.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak két főhősünket.
Ji Sung - Cha Joo Hyuk: Utálja életét, feleségét pedig mégjobban, nem tudja, hogy miért ez az ő élete, de elválni túlságosan fél. Joo Hyuk karaktere egyszerre volt vicces és idegesítő is. Meg persze cuki. Nagyon cuki. Alapjáraton egy olyan pasi volt, aki szép lassan rájött, hogy mit csinált rosszul és hogy nem egyedül a felesége volt a hibás elrontott életükben. Amit viszont nem értek, hogy a végére totálisan mindent magára 'vállalt' mondva, hogy ő tehet mindenről, ami szerintem nem feltétlenül volt igaz, a felesége is pontosan ugyanolyan bűnbak volt. Ez picit idegesített, de hát el kell nézni ezt a pár botlást a sorozatban. Ettől függetlenül nagyon szerettem és sajnáltam őt, amiért ennyire teper, a végére pedig csak a saját életét keveri össze-vissza. Aranyos volt és nagyon kitartó, és ami a legfontosabb, hogy felismerte a hibáit és próbált javítani rajtuk. Ji Sung abszolút kedvencek között van (szerintem sok másik embernek is), itt is nagyon nagyon jó volt, ezt nem is kell ecsetelnem szerintem.
Han Ji Min - Seo Woo Jin: Főhősünk feleségeként igazi hárpia, de persze neki is megvan az oka, amiért így viselkedik. Woo Jin karaktere nagyon nagy hullámvölgyöket járt be nálam. Néha kedveltem őt, néha pedig nagyon nem. Így a végére sem tudom eldönteni, hogy mit gondolok róla. Kedvenc főhősnőm semmiképp sem lesz, de néha egyetértettem vele, néha pedig teljesen kiakasztott a viselkedése. Talán az ő karaktere volt az, ami a leginkább rontott a sorozaton (de ne értsetek félre, még így is tetszett). Nagyon zavart a legelején a viselkedése. Oké, hogy a pasi is hibás volt, de azért eléggé undorítóan viselkedett, amit nem igazán tudtam hová tenni. Teljesen kiakasztó volt. De hát, végülis ez kellett ide, vagy nem? Ji Min nagyon sokatok kedvence, tudom, engem még mindig nem fogott meg annyira, dehát majd a jövőben van még rá sok lehetőség, szóval várom a jövőbeli jobbnál jobb sorozatait.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése