I Hear Your Voice

I Hear Your Voice

Műfaj: romantikus, thriller
Részek száma: 18
Dátum: 2013
Csatorna: SBS

Ismertető: Park Soo Ha gyermekkorában balesetet szenvedett, melynek következtében hallja az emberek gondolatait. Csakhogy a tragédia szándékos volt, egy ember mindenképpen véget akart venni Soo Ha édesapja életének. Mielőtt a kisfiúval is végezhetett volna egy kislány, Jang Hye Sung minden bátorságát összeszedve fényképet készített az esetről, ezzel elcsalva a gyilkost és megmentve a kisfiú. A bíróságon - hála a lánynak, sikerül börtönbe juttatni a tettest, Soo Ha pedig megígéri neki, hogy nem kell aggódnia, ő majd megvédi. Pár évvel később Hye Sung kirendelt ügyvéddél válik, Soo Ha pedig mindenképp megszeretné találni hősét, hogy aztán ígéretét betartva megvédhesse. Jól is alakulnak a dolgok, csakhogy a gyilkost szabadon engedik, és Hye Sung számára megkezdődik egy rémálom, amiben kirendelt ügyvédtársa, Cha Gwa Woo és a fiú áll mellette.

Vélemény: Ami rávett a sorozat megnézésére az a borítókép volt. Nagyon megragadta a figyelmem, úgyhogy egyből neki is láttam életem egyik legjobb sorozatának. A sztori eszméletlen érdekesen kezdődik, már az első részben megragadja az ember figyelmét, és ahogy ez is bizonyítja, egy thrilleren lehet a legjobban izgulni. A történet lehengerlő volt. Nem bírtam letenni, úgy éreztem, hogy látnom kell a következő részt ha törik ha szakad.
Ennek hála egy nap alatt be is fejeztem. Tele volt fordulatokkal, és ami a legfontosabb, hogy nem marad megválaszolatlan kérdés. A legjobban az tetszett, hogy bár általános jellemzője a koreai drámáknak, hogy ha a sztori kezd unalmassá válni, akkor egy főszereplő elveszíti az emlékezetét. Az amnéziát jelen esetben nem a sztori életben tartására, hanem az izgalom fokozására használták, amit csak dicsérni tudok. Az emlékezés pedig a lehető legjobban, legszebben és legmeghatóbban lett megoldva. 
Most, hogy a thriller részét kiveséztem, térjünk át a poénokra, hisz meglepően ebben is jeleskedik a sorozat. A legviccesebb rész egyértelműen az volt, amikor a srác szembesül azzal, hogy a lány mégsem azzá lett akinek megálmodta - rendetlen, csípős és makacs. Romantikára rátérve szép volt nagyon, s annak ellenére, hogy akkoriban nem voltam híve az idősebb nő - fiatalabb srác szerelmének, itt egyáltalán nem volt zavaró, sőt, nagyon aranyosan jött le, hogy a srác kézzel lábbal kitart az idősebb nő szerelme megszerzéséért.
De hogy agyon ne dicsérjem, a vége kissé furcsa lett. Amikor a végére ért, vártam, hogy lesz még egy kis rész a stáblista legördülése után , de semmi. Persze ez nem azt jelenti, hogy befejezetlen - inkább csak fura, annak ellenére, hogy a történet szál az utolsó pillanatig húzza az eseményeket. A másik bibi a sorozatban, hogy a srác elmondása szerint csak akkor tud az emberek gondolatában olvasni, ha azoknak szemébe néz. 
Csakhogy amikor a bírósági épületben van meghallja a gyilkos hangját annak ellenére, hogy még csak nem is tudta, hogy ott van. Ez kicsit furán jött le, erre igazán figyelhettek volna. De, ez a két apróság még nem ok arra, hogy ne kezdjétek el a sorozatot, hisz számomra a kedvencek között van. Az egyik legjobb ilyen témával foglalkozó sorozat, pedig most, 2015-re már elég sokat láttam. Tessék azonnal letölteni és elkezdeni.

Zene: Erről igazából semmi különöset nem tudok elmondani. A háttérzenék jókor indultak, jókor végződtek. A betétdalok közül mégsem volt egyetlen olyan sem, ami megmaradt volna, de azért belinkelem a legtöbbet játszottat: 'Every Single Day'.

Szereplők: Lássuk csak a két főhősünket külön-külön.
Lee Jong Suk - Park Soo Ha: Kedves, figyelmes, fiatal kora ellenére érett és felelősségteljes srác, akinek életcélja, hogy megtalálja megmentőjét és megvédje. Még sok évvel ezelőtt, amikor láttam a sorozatot oda meg vissza voltam Lee Jong Suk-ért. Ez volt az első sorozatom tőle, és teljesen meg voltam vele elégedve. Ma már nem szimpatizálok vele annyira, nem tudom miért. Lehet azért, mert ezen az egy szerepén kívül nincs más, amit ennyire megszerettem volna. Hisz Soo Ha karakterét nem lehet nem szeretni. Aranyos, helyes, vicces és legfőképp lehet rá számítani. Egyik kedvenc férfikarakterem még a mai napig. Utóiratnak pedig elmondanám, hogy amikor az első részben megláttam, azt gondoltam, hogy hű, ezt a kis csúnya színészt. Aztán a sorozat közepére már kifejezetten helyesnek találtam... erre csak a koreaiak képesek. Szóval tíz pontos.
Lee Bo Young - Jang Hye Sung: Magabiztos, már-már beképzelt karrierista nő, aki kemény jelleme ellenére törékeny. Őszintén kezdetben nem igazán szerettem őt, túl fennhordta az orrát és túl nagynak tartotta magát. Aztán amikor igazán megismertem, akkor természetesen nagyon, de nagyon megszerettem. Egy eszméletlen rendes nőről van szó, aki amúgy hihetetlen rendetlen és aki retteg a bogaraktól. Jelleméből adódóan nem egyszer nevettem fel a sorozat közben, ami még inkább növeli a szimpátiát felé. Szóval összegezve, az összes karakter (nem csak a főhősök) nagyon jó volt, sokan a szívemhez nőttek, a színészek is kitettek magukért. A színésznőt akkor még nem ismertem, igazából még most sem láttam tőle más sorozatot, de 1-2 tervbe van véve, majd ha picit több időm lesz. Megjegyzésként csak annyit hogy ő Ji Sung felesége.

Történet: 10/10
Zene: 5/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10
 

5 megjegyzés:

 1. Szia!
  Muszáj erről is leírnom a véleményem,ki nem hagyhatom!Hogy miért?Mert ez az én egyik kedvenc sorozatom!Hogy miért?Mert van benne akció,izgalom,romantika,nevetés,sírás..És mert fantasztikus alkotás!
  Nem is tudom,hogy hányszor láttam már,4x vagy 5x..Nagyon megfogott a sztori,a színészek is tökéletesek voltak,a karakterek is,és nagyon megfogta a figyelmem,az első perctől fogva!A vége valami hatalmas volt,az utolsó részeknél,mikor azt hiszed,hogy mindennek vége,és meghal a főszereplőnő,és a sírás kerülget amikor Soo Ha szenved,sír és kivan akadva..És kiderül,hogy él..És amikor lezuhannak a tetőről,és akkor újra az az érzés jön elő benned,hogy :Ez a vége?Ez??Miért kellett elrontani így?És nem!Nem ez a vége és hatalmas kő esik le a szívedről,hogy végre egy olyan sorozat aminek a sztorija is jó és happy end is!Kevés sorozat van,amit többször is megnézek,de ez egyszerűen unhatatlan számomra.Nem tudok mit írni róla,az én ízlésemnek teljesen megfelelt!Talán annyit még hozzáteszek,hogy ez a szerelmi háromszög is jól mutatott a sorozatben,tetszett az a kapcsolat ami Joo Sang-wook és Jang Hye Sung között alakult ki.Láttam te a zenének 5 pontot adtál,véleményem szerint sok lenne ha minden tökéletes lenne ebben a sorozatban :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igeeen, nekem is kedvencem, még elsők között néztem meg ezt a sorozatot, és imádtam.
   Szerintem sem lehet semmi rosszat mondani a sorozatra, egyszerűen fergeteges volt!
   Én is 2x néztem meg, bár nálam még mindig a DoMinJoon vezet e-téren, azt kereken 4x láttam.
   Igen, a zene sajnos nem volt túl jó, de hogy őszinte legyek, nekem nem is igazán hiányzott! :)

   Törlés
 2. sziasztok, hol tudom megnézni a sorozatot online? hiába keresem nem találom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ami fent volt az látom, hogy le lett tiltva. Gondolom akkor máshol nincs fent, ajánlom az avistazos letöltést! :)

   Törlés
 3. Már régóta megakartam nézni ezt a sorozatot, de valahogy mindig kimaradt. Most megnéztem és nem akarok senkit sem megbántani, de nekem csalódás volt. Az eleje olyan jól indult, hogy arra számítottam ez egy érdekes sorozat lesz egy jó kis romantikus szállal. De, engem végül nem fogott meg. A romantikus szál sem tetszett. Én még két ilyen totál össze nem passzoló, zéró kémiával rendelkező szerelmes párt, nem is tudom utoljára mikor láttam. A nő nem igazán tudta megszerettetni magát velem, a srác pláne nem, ketten együtt meg végkép nem. Az elején jó karakternek tűnt ez a srác, de a végére egy picsogós "anyuci pici fia" érzésem lett vele is, meg az egész románcukkal kapcsolatban. Egy érett gondolkodású nő, meg egy gyerek agyú kisfiú kapcsolata, akik a srác megszállottsága és levakarhatatlansága miatt kerülnek össze... Nekem nagyon nem jött át a nagy szerelmük, valahogy drukkolni sem tudtam nekik. Szerintem a gondolatolvasós szálat sem használták ki eléggé. A vége meg olyan összecsapott lett, olyan "be kell fejezni valahol, úgyhogy most vége". A sorozatban voltak izgalmas részek, de összességében nem vagyok tőle elragadtatva. Olyan "Na, ezt is láttam" érzésem van.
  Üdv, Zazu

  VálaszTörlés