Good Friends

Good Friends ~ Confession

Műfaj: dráma, krimi
Játékidő: 114 perc
Premier: 2014. július 10.

Ismertető: Adott 3 nagyon jó barát: Hyun Tae, In Chul és Min Soo, akik már középiskolás koruk óta elválaszthatatlanok, s kitartanak egymás mellett jóban rosszban. Az idő teltével ez a kapcsolat nem változik meg közöttük, holott csak Hyun Tae az egyedüli, akinek sikerül valamennyire stabilba hozni az életét: családja van, és tűzoltóként dolgozik, de szüleivel nem tartja a kapcsolatot. In Chul piti csalásokból tartja fenn magát, Min Soo-t pedig ők ketten segítik. Azonban az idill pillanat szertefoszlik, amikor Hyun Tae édesanyját meggyilkolják saját kaszinójában. Hyun Tae, bár kapcsolatot nem tartotta anyjával, mégis úgy érzi, hogy a gyilkosokat el kell kapnia, így legjobb barátai segítségét kéri, holott fogalma sincs arról, hogy ők ölték meg édesanyját (még ha egy balszerencsés véletlen műve is volt az egész).

Vélemény:  Már az első percekben látja az ember, hogy itt tuti valami nem kóser, ez a film valószínű, hogy "rosszul" ér véget. Ez meg is történt. Őszintén én az első fél órát nem igazán értettem. Persze szép volt, hogy a 3 srác barátságát mutatja be meg minden, de totál nem értettem, hogy mit akarnak kihozni ebből. Aztán se perc alatt felgyorsulnak az események és egy csodálatos filmnek lehetünk tanúi. A három srác kapcsolata tényleg nagyszerű és szívszaggató volt, igazán megérintett, ahogy segítik és támogatják egymást elkeseredett, nyomorúságos életükben. 
A karakterek is szépen ki voltak dolgozva, mind 3 srác más-más személyiséggel bírt, s így alkottak egy tökéletes triót, de erről majd még a szereplők címszó alatt. Igazából annyira nem is akarom ragozni itt a szót, szép volt a film, egy csodaszép emberi értéket mutatott be nekünk, s bár nem könnyeztem meg, nagyon a határán voltam a tűrőképességemnek. A film vége is csodaszép volt, főleg amikor megmutatta, hogy az a zenelejátszó valójában kiesett a hóba. Nagyon szép volt, mégsem adok rá maximális pontot, mert volt 1-2 hely, ahol pár dolog tisztázatlan maradt, vagy éppen nem értettem, de ezeket leszámítva tényleg jó volt.

Történet: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

4 megjegyzés:

 1. Tetszett a véleményed, az enyém annyiban tér el, hogy én sokat sírtam rajta. :( Örülök, hogy élvezted a filmet :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, és még 1x köszönet a fordításért :)

   Törlés
 2. A spoilerek elé jó lenne valami figyelmeztetés, egyébként jó írás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha az ismertetőre érted, amikor azt mondtam, hogy a 2 srác a gyilkos, akkor rosszul fogalmaztam, mert ez nem titok a filmben, kb. az első 15 perc után már tudod mi a helyzet, mert az ő szemszögükből látod. Úgy kellett volna írnom, hogy: balszerencsés események közepette a két srác megöli barátjuk anyját.... ugyanis ebből indul ki a sztori :)
   A véleményezésben lehet spoiler, dehát azt nem is igen lehet megoldani anélkül :)
   Egyébként köszi :D

   Törlés