Yong Pal

Yong Pal

Műfaj: orvosi, dráma, romantikus, akció
Részek száma: 18
Dátum: 2015
Csatorna: SBS

Ismertető: Adott egy kiváló képességekkel rendelkező rezidens, Kim Tae Hyun, aki a kórházi munka mellett Yong Pal néven 'házhoz jár', főleg gengszterekhez, akik nem mehetnek el kórházba mert a rendőrség elkapná őket. Tae Hyun mindezt azért teszi, hogy vesebeteg kishúgának biztosítani tudja a nagyon drága dialízist. Történetünk másik főhőse egy nagyon gazdag örökös lány, akit hataloméhes bátyja immár 3 éve komában tart egy baleset után. Úgy adódik, hogy Tae Hyun feljut a 12. emeletre, annak is a VVIP részlegére, ahol az alvó Csipkerózsika a hihetetlen rendes, emberséges, s nem mellesleg jóképű rezidens segítségét kéri, hogy szabadítsa meg a rémálmától.

Vélemény: Hűha. Hát aki szokta olvasgatni a blogom, az tudja, hogy Joo Won a kedvenc színészem, így természetes, hogy ez volt az idei legvártabb sorozatom. Ami legelőször feltűnt nekem, az az, hogy Koreában fizetni kell a dialízisért?! Ez számomra teljesen furcsa és váratlan volt, hisz nagymamám is heti háromszor jár dialízisre, de nem kell fizetnie. Eléggé meglepődtem, hisz ugye a sorozatban ebből 'robban' ki minden.
Amit itt is meg szeretnék említeni és dicsérni, az Joo Won karaktere. Egy nagyon rendes, abszolút NEM beképzelt, aranyos, vicces, romantikus és hihetetlen emberséges karakter volt, akit ha így leírok olyan átlagosnak tűnik, mégsem tudnék egy olyan sorozatot sem mondani, ahol hasonló jószívű karakterrel lett volna dolgom. Hisz eddig az esetek 95 százalékában megkaptuk a beképzelt, arrogáns, de a végére angyallá változó főhőst. Tae Hyun nem ilyen volt. Egyáltalán nem.
És ez volt az, ami a legeslegjobb volt az egész sorozatban. Na de róla még később, lássuk csak a történetet. Alapjáraton egy nagyon érdekes, egyedi és izgalmas sztoriról van szó, amit megspékeltek egy jó adag drámával és romantikával. Én kimondom kerek perec: imádtam a sorozat minden egyes percét. Alig vártam hétről hétre az új részeket. Vannak dolgok, amiket nagyon szerettem a sorozatban, és vannak amik furcsák voltak.
Egyedisége a sorozatnak, hogy elég sok mindent hagytak 'nyitva' benne. Először azt hittem, hogy csak úgy elhanyagolják, de a sorozat végére tisztázódott bennem, hogy ezt direkt csinálták így. Nem volt rossz, mégis picit zavaró, hogy nem tudjuk mi történt egyes karakterekkel. Amit még furcsának találtam az maga a romantika volt. Bár sok időt töltöttek együtt, a sorozat ugrik ott egy kis időt így nekünk elmaradtak az egymásba szeretős és féltékenykedős részek. Oh nooo...
Ez sem volt rossz a sorozatban, inkább csak picit furcsa. Bár meg kell hagyni, azokért a csodaszép romantikus jelenetekért minden pénzt megadnék. Hihetetlenek voltak. Nem csak a zene és a táj, hanem maga a helyzet, a párbeszédek, és egyszerűen minden. Sikerült csodaszép romantikus részeket gyártani a sorozathoz, ami hatalmas piros pont. De nem csak ebben jeleskedtek. Az műtős és az akció jelenetek is nagyon a helyükön voltak.
Tényleg sikerült egy nagyon ütős sorozatot megalkotni, nem hiába vártam rá annyit. Mint tudjuk, a sorozatot eredetileg 16 részesre tervezték, de utána még 2 résszel hosszabbították, ami szerintem nagyon jó döntés volt. Egyrészt nagyon örültem, hogy Tae Hyun kiáll magáért és az elveiért, és nem dobja el mindenért a nőért majd költözik be a 'palotába'. A se veled se nélküled kapcsolatnak végre volt jelentősége és nem csak időhúzásnak szánták, szerencsére.
A sorozat utolsó 2 része is ugyanolyan jó volt mint a többi. A végére rátérve (spolier!) picit furcsálltam, de belegondolva olyan volt, mint az egész sorozat. Nyitott, a 'pillanatnak élt'. Szerintem a sorozat utolsó része azt akarta nekünk mondani, hogy a két főhős már annyi mindenen van túl, hogy se a cég, se a többi karakter, se senki nem számít, a lényeg, hogy a lány túlélte, és végre boldog életet élhetnek. Semmi más nem számított. És ez szerintem egyrészt nagyon megható, másrészt nagyon egyedi volt. Engem meggyőzött. Nagyon szerettem. Tényleg tök egyedi volt. Spoiler vége!
Tehát összességében, én mindenkinek ajánlom a sorozatot, mert én tényleg imádtam minden percét. Egy picikét furcsa, de ez a furcsaság adja az egyediségét az egésznek. S a bejegyzés még korántsem ért véget, hisz voltak zenék és karakterek is, akikről külön szeretnék írni. Mindenesetre idén a legjobbak között van, Joo Won remélem a jövőben is ilyen minőségi sorozatokban fog szerepelni, hisz bebizonyította ismét, hogy mennyire jó színész (ez csak természetes). Legjobbak között van.

Zene: A soundtrackek nagyon, de nagyon jók voltak. A zenék közül kettő tetszett nekem nagyon. Az egyik a 'The One' című szám, a másik pedig K.Will 'Come To Me' című száma amit a romantikus jeleneteknél hallhattunk felcsendülni.

Szereplők: Négy szereplőről szeretnék hosszasan beszélni, de elengedhetetlen, hogy megemlítsek még párat, mert hatalmas pozitívuma a sorozatnak, hogy tele volt nagyon szerethető karakterekkel, vagy éppen olyanokkal, akik nagyon sokat változtak a sorozat alatt. Ki szeretném emelni Lee doktort, a 2 nagyokos és imádnivaló gengszterünket, a két nagyon rendes nővért, és a jópofa nyomozót is.
Joo Won - Kim Tae Hyun: Pénzeszsáknak 'csúfolják' a nővérek, hisz mindig arra megy, amerre a pénz szagát érzi. Mindez egy traumának és a kishúga betegségének köszönhető, no meg az is, hogy egy nagyon rendes és emberséges férfivé cseperedett Tae Hyun. Ahogy fent is említettem, így leírva nem tűnik egyedi és érdekes karakternek, mégis az volt. Annyira, de annyira örültem neki, hogy cseppet sem volt beképzelt, hanem inkább fejet hajtott a húga érdekében. Nem játszotta a nagymenőt, hanem inkább rohant oda, ahol segíteni kell. Kim Tae Hyun egyik kedvenc karakteremmé lőtte ki magát, nagyon örültem, hogy Joo Won ismét (ez a 3.) olyan karaktert választott, ami nem esik bele abba a bizonyos 95 százalékba. Remélem, hogy a jövőben is tartja magát az ilyen szerepekhez, hisz tényleg, annyira jó színész, hogy vétek lenne olyan karaktert eljátszania, ami minden második sorozatban ott van.
Kim Tae Hee - Han Yeo Jin: Egy lelkileg összetört lány, akit bátyja immár 3 éve tart kómában, hogy helyette intézhesse a cég ügyeit. A legelején nagyon sajnáltam őt, hisz borzasztó mindaz, ami vele történt. Aztán amikor felhúzta a 'gatyáját' egyrészt haragudtam rá, másrészt csodáltam az erejét, harmadrészt pedig megértettem és jogosnak találtam a tetteit. Hisz mielőtt ítélkezünk bele kell gondolni a helyzetébe, hogy miket élt meg, hogyan árulták el őt a szerettei. Tényleg jogos volt minden amit tett, bár nem teljesen elfogadható. Örültem, hogy Tae Hyun (!!!) is olyannak látta a lányt, mint mi, próbálta rábeszélni a helyes útra, próbált segíteni neki és elmagyarázni, hogy nem helyes mindaz amit tesz, még akkor sem, ha megérdemlik azok az alakok. Ez is nagyon egyedi volt a sorozatban, amit csak díjazni tudok. A színésznővel, bár nagyon híres, most találkoztam először. Nekem úgy tűnt, hogy néha nagyon látszik rajta, hogy színészkedik (olyan mintha erőltetné magát), van hova fejlődnie még.
Jo Hyun Jae - Han Do Joon: A család törvénytelen gyermeke, aki bár régen nagyon szerette kishúgát, most mégis kómában tartja, hogy helyette irányítsa a céget. Ismét Tae Hyun-ra szeretnék visszatérni és az ő szavait idézni: egy nagyon szeretetéhes karakterről van szó, aki körömmel, lábbal próbál feleségébe kapaszkodni, elnyerni annak szerelmét. Ismét felvetődik az a dolog, hogy teljesen meg lehet érteni amit tett, mégsem elfogadható. Őszintén én nagyon szurkoltam azért, hogy megjöjjön az esze, a felesége vele maradjon, és boldogan élhessen valahol messze minden gond nélkül. Őszintén én a színészt és a karaktert is nagyon megkedveltem. Hyun Jae nagyon jól hozta ezt a gonosz karaktert, aki pedig el tudja érni azt, hogy a néző egy picit is utálja, az rossz színész nem lehet, szóval várom a régebbi és jövőbeli szerepeit is.
Chae Jung An - Lee Chae Young: A férje előtt butácskának és idiótának tetteti magát, úgy viselkedik, mint aki abszolút nem ért semmihez csak tengeti mindennapjait, holott egy nagyon értelmes nőről van szó. És ő volt a harmadik olyan karakter a sorozatban, akinek tetteit meg lehetett érteni, de nem elfogadni. S most ha belegondolok, mind a három főhős ilyen volt, s középen ott csillogott Tae Hyun, mint a legemberségesebb és legrendesebb karakter a sorozatban. Így belegondolva nagyon jól jött ki ez a dolog. A karakterre visszatérve én azért haragudtam rá nagyon, amiért nem állt férje mellett, amiért nem próbálta megérteni őt vagy éppen segíteni, megvigasztalni. Aztán meg mire megjött az esze... jaj nekem. A színésznővel először találkoztam, tudtam utálni, sajnálni meg szeretni is, szóval szerintem ő is a jó volt ő is.

" Hogy megszabadulj egy rémálomtól, fel kell ébredned. 
De ha nem tudsz felébredni, a rémálom folytatódik.
Ez a rémálom pedig egy másik valóssággá válik,
 amely soha nem ér véget, amíg ő a nevemen nem szólít. 
- Yeo Jin! Hallasz engem? Tudod, hogy ki vagyok?
- Yong Pal. "

Történet: 9/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10 

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek veled, a sorozat nagyszerűségét szerintem is egyedisége, a nyitva hagyott, nem egyértelműen lezárt események jelentették. Joo Won alakítása kiváló, nekem is nagy kedvencem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy neked is hasonló a véleményed. Sajnos sokak tetszését nem nyerte el :)

      Törlés