Someone Behind You

Someone Behind You

Műfaj: horror
Játékidő: 84 perc
Premier: 2007. augusztus 22.


Ismertető: Kim Ga In-nek mindene megvan, amire vágyik: szerető család, és egy helyes, becsületes barát is. Egyik nap azonban az élete hatalmas fordulatot vesz: nagynénjét saját esküvőjén baleset éri, ráadásul szemtanúja lesz, amint a kórházban megölik. Ekkor egy ördögi kör kezdődik, melyben mindenki, aki közel áll Kim Ga In-hez ellene fordul, és megpróbálja megölni. Szép lassan a saját családjában is elveszíti a bizalmát. Egyedül a fura, titokzatos srác az, aki valamennyi magyarázatot ad a dolgokhoz. Hong Suk Min folyamatosan a lány közelében van, és meg nem állván mondogatja neki: Ne bízz senkiben, még saját magadban sem. Vajon sikerül túlélnie Kim Ga In-nek ezt az 'átkot'?
 
Vélemény: Már említettem, hogy nem vagyok nagy horror párti, de amúgy ha nem lennének ijesztőek, tuti, hogy kedvenceim lennének, mert mind nagyon érdekes dologról szól, már amelyik nem csak az ijesztésre megy rá. Ez a film sem volt kivétel, nagyon ötletes és fordulatos sztori. Nekem kicsit hasonlított a Hívatlan Vendég c. filmre, ahol a két főhősnő hasonló helyzetben van, bár, hogy őszinte legyek, az előbb említett filmnél sokkal jobban megdöbbentem, mint itt. Itt picit kiszámítható volt, hogy mire is megy ki.
A filmet természetesen Park Ki Woong miatt néztem meg, hisz mostanában egyre feljebb és feljebb kerül a ranglétrámon. Az ő karaktere volt talán a legmegdöbbentőbb, még ha a néző sejti is, hogy mi a fene történik, Park Ki Woong karakterét nehezen lehet beazonosítani. Személy szerint nekem nagyon tetszett az utolsó 15 másodperc, ahol tudomást szerzünk kilétéről. Az ijesztő jelenetekről sokat nem tudok mondani, hisz ilyenkor én mindig lehúzom a hangot, és picire összehúzom a videót.
De volt még így is minimum 2 jelenet, ahol felpattantam, mert nem számítottam rá. Aki már látta, az tudja miről beszélek: az a hülye vörös fej az ágy fölött nekem a mai napig nem megy ki a fejemből... se a hangja se a kinézete, szóval azt hiszem a következő horror ajánlóra várni kell majd. Személy szerint én picit sajnáltam, hogy maradtak dolgok, amik még kicsit sötétek és megválaszolatlanok a filmben. Lehet jobb lett volna, ha picit hosszabbra készítik, és jobban odafigyelnek ezekre. Ennek ellenére szerintem egy jó film volt, érdemes megnézni, ha gondolkodni is akarunk.

Szereplők: Lássuk csak a két főhősünket külön-külön.
Yoon Jin Seo - Kim Ga In: Szegény lány, akinek semmi baja sem lenne, de hirtelen feje tetejére áll minden az életében, és már csak túlélni akar, semmi mást. Hogy őszinte legyek, Kim Ga In az a tipikus horror filmbe illő buta liba karaktere volt, aki inkább bemegy a sötét helyre, mintsem elfutna. Nálam valahol ott verte ki a biztosítékot a karaktere, amikor kb. mindenki meg akarta már ölni, erre az egyik osztálytársa kihívja, ő meg csak úgy simán kimegy. Nem szól a szüleinek vagy valami, vagy nem zárkózik be... á dehogy. Ő kimegy, mert kemény kislány. A film elején nem tudtam hová tenni, aztán ahogy haladt előre a sztori sejtettem mi lesz, a végére be is igazolódott a gyanúm. Bár én személy szerint nem bántam volna, ha kicsit jobban rámennek erre az egészre, és megtudjuk, hogy miért lett olyan amilyen.
Park Ki Woong - Hong Suk Min: Furcsa és titokzatos srác, aki mindig feltűnik a semmiből, és egy egy szót ha szól. Hong Suk Min karaktere volt az, aki a legkíváncsibbá teszi a nézőt. Mikor szépen összeállítottam magamban a dolgokat, minden elég szépen kijött, őt meg kb. sehova sem tudtam pakolni. Volt egy-két ötletem a kilétét illetően, de a végén egyik sem jött be. Mindenesetre nagyon érdekes volt, szerintem totál passzolt a sztorihoz. És a legvégén az a mosoly... engem még most is a hideg ráz tőle. Park Ki Woong miatt néztem meg a filmet, nem kellett csalódnom, nagyon jó volt ilyen szerepben látni. Eszméletlen jól hozta a titokzatos fura fiút, engem totál meggyőzött. Lee Ki Woo-ról nem írok külön, mert az ő sztoriját kicsit fölösnek éreztem a filmben, nem is igazán értettem ott mindent világosan.

Történet: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése