Entourage

Entourage

Műfaj: vígjáték, fekete komédia, dráma
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: tvN

Ismertető: Cha Young Bin egy éppen feltörekvő sztár, a nők egyenesen olvadnak érte, ő pedig igyekszik minél híresebb filmekben szerepet kapni. Young Bin együtt él 3 legjobb barátjával: Cha Joon-nal, aki az unokatestvére, s szintén színész, de kevésbé olyan híres és jóképű, mint Young Bin. Lee Ho Jin-nel, aki mellesleg a menedzsere is, valamint a játékokon élő Geobook-kal. A történet a 4 fiatal srácról szól, akiknek cseppet sem unalmas az életük a színészek és a hírességek világában. Fiatalságukhoz híven folyton buliznak, csajoznak és szívatják egymást. A sorozat emellett betekintést enged a koreai sztárok világába, megmutatják, hogy hogyan is működnek ott a dolgok.

Vélemény: Borzasztóan vártam anno a sorozatot, hisz Kang Joon nagy kedvencem, és nagyon örültem, hogy végre főhős lesz, még ha nem is egy romantikus sorozatban. Nagyon lassan haladtam a sorozattal, egyrészt azért, mert az eleje annyira nem fogott meg, másrészt meg azért, mert kicsit lassacskán készült rá a felirat, én pedig mindenképp magyarral szerettem volna végignézni. Időközben pedig megtudtam, hogy nagy bukás volt a sorozat Koreában is.
Először annyira nem értettem, mert a kezdet ellenére láttam benne lehetőségeket, reméltem, hogy összekapják magukat. Hát végül annyira nem sikerült. Ilyen stílusú sorozatot én még nem láttam, kicsit olyan volt, mintha inkább pasiknak szólna (lehet ez csak nekem tűnt így fel). Valahogy ilyen pasis dolgokat hoztak fel benne fő 'értékként', mint a csajozás, bulizás stb., ami szerintem annyira nem megnyerő, főleg úgy, hogy a nézők túlnyomó többsége mégiscsak nő/lány.
Ezek mellett a sztori sem volt túl érdekes, nem volt egy igazán egy szál, ami összefogta volna a történetet, valahogy úgy ment a semmibe, ami, mint kiderült már nagyon híres sorozatnál is, annyira nem megnyerő, olyan, mintha nem lenne sztori, csak úgy mennek a dolgok, azt lesz ami lesz. Én pont a szép felépítés miatt szeretem a koreai sorozatokat, hisz mindig olyan szép ívben le tudják vezetni őket, így nagyon szomorú voltam mikor szembesültem vele, hogy ezt itt nem fogom megkapni.
A sztori és a pasis dolgok mellett nekem túl sok volt az egész, túl sok minden történt, túl hirtelen váltottak helyszínt, túl sokat beszéltek, őszintén nem volt egy olyan jelenet sem, amit érdeklődve néztem volna végig. Kicsit sajnos olyan összecsapottnak tűnt az egész nekem. Ezek mellett pedig Kang Joon karaktere is szörnyűséges volt. Írtóra sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de tényleg nagyon rossz volt. Nem tudtam őt megszeretni egyáltalán. És a többieket sem túlságosan, sajnos.
A poénok... hát, so-so. Volt olyan, amin nevettem, de nem vitték túlzásba. Azt a gyenge romantikus szálat sem értettem Kang Joon oldaláról. Valahogy olyan erőltetett volt az egész. Mást nem is igazán tudok mondani a sorozatról. Én kicsit megbántam, hogy megnéztem, de láttam már ennél sokkal, de sokkal rosszabb sorozatot is, így annyira hatalmas nagy csalódás mégsem volt. Szóval nem szeretném senki kedvét szegni tőle, tényleg nem, ha úgy gondoljátok, hogy nektek tetszene, na meg Kang Joon kedvencetek, hát hajrá, jó szórakozást hozzá.

Zene: Engem nem nyert meg ez sem, de egy szám azért viszonylag még elég jóra sikeredett, ez telón is maradt: Eddy Kim & Punchnello '2NIGHT'.

Szereplők: No és akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
Seo Kang Joon - Cha Young Bin: Nagyon híres, s bár annyira nem jó színész, mégis minden nő imádja a jóképű fejecskéje miatt. Young Bin egy nagyon ingatag és hisztis srác volt. Néha úgy éreztem, hogy igazán megjelenhetne az anyja és adhatna neki két pofont, hogy szedje már össze végre magát. Ilyen hisztis pasit még életemben nem láttam sorozatban, hát ez is eljött. Folyton összeveszett a legjobb barátjával is, aztán meg úgy csinált, mintha ő lenne a sérült fél. Tényleg kijárt volna neki egy alapos fejmosás vagy valami. Értem én, hogy híres meg minden, de ez még nem jogosította fel erre a viselkedésre. Nem hittem, hogy valaha megélem a napot, amikor Kang Jonn egy karaktere ennyire ellenszenvet vált ki belőlem... bár a tavalyi másik karakterére is nagyon haragudtam, de ott legalább szerethető volt. Ettől független Kang Joon jövőbeli szerepeit nagyon várom, remélem kitörli ezt a fekete foltot.
Cho Jin Woong  - Kim Eun Gab: Young Bin főnőke, aki folyton a munkájának él, s bár imádja feleségét és leányát, mégsem fordít rájuk sok figyelmet. Eun Gab karakterét a kezdetben nem igazán kedveltem, főleg amiatt, hogy tényleg alig törődött a családjával. Young Bin iránti megszállottsága szerintem már beteges volt. Az egy dolog, hogy sok pénzt hoz, és szereti is a srácot, de amikor Young Bin megint eljátszotta a hisztis libát aki épp menstruál és elárulta őt, én nem értem, miért bocsátott meg neki. Nem is volt itt még csak bocsánat kérés sem. Én szerintem rég kitettem volna a szűrét... ettől függetlenül volt benne egy aranyos oldal is, ami időközönként feljött, de elég kevés időre. A színésszel meglepő módon még sosem találkoztam, még kisebb szerepekben sem. A jövőben majd biztosan összefutok vele, remélem jobb karakterei lesznek.
Park Jung Min - Lee Ho Jin: Young Bin menedzsere és legjobb barátja, akinek szinte semmi magánélete nincs miatta, barátnőjével is amiatt szakít, hogy nem fordít rá elég figyelmet Young Bin miatt. Az összes karakter közül talán ő volt az, akire azt mondtam, hogy van egy kis esze, de akárhányszor ezt gondoltam mindig szaladt vissza a sráchoz, mint valami kiskutya, így aztán megint haragudtam rá. Örültem, hogy néha megmondta neki, mennyire idiótán viselkedik, de aztán végül úgyis ő kért bocsánatot. Értem én, hogy legjobb barátok, de a legjobb barátsághoz két fél kell szerintem... no de mind1. Nem voltam tőle sem elragadtatva. A színésszel már találkoztam, de nem túl sokat. Remélem a jövőben jobb karakterei lesznek. A másik két jómadárról pedig inkább már nem is írok, úgyse lenne sok hozzáfűznivalóm a karakterükhöz meg a színészekhez sem. És ennek a bejegyzésnek is a végére értem.

Történet: 4/10
Zene: 4/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése