Priest

Priest

Műfaj: thriller, horror, orvosi
Részek száma: 16
Dátum: 2018 - 2019
Csatorna: OCN

Ismertető: Történetünk főhőse egy fiatal, energiával teli pap, Oh Soo Min, aki egy különleges csoport tagja. Felettesével és lenyűzögő csapatával nem egyszerű munkájuk van, hisz ördögűzéssel foglalkoznak, ami rengeteg veszélyt tartogat számukra nap mint nap. Ezzel szemben történetünk főhősnője, Ham Eun Ho orvosként dolgozik egy sürgősségi osztályon. Mivel elég szomorú élete volt, ezért úgy döntött, hogy a saját kezével fogja emberek életét megmenteni, nem bízik a sorsban és a szerencsében. Oh Soo Min és Eun Ho a kórházban találkoznak egy páciensnél, amikor ugyanis a lány körül különösnél különösebb dolgok kezdenek el történni.

Vélemény: Nagyon kíváncsi voltam már a sorozatra, tudjátok, hogy az OCN drámákat nagy szeretettel nézem mindig. Ezúttal egy kicsit az ördögűzés és a horror irányába fordult a történet. Kapunk egy fiatal és élettel teli papot, és egy orvosnőt, akik között a kémia nem nevezhető éppen elhanyagolhatónak. A kórházban találkoznak, majd folyton 'kénytelenek' egymásba futni, hiszen a lány körül elkezdődnek a természetfeletti események.
A sorozat elég vegyes érzelmeket keltett bennem. Én mindig nagyon szerettem a horrorfilmeket, s bár annyira nagyon nem mondanám ijesztőnek a sorozatot, de tény, hogy egyes jelenetektől a szőr is felállt a hátamon. A megszállt embereket nagyon szépen sikerült elmaszkírozni, plusz az ördögűzéshez használt tárgyak és kiegészítők is nagyon szépen beleillettek ebbe a világba. A sztori érdekesen indított, egyből belecsöppentünk a közepébe.
Egy ideig figyelmesen követtem végig a történéseket, tetszett, hogy egyik helyzetből csöppennek a másikba, plusz az az elnyomott múltbéli szál is szépen elkezdett feltörni. Azonban ez kicsit sok lett a végére. Körülöttük szinte mindenkit megszálltak, a démon egyik testből ugrált a másikba, ami azért volt unalmas a végére, mert szinte ugyanazokat a jeleneteket ismételték el, csak éppen más személy volt az áldozat. Kicsit untam már.
Aztán volt ott egy nagy fordulat a végén, amit megértettem persze elsőre, de annyira őszintén nekem nem tetszett. Plusz SPOILER az elkezdett szerelmi szál szerintem dobott a sorozaton, reméltem, hogy a pasi végül a lány mellett marad, hisz megtehette volna és abszolút senki sem ítéli el. Őszintén, ez volt az, ami miatt igazából kitartottam a sorozat végéig, és nagyon nagyon szomorú voltam, amikor mégsem így történt. SPOILER VÉGE.
Durva, 16 rész volt az egész sorozat, ami nem tűnik soknak, de valahogy mégis sok volt ennek a sztorinak, és már írni sem nagyon tudok róla. Alapjáraton egy érdekes sztori volt, de a végére unalmas lett, 12 rész is sok lett volna ennek a történetnek. Sajnálom, hogy nem toldták meg még valami extrával (mármint sztori ügyben), mert akkor jobb lett volna. Ettől függetlenül nem mondom azt, hogy rossz volt. Csupán hamar kimerült a sztori.
Én ajánlani azoknak tudom, akik szeretik az ilyen stílusú sorozatokat / filmeket. Érdekes volt, a jelenetek menőn voltak megcsinálva, a karakterek viszonylag szerethetőek voltak. Arra viszont számítsatok, hogy a végére kicsit unalmasabb lesz, várni fogjátok, hogy vége legyen, de adjatok neki egy esélyt. Sosem lehet tudni, hisz lehet, hogy nektek nagyon tetszeni fog, és cseppet sem fogjátok unni. Remélem, hogy így lesz.

Zene: Két szám született a sorozathoz, de nekem annyira egyik sem nyerte el a tetszésemet sajnos, pedig örültem volna egy nagyon szép számnak.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak két főhősünket.
Yeon Woo Jin - Oh Soo Min: Fiatal pap, aki tele van energiával és alig várja már, hogy bizonyíthasson tehetségét illetően. Soo Min egy aranyos és kedves férfi volt, aki tudjuk miért csöppen be ebbe az egész papi világba. Lelkiismeretes volt, és szerette barátait, de igazából semmi extra nem volt a karakter. Aranyos, kedves, tudtunk neki szorítani, de annyira nem lopta be magát az ember szívébe. SPOILER: őszintén, én tényleg reméltem, hogy a végén felhagy vele és visszamegy a csajhoz, mert senki sem nézte volna ezt rossz szemmel, plusz állítólag nagyon szerelmes is volt bele. És a lány is még mindig szerette, szóval nem nagyon értem. SPOILER VÉGE. Woo Jin sok ember kedvence, amit totálisan megértek. Örültem, hogy ilyen szerepben is láthattam, egyre több oldalát mutatja meg nekünk, aminek csak örülni tudunk.
Jung Yoo Mi - Ham Eun Ho: Nem bízik a sorsban ezért keményen dolgozik azért, hogy mások életét megmenthesse. Aranyos és lelkiismeretes nő volt, aki mindent megtett a betegeiért. Az viszont elég vicces volt (ez nem a karakter hibája), hogy abban a nyamvadt kórházban szinte csak ő dolgozott, mindenki az ő véleményét kérte ki (annak ellenére, hogy teljesen fiatal), és szinte ő volt ott a góré. A kórházi légkör kialakítása kicsit viccesre sikerült ilyen szempontból. SPOILER: Őszintén nagyon sajnáltam őt, mert olyan helyzetbe került, ahonnan nem tudott jól kijönni. Szíve szerint könyörgött volna a férfinak, hogy maradjon vele, de tudta, hogy neki kell döntenie, nem erőltetheti rá. Ez szép volt részéről, viszont nem értettem miért maradt ott a végén továbbra is, hisz így csak saját maguknak csinált rosszat. SPOILER VÉGE. A színésznő nagyon aranyos és kedves volt itt is, nagyon várom a jövőbeli szerepit.

Történet: 6/10
Zene: 6/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése