Save Me

Save Me

Műfaj: akció, thriller, krimi
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: OCN

Ismertető: Történetünk főhősnője a 17 éves Im Sang Mi, aki szüleivel és fiú ikertestvérével Szöulból egy kicsi városba, Mujiba költöznek. Mivel apját átvágják, ezért nincs ház ahol lakhatnának, nincs munkájuk sem, de nem adják fel, próbálják a legjobbat kihozni a helyzetből. Azonban minden tragédiába fullad, mikor testvére öngyilkos lesz az iskolai terrorizálás miatt, anyja pedig megbolondul. Apja mindent megpróbál megtenni, míg végül úgy dönt, hogy csatlakoznak a helyi vallási közösséghez. Először kedves helynek tűnik, de Sang Mi hamar rájön, hogy ezen a helyen senki sem normális. Próbál megszökni, de folyton kudarcot vall, míg végül a sors évek után újra összehozza a négy fiúval, akivel egy középiskolába járt pár napig. A fiúk azonnal a segítségére sietnek, azonban ahogy egyre jobban belefolynak a szektába, úgy lesz egyre veszélyesebb az akciójuk.

Vélemény: Hú de régóta tervezgetem már megnézni ezt a sorozatot. Aztán pár napja gondoltam egyet és letöltöttem (nincs így is elég sori a gépemen XD). 2 nap alatt bevágtam az egészet. Tudjátok, mikor ki van írva egy film vagy videó elé, hogy csak erős idegzetűeknek, akkor sosem szokott baj lenni velem, na de ez a sori, ez tényleg erős idegzetűeknek való. Annyira nagyon durva volt, hogy néha meg kellett állítanom, hogy fel tudjam fogni, hogy éppen mit láttam.
A sztori nagyon, nagyon beteg, de mégis, ha belegondolunk ki tudja, hány ilyen 'közösség' lehet a világon, amiről nekünk fogalmunk sincs. Brutális, hogy mennyire kikészített a sztori. Pedig láttam már ilyet, és mégis, ez a 16 rész így együtt sok volt, többször tényleg le kellett állítanom, annyira beteg volt. De ez persze nem azt jelenti, hogy ne tetszett volna, mint egy sorozat. Csupán azt szeretném nagyon hangsúlyozni, hogy tényleg jól gondoljátok meg, mielőtt belekezdtek.
A sztori jól volt felépítve, a karakterek szerethetőek voltak (már amelyik persze). Szép lassan haladunk előre a történetben, egyre több dolog derül ki és egyre visszataszítóbb az egész szekta, ami az emberek hitét kihasználva művel mindenféle undorító dolgot. Elborzasztó volt belegondolni az egészbe, komolyan mondom nektek. De az ember már csak azért is végignézni azt a 16 részt, hogy láthassa, ahogy lerombolják főhőseink azt a szörnyen undorító helyet. 
Sokat lehetett rajta izgulni, olyan nagyon nagy fordulatok nem voltak benne, inkább csak durvább és durvább lett a történet. Szörnyen idegesítő volt, hogy akármennyire próbálkoztam a fiúk és a lány is, csak süket fülekre találtak. Fú, borzasztó volt, ahogy próbálkoznak, de senki sem hallgatja meg őket, mintha tényleg süketek lettek volna. De ennek ellenére nagyon jól feltalálták magukat főhőseink, jó volt a csapatmunka is közöttük, sokat izgulhattunk velük együtt.
A négy srác nagyon aranyos volt együtt, az akcentusukat pedig kifejezetten imádtam. Örültem, hogy a kapcsolatukból is kaptunk kicsit, ahogyan láthattuk, hogy milyen nagyon szeretik ők egymást. Nagyon aranyosak voltak mind a négyen. Meglepő módon a főhősnő is nagyon jó volt, el sem hiszem, mert azt hinné az ember, hogy egy magatehetetlen karaktert kell a skacoknak megmenteni, de épp ellenkezőleg. Tényleg nagyon klassz karaktere volt a főhősnőnek, szerencsére.
Nem akarok semmit sem lespoilerezni nektek véletlenül, szóval itt be is fejezem a bejegyésemet. Összegezve az elmondottakat, nagyon beteg és elborzasztó történet, olyan igazi sötét hangulatú volt az egész, de mindenképp ajánlom megnézésre, ha ilyen hangulatban van az ember (már ha lehet ilyen hangulatban lenni), mert tényleg nagyon izgalmas, érdekes és meghökkentő volt az egész történet. Mindenkinek maradandó sorozat lesz, abban biztos vagyok.

Zene: Öt szám készült a sorozathoz, ami igazából illik hozzá, de annyira nem nyerték el a tetszésemet, szóval egy sem maradt telón végül.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
TaecYeon - Han Sang Hwan: Kedves srác, akinek befolyásos apja van, így mindenből kimentik, de ő erre korántsem büszke. Tetszett, hogy Sang Hwan kitartott a barátai mellett, és még ha hibázott is a múltban, szerintem senki sem tudta őt úgy igazán megvetni. Rendes és kedves fickó volt, aki mindent megtett a barátaiért illetve a főhősnőért is. Az elején talán kicsit zavart is, hogy alig ismerték egymást a lánnyal, mégis a segítségére rohan, de aztán rájöttem, hogy nem azért megy, mert fülig belezúgott régen, hanem mert tényleg segíteni akar azoknak, akiknek szükségük van rá. TaecYeon karaktere nagyon megnyert ezúttal, nagyon aranyos, kedves és belevaló srácot alakított borzasztó vicces akcentussal. Remélem a jövőben is hasonló szerepei lesznek és soha többé nem láthatunk tőle Dream High féle alakítást. De tény, hogy a 'zöldfülű' Do Hwan lenyomta őt. De erről nem tehet, egyszerűen Do Hwan volt túl cuki.
Woo Do Hwan - Seok Dong Cheol: Kedves srác, aki előbb üt és csak utána gondolkodik. Barátjával ellentétben neki senkije sincs, csupán egy részeges apja és egy öreg nagymamája. Láttam egy gifet róla, amilyen az alábbi szöveg volt megfogalmazva: nincs is annál szebb, amikor egy emberrel szörnyű dolgok történnek életében, és mégis egy jószívű és kedves marad. Ez a sor tökéletesen elmond mindent Dong Cheol karakteréről. De az is tény, hogy én mindig kicsit elvakult vagyok az ilyen szereplőkkel, valamiért mindig a legszánnivalóbb karakter férkőzik legközelebb a szívemhez. Dong Cheol egyszerűen imádnivaló volt. Nem csoda, hogy mindenkit megnyert magának. Do Hwan-től nemrég fejeztem be a The Great Seducer c. sorozatot, ami már idei, ez pedig már tavalyi, de azt kell hogy mondjam nektek, itt sokkal, sokkal jobban megkedveltem mint az előbb említett sorozatban, ahol nem nagyon értettem, miért van tőle elájulva mindenki (oké, a hangját kivéve). Remélem, hogy a jövőben nagyon, tényleg nagyon sok főszerepben láthatjuk majd őt. Bár tuti, hogy így lesz.
Seo Ye Ji - Im Sang Mi: Aranyos lány, aki próbálja tartani a lelket családjában, mikor rájönnek, hogy sem házuk, sem pénzük sincs már. Nagyon féltem, hogy a kezdeti jó benyomásom hamar eltűnik majd, de meglepetésemre egyre jobb és jobb lett a karakter. Nagyon tetszett, ahogyan védelmezte anyját, még akkor is, ha az teljesen megkattant. Míg végül úgy nem döntött, hogy porig rombolja a helyet, és ha kell, eltűr mindent, azt teszi, amit mondanak, és befogja szemét száját. Nagyon szép volt a fejlődés, amit a karakteren láthattunk, ahogy egy kicsikét ő is beleőrül abba, ami körülötte zajlik. Egyszóval nagyon belevaló csajszi volt. Először féltem a színésznőtől, mert hát valljuk be, mindig elég mélabús és mosolyogni képtelen szerepei vannak, de ezúttal ez a faarc nagyon illett ebbe a sztoriba, szóval végezetül örülök, hogy ő játszotta a főszerepet.

Történet: 8/10
Zene: 5/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése