Golden Cross

Golden Cross

Műfaj: melodráma, krimi, thriller, romantikus
Részek száma: 20
Dátum: 2014
Csatorna: KBS2

Ismertető: Kang Do Yoon élete nem épp egyszerű, hisz a pénz miatt folyton veszekedés van otthon, ráadásul még a sportot is ott kellett hagynia régen, és évekig tanult, hogy ügyész lehessen. Ennek ellenére viszonylag jól él imádott húgával és családjával. Azonban ez hamar szertefoszlik. Húgát meggyilkolják és nem túl szép fényben tüntetik fel, a gyilkossággal pedig a saját apját vádolják, aki bevallja, hogy valóban ő tette. Do Yoon tudja, hogy apja kénytelen hamis tanúvallomást tenni, és elkeseredetten próbál rájönni az igazságra. Mikor megtudja, hogy a gyilkos nem más, mint a pénzügyi államvezetés igazgatója, Dong Ha, mindent megtesz, hogy lebuktassa, még az igazgató egy szem lányához is közel férkőzik, hogy elkapja huga gyilkosát.

Vélemény: Nagyon sokáig szemeztem a sorozattal. Egyrészt ugye anno nem volt túl híres (de nem egy sorozatot láttam már, amit szinte alig ismertek páran mégis nagyon jó volt) és valahol olvastam egy angol blogger bejegyzését, miszerint nem is érti, miért nem volt ez híres sorozat, így most, hogy itt a nyári szünet letöltöttem pár régebbi sorozatot, hogy valaha a véget nem éri listám végére érjek... no de szóval, de akkor lássuk csak a sorozatot.
Először is elnézést kérek a csúnya gifek miatt, de tűvé tettem az internetet emberek, és egyedül ezt találtam, ami miatt nagyon mérges voltam. Ha valaki esetleg belebotlik valami szépbe, azt feltétlen küldje el nekem. Na de, nagyon szeretem a bosszúállós sorozatokat, főleg mikor a fiú az, akinek semmi más sem forog a fejében, csak hogy a végére érjen a dolognak. De féltem is tőle, mert az ilyen sztorik elunalmasodhatnak a sok sok duma miatt.
Nem is tudom. Maga az alapsztori jó volt, a kivitelezés is, de néha nekem túl sok volt az egész. Ez az egész Golden Cross, meg a sok ügyvéd meg fene tudja milyen pozícióban lévő emberek nagyon sokak voltak nekem. Egyre inkább kezdett elunalmasodni, amit sajnáltam, mert jó lett volna. Aztán amikor Do Yoon eltűnt és új emberként tért vissza meglepetésemre megdobta a sztorit. Pedig ilyenkor általában ez már csak túlbonyolítás a köbön.
De ennek a sorozatnak kifejezetten jót tett, kicsit felpörgette a dolgokat. A romantika nagyon so-so volt, aki romantikus-komoly sorozatra vágyik, az ne ezt választja, mert nagyon gyatra szerelmi szál van benne, ami olyan mintha ott lenne meg mégsem. Valahogy nem tudom, nem volt idő, hogy egymásba szeressenek, aztán úgy tűnt mintha szeretnék egymást, de aztán meg mintha mégsem. Azt hittem sokkal több romantika lesz benne, ami szerintem kijárt volna a sorozatnak, abszolút sokat dobott volna rajta.
Összességében nem mondom azt, hogy rossz volt a sorozat, aki szereti az ilyen bosszú állós ügyvédes cuccost, annak egyszer mindenképp megéri megnézni. Ilyenkor úgy vagyok vele, hogy szerintem a sorozat semmiképp sem volt annyira uncsi, hogy ennyire ne ismert legyen, átlagos volt, kicsit több figyelmet érdemel, mint amennyit kap és kapott. Kedvencem semmiképp sem lett, de semmiképp nem bántam meg, hogy megnéztem.

Zene: Összesen 2 ost készült a sorozathoz, amit sajnálok, mert többet is elhallgattam volna, ez édes kevés volt bele, plusz ezt a kettőt nem is sokat játszották be, ami nagy hiba pont. A Mose 'Island' tetszik, a másik annyira nem.

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket sorjában, a másik kettőre nem térek ki.
Kim Kang Woo - Kang Do Yoon: Egy rendes srác, aki nagyon szereti húgát, és haragszik apjára, amiért folyton a banknak él és még sincs meg a látszata. Do Yoon karaktere teljesen olyan volt, mint amilyet elvárunk az ismertető alapján. Mikor húga meghal apja meg börtönbe kerül kézzel lábbal próbál mindent megmozgatni, hogy az igazi gyilkos a börtönbe kerüljön. Végig teljesen úgy haladt a karaktere, ahogyan azt várhattuk, az elején naivan próbált mindent kihasználni, majd visszatért sokkal erősebben és igazi hatalommal a kezében. Többet nem vártam tőle mint amennyit kaptam. Nyilván kedvencem nem lesz, hisz tucat számra vannak az ilyen karakterek, és volt, aki kicsi több pluszt is belevitt, de mindenképp olyan volt, aki tökéletesen megállta a helyét. A színésznek külön örültem, mert még nem láttam őt főszerepben. Remélem a jövőben több sorozatban fog szerepelni és mindenképp főhősként.
Lee Si Young - Seo Yi Re: Imádja apját, de ugyanakkor egy talpig becsületes ügyész, aki soha nem zár le úgy ügyet, hogy ne kutatott volna fel mindent. Yi Re kitartása az elején nagyon tetszett, meg az is, ahogy mikor kapott apró jeleket, hogy az apja talán nem az, akinek gondolja, elkezdett magának bemagyarázni dolgokat. Szerintem ez teljesen érthető volt, hisz az apjáról van szó, az lett volna a fura, ha teljesen ellene fordul, mikor az elején annyira nagyon szerette. A szerelmét a főhős iránt nem értettem, hisz nem is tudom, mikor szerettek egymásba? Nekem ez kimaradt. Tényleg hiányzott a romantika a sorozatból, még ha nem is fő-fő dologként, de kicsit erősebben igazán ott lehetett volna. Összességében jó karakter volt, de abszolút felejthető a számomra. A színésznőt kedvelem, de folyton ilyen karakterei vannak, igazán megnéznék tőle már valami újat is. Várom az ajánlásokat ez ügyben.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése