Hwayi

Hwayi: A Monster Boy

Műfaj: akció, thriller
Játékidő: 125 perc
Premier: 2013. október 09.

Ismertető: Van egy öttagú gengszter banda, vezetőjük Seok Tae. Elrabolnak egy kisfiút, s ahelyett, hogy megölnék, sajátjukként nevelik fel (igen, a fiúnak 5 apja lesz) s a Hwa Yi nevet adják a fiúnak. 17 éves korára a fiú egy tökéletesen képzett halálos fegyver lesz, akármit kipróbál, az tökéletesen megy neki, mégsem igazán találja saját magát, nem tudja ki is ő valójában, mit kellene kezdenie életével. Rettegésben él, hisz időközönként egy igazi szörny látogatja, kisgyermekkora óta. Miután elköveti első gyilkosságát összezavarodik és rájön, hogy semmit sem tud saját magáról, így fegyvert fog, hogy kiderítse múltját és mivoltát, s ha szükséges, a saját apái ellen fordul, akik ezt azonban nem igazán nézik ezt jó szemmel.

Vélemény: Elég nagy elvárásokkal fogtam bele a filmbe, hisz nagyon jókat olvastam róla, plusz egy díjnyertes filmről van szó. Hát... hogy is mondjam. Jó volt, de engem nem győzött meg. Valami sokkal érdekesebbre, sokkal jobb filmre számítottam, ehelyett elég nagyon koppantam. Viszont nem a film lényegével volt a baj, hanem inkább a múltban történtekkel. Dobálóztak ismeretlen nevekkel.
Ez pedig nagy hiba, hisz csak forgattam a fejem, hogy most kiről is van szó meg mi is történt most stb. Összetett volt maga a sztori, de nem magyarázták meg eléggé a dolgokat, kicsit olyan hanyag munkának tűnt nekem. Maga a fiú és annak érzései viszont egyszerűen lenyűgözőek voltak, tényleg. Ezért is vagyok meglepve, mert a film egyik része selejt, a másik pedig hihetetlen érdekes és nagyon jól lett átadva.
Érdekes volt végignézni, ahogyan egy csendes fiú szó szerint kitör és csak pusztítást hagy maga mögött. Az akció jelenetekért külön piros pont, nagyon élethűek voltak, vér is volt rendesen, szerencsére nem csak egy picit folyt az illető vére miután meglőtték (gyakori hiba, hogy a szájából folyik egy kicsi azt annyi... de tényleg). Szóval igen, ez volt a várva várt filmem. Volt benne jó és volt benne rossz is.
Összességében nem tudom, hogy ajánlom-e a filmet vagy sem, én tényleg csalódtam benne, sokkal többre számítottam és valami sokkal jobbra, de a fiú karaktere és érzései miatt szerintem érdemes belekukkantani, főleg ha ilyen hangulatban van az ember. Lehet, hogy csak nekem nem tetszett a film egyik fele, így nézzétek meg és írjatok majd, hogy nektek mennyire nyerte el a tetszéseteket.

Szereplők: Csak a főhősről szeretnék most beszélni.
Yeo Jin Goo - Hwa Yi: Fura, csendes fiú, aki teljesen érdektelennel tűnik, mégis rengeteget agyal azon, hogy miért más, mint a többiek, miért nem emlékszik a múltjára, miért nem találja saját magát. Igazából ebbe a karakterbe fektettem minden reményem. Szerencsére. Hihetetlen, de tényleg hihetetlen érdekes volt végignézni, ahogyan viselkedik a filmben. Néha meglepődtem, hogy milyen döntést hozott, néha pedig egyetértettem vele. Szerintem egy nagyszerű karakter volt, akire tényleg érdemes időt szánni. Mindig is tudtam, hogy Jin Goo nagyszerű színész, viszont most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, amikor hatalmasat ugrott a szememben. Az eddig megszokott beképzelt, jófiú karaktereivel ellentétben most egy igazán érdekes fiút kaptunk, aki tényleg feldobja a filmet. Ha nem lett volna ilyen jó a színész, szerintem elég selejtes lett volna az egész film úgy ahogy van.

Történet: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése