Blood

Blood

Műfaj: fantasztikus, romantikus, orvosi
Részek száma: 20
Dátum: 2015

Csatorna: KBS2

Ismertető: Park Ji Sang vámpír, de azok között is a legkülönlegesebb. Édesanyja és édesapja is az volt, ami rendkívül érdekes, hisz a vámpíroknak nem lehet gyermekük. Park Ji Sang-nak mégis megadatott egy lehetőség az életre, azonban édesanyját és édesapját is meggyilkolják, ő pedig elhatározza, hogy orvos lesz, és mindenképp óvakodik a vértől. A Taemin kórházban fog dolgozni miután visszatért Romániából, ahol kezdetben nehezen jön ki Yoo Ri Ta-val, később megkedveli a lányt. Valamint megjelenik egy különös alak is a kórházban, Lee Jae Wook, aki évek óta kísérletezik, és akinek kíváncsiságát felettébb felkelti Ji Sang. Így egy játszma kezdődik kettejük között a kórházban, aminek hátulütője legfőképp a 21A különleges osztályon csattan.

Vélemény: Fú. Olyan kettős érzések vannak bennem a sorozat kapcsán, hogy remélem normálisan le fogom tudni őket írni. Először is miért kezdtem el a sorozatot? Nagyon örültem, hogy Ahn Jae Hyeon-t végre főszerepben láthatom, valamint imádom a vámpírokat is (persze nem az Edward féléket), így alig vártam, hogy végre elkezdődjön a sorozat. Őszintén nagyon jól indult az egész. Bár a színészek kicsit merevek voltak, Ahn Jae Hyeon-ról pedig messziről üvöltött, hogy ez az első főszerepe, mégis a sztori érdekes volt, megkapó.
Tetszett, hogy van főgonosz, és az is, hogy elég sok műtős jelenet volt (később sajna már egy sem). A vámpírrá alakulás sem volt rossz, annak ellenére, hogy a koreai sorozatoknak egyetlen gyengesége a vizuális effektek megjelenítése. Érdekes volt a két férfi közötti állandó szócsata, valamint a két főszereplő közti csipkelődés is, ami később romantikává fordult. A romantikus jeleneteket nagyon édesen indították, azonban mindig olyan érzésem volt, hogy a vége előtt ugrott volna át egy másik jelenetre, és félbehagyták volna az egészet.
Szóval ez felettébb rontott a helyzeten. Hogy őszinte legyek, szerintem a 16 rész is bőven elég lett volna, hisz volt 5-6 rész, ahol konkrétan semmi sem történt, csak a két pasas megint fenyegette egymást, az egyik meg akarta ölni a másikat, a kis csapat meg megbeszélést tartott. Vártam már, hogy történjen valami, erre az utolsó 2 részbe odasűrítettek nekünk mindent. Nem tudom ki hogy van vele, de én csalódtam a sorozatban, hisz annyira nagyon vártam, és az elején olyan boldog voltam, hogy jó a sztori. Még azt a pár rész semmittevést is képes lettem volna elviselni, ha normális véget kapunk. Komolyan mondom.
SPOILER: Őszintén szerintem teljesen fölösleges volt Joo Hyun Woo-t megölni a 19. részben. Semmi értelme nem volt, még csak meg sem hatódtam, hanem a fejem fogtam, hogy ennyire elrontani egy sztorit nem lehet. Aztán jött a végső csapás, amikor az utolsó részben kb. minden főszereplőt kinyírtak, biztos ami biztos. És az az utolsó 5 perc? Hát komolyan már legalább egy apró jelet adhattak volna, hogy mi a fene történt. Képzelődik a csaj? Feltámadt a srác? Reinkarnáció? Valami útmutatást, vagy bármit. SPOILER VÉGE. Szóval reménykedem egy második évadban, vagy akármi...

Zene: A háttérzenék remekek voltak, azonban én nagyon hiányoltam egy csodaszép számokat, főleg a romantikus jeleneteknél. Song Haye 'Be Alright' című száma nem volt rossz, de annyira nem nyert magának.

Szereplők: Ahogy szoktam, külön-külön.
Ahn Jae Hyeon - Park Ji Sang: Nagyon nehézkesen indult a szerep, szegény nem dolgozta fel, hogy most főszerepben van, vagy nem is igazán tudom. Bár annyira nem volt zavaró, hisz utána egyre jobb lett. Karaktere kezdetben beképzelt volt, aztán egyre oldódott. Azonban annyira különösen nem hatott meg, vagy éppen maradt meg a karaktere (de kb. mindegyikkel így voltam). Nekem kicsit olyan semmitmondó volt. Az egyetlen maradandó dolog, az az, amikor édesanyjára emlékezett vissza. Jae Hyeon-nak ez volt az első főszerepe, szóval nincsen dádá, várom, hogy a következőben mit fog hozni nekünk. Reméljük hamarosan.
Ku Hye Sun - Yoo Ri Ta: Bocsánat, hogy ezt mondom, de a színésznő a rémálmom a Boys Over Flowers óta, így egyszerűen rettegtem tőle. Az első részekben kicsit fura is volt, a színészkedése, a hangja is meg minden. Aztán valahol a közepén eléggé megkedveltem, aranyos volt, vicces és gondoskodó is. Utána valahol a vége felé már kezdett elegem lenni belőle kicsit, túl sokat beszélt, és semmit sem csinált. Ennek ellenére nagyon sajnáltam. Az itteni alakítása miatt felírtam a megnézendők listájára az Angel Eyes c. sorit, amit eddig nem akartam miatta.
Ji Jin Hee - Lee Jae Wook: Az elején hihetetlenül örültem, hogy van főgonoszunk, akit igazán lehet utálni. Kezdetben imádtam a szócsatákat közte és Ji Sang között, de utána már kezdett nevetségessé és unalmassá válni. A sori elején meg végén gonoszkodott valamit, aztán végig a bort iszogatta, meg járkált a kórházban, és kb. itt ért véget a tetteinek listája. Sajnálom, mert egy igazán jó gonoszra számítottam, de sajna nem azt kaptam. A színész viszont szimpi lett, nagyon is.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10 

6 megjegyzés:

 1. Lehet, hogy túl romantikus vagyok, de én sem tudtam mit kezdeni a végével ebben a formában. Végül arra jutottam, hogy a felfedezés révén a Ji Sang véréből készített szerrel Ji Sang megölte a mutációért felelős vírust, s ezzel ismét emberré tette és elvette a halhatatlanságot Lee Jae Wook-tól, míg maga lemondott az emberré válás lehetőségéről, vámpír maradt. Egy második évad erre kereshetne megoldást. Joo Hyun Woo halála valóban teljesen felesleges volt. Ahn Jae Hyeon ígéretes fiatal, várom új szerepben.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látom te is hasonlóan láttad a helyzetet, igen szerintem is elférne egy második évad, mert alapjáraton nem volt egy olyan rossz sorozat! :)

   Törlés
 2. Ami azt illeti, a szinéznövel ugyanigy voltam a boys over flowersban mint te nem is birtam sokàig nézni, hihetetlenül irritàlt. Aztàn, nemrég megnéztem az angel eyest, és komolyan mondom, le se esett hogy ö az /nem szokàsom stàblistàt nézni. Max a fiukét :DD. Bàr igazàbol enm is hasonlitott annyira, mig fel nem hivtad rà a figyelmem/ szerintem hatalmasat fejlödött, az angel eyesban kifejezetten szerettem, és most, a bloodban is, bàr a karakterrel kapcsolatban néha el mvoltam tévedve, hogy akkor ö most az akaratos csajszi, vagy a elkényeztetett kiràlylàny szerepét jàtsza

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az Angel Eyes-ban én kifejezetten szerettem őt, sokat fejlődött! :)

   Törlés
 3. Én sem igazán értettem a végét. Nem tudtam vele mit kezdeni, vagy akár mit is mondani.
  Bennem is az jött vissza, hogy ő vámpírként tért vissza a végén.
  És igen, ezek a romantikus jelenetek. Sokkal jobban örültem volna ha többet kapunk belőlük. Vagy lehet, hogy csak én imádom a sorozatokban a romantikus jeleneteket.
  Mindenesetre az tetszett, hogy a sorozatban egy - számomra új szemszögből- mutatták be a vámpírokat...
  Remélem nem bánod, hogy írtam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy bánom, kérlek írj többet! :)
   Én sem értettem a végét, már nagyon sok idő eltelt mióta láttam, de még most is emlékszem a végére.

   Törlés