The Village: Achiara's Secret

The Village: Achiara's Secret

Műfaj: thriller, misztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: SBS

Ismertető: Han So Yoon Kanadában nő fel miután elszakad mostohatestvérétől. Egy nap talál egy levelet, amit elhunyt nagymamája eldugott előle. Ez a levél Achiaraból érkezett, s feltételezi, hogy testvére küldte neki. Így kiköltözik ebbe a csendes kis falucskába, ahol mindenki ismer mindenkit, és ahol sosem történik semmi botrány. Azonban ahogy megérkezik So Yoon, egy holtestet talál, nővérének pedig hűlt helye sincs. Egy fiatal, de ugyanakkor nagyon jó képességekkel megáldott rendőr, Park Woo Jae fog segíteni neki kideríteni az elhallgatott igazságot. Emellett feltűnik egy félelmetes sorozatgyilkos is, akinek rendőrség még csak a nyomára sem bukkant.

Vélemény: Nagyon nem akartam megnézni ezt a sorozatot, ugyanis Moon Geun Young jelenléte főszereplőként elég indok volt ahhoz, hogy hagyjam a fenébe. Aztán valahogy mégis elkezdtem. Túl sok jó színész (rajta kívül persze), érdekes sztori, remek műfaj. Ami nagy szerencse az egészben, hogy Moon Geun Young jelenléte nem sokat ront az egészen. Hogy miért? Mert nem sokat szerepel. Halál komolyan. Inkább amolyan közvetítő volt, sokkal nagyobb hangsúly volt a többi szereplőn.
Hatalmas szerencsénkre. Még mindig váltig állítom, hogy ennek a nőnek nem szabad színészkednie, mert egyszerűen nem tud. És az a folyamatos fapofa, amit mindig vág... az ember kedvét még a levegővételtől is elveszi. No de hagyjuk is ezt. A sorozat nagyon érdekesen indul, jól összekutyulnak ott nekünk mindent, úgyhogy egy csomó kérdés marad a nyakunkon, amit 16 részen keresztül szép lassan kifejtenek és megmagyaráznak nekünk. Igen, választ kapunk majd mindenre.
A sorozat atmoszférája, a ruhák és azok színei, a kameraállások, a háttérzenék, mind tökéletesen igazodtak egy csendes kis faluhoz, amiben rengeteg titok lappang. Őszintén elmondom, meglepődtem, mikor megnéztem az első két részt. A látványvilág mellett természetesen magán a sztorin van a fő hangsúly, ami hihetetlen bonyolult, de ugyanakkor érthető és meghökkentő is egyben. Bár arról szól 16 rész, hogy pár titkot kiderítsenek, mégis sikerült fenntartani a néző figyelmét.
Mindig nagyon vártam már az új részeket, nagyon élvezhetőek és érdekesek voltak, s mondom, szerencsére Moon Geun Young sokkal kevesebbet szerepel, mint azt vártam, így a többi szereplő nyugodtan érvényesülhetett. A sorozat vége (SPOILER) egyrészt kiszámítható másrészt pedig meglepő volt, a legeslegvégét pedig sikerült egy nagyon szép résszel lezárni, őszintén elmondom még én is megkönnyeztem. Megható volt, pár dolog nyitott maradt, az ember fejében új kérdések fogalmazódtak meg.
Bár ezek főként a karakterek további sorsára vonatkozik, mégis szerintem simán belefért volna még pár rész, ha nagyon akarták volna. Lett volna még miről beszélni, de így tényleg jobb lett (SPOILER VÉGE). Ami a legérdekesebb volt az egészben (legalábbis szerintem), hogy egyes karakterekről nem lehetett egyértelműen eldönteni, hogy jó vagy rossz. Ez tényleg nagyon tetszett nekem, mert ide oda ugráltak végig a gondolataim és azon agyaltam, hogy akkor most ez gonosz vagy sem.
Szóval összességében, én pozitívan csalódtam a sorozatban, műfajában kiemelkedő alkotás, idei top 15-ben tuti, hogy benne van. Aki Moon Geun Young miatt nem kezdett bele, mert a színésznővel és annak sorozataival nincsenek valami kellemes emlékei, azoknak azt mondom, hogy kezdjék el nyugodtan, mert a színésznő tényleg nem sokat szerepel, a sztori meg túl jó és túl érdekes és meghökkentő ahhoz, hogy kihagyjuk miatta. Amikor szerepel... hát azon túl kell tenni magunkat és kész. 

Zene: A háttérzenék nagyon jó voltak, azonban egyetlen egy szám sem volt a sorozatban. Ez halál komoly. Nem tudom miért nem... hisz rengeteg hasonló műfajú sorozathoz sikerült már remek számokat csinálni.

Szereplők: No lássuk csak főhőseinket sorjában.
Moon Geun Young - Han So Yoon: Angoltanárnőként érkezik a faluba, célja, hogy megtalálja nővérét, akitől régen elszakadt, és akit eddig halottnak hitt. Hát igen... alapjáraton nem egy rossz karakter, bár nem volt igazán kidolgozva. Annyit tudtunk meg, hogy nagyon szerette nővérét, és hogy ki akarja deríteni mi történt vele. Ennyi. A színésznő... hát a színésznő. Sokan írtatok már nekem a blogomra, hogy nektek is feltűnt, milyen szinten van. Sajnálom őt, mert alapjáraton biztos egy nagyon aranyos lány, de könyörgöm színészkedni egyáltalán nem tud. Hát az a jelenet, amikor székhez volt kötözve és sírnia meg vergődnie kellett volna... csak néztem és nevettem. Nem hiszem el, egyszerűen nem. Én nagyon remélem, hogy többet tényleg soha soha nem lesz jó színészekkel összerakva, tényleg ne. Kérem.
Yook Sung Jae - Park Woo Jae: Fiatal rendőr, aki nagyon kíváncsi és lelkes, de emelett hatalmas tehetséggel és nyomozói érzékkel van megáldva. Hááát egyem húsát komolyan. Annyira aranyos ez a srác, hogy egyszerűen nem lehet nem mosolyogni amikor ránézel. Egy nagyon rendes, aranyos és vicces, de ugyanakkor felelősségteljes és komoly karakter, aki mindent megtesz, hogy a végére járjon a dolgoknak. Woo Jae tényleg nagyon szerethető volt, szorítottam neki, és nagyon reméltem, hogy a végén majd megkapja a megérdemelt jutalmát. Azt gondoltam, lesz majd valami romantika közte és a főhősnő között, de aztán abbamaradt nagy szerencsére, mert akkor a szerelmi szálat nem egészen értettem volna. Zéró romantika, de ez a sorozat tényleg így volt jó. Yook Sung Jae egyre jobb és jobb, huhuhu.
Shin Eun Kyung - Yoon Ji Sook: A miniszterelnök felesége, aki hatalmas fényűzésben és, de borzalmas múltat tudhat a maga mögött, épp ezért kézzel lábbal kapaszkodik férje lábába. Na. Ő volt az a nő, akiről egész végig nem tudtam eldönteni, hogy most jó vagy rossz. Voltak pillanatok, amikor nagyon tudtam őt utálni, de volt, amikor a kedves énét láttam és igazán szerethetőnek tűnt. A legvégén nagyon sajnáltam őt, mert az a tragédia és lelki sérülés amit átélt, borzalmas, csoda, hogy kibírta ezt az egészet. A sorozat legvégére, úgy könyveltem el, mint egy rendes nőt, aki össze van zavarodva, és retteg a múltjától. A legvége és az a kép... tényleg nagyon szívszorító volt. Szóval igen, a karakter végül számomra szerethető lett. A színésznővel még nem találkoztam, de hát én rettenetesen meg vagyok vele elégedve.
Jang Hee Jin - Kim Hye Jin: So Yoon testvére, aki miután elveszíti őt, teljesen magába süllyed, és támaszt, családot keres. Na, ő is olyan karakter volt, akiről nem tudtam eldönteni, hogy most aranyos vagy egy kis szemét nőszemély. Igazából én arra számítottam, hogy a végén kiderül, hogy ő a hunyó, ő az, aki saját magának ásta a sírját. Aztán a legvégére róla is kiderült minden, és rettenetesen, de tényleg rettenetesen sajnáltam őt, és sírtam is, mert annyira szerencsétlen és annyira kétségbeesett volt. Te jó ég, milyen lehet olyannak, aki senkire sem tud támaszkodni a bajban? Bele sem akarok gondolni... Kim Hye Jin bár nem volt főszereplő mégis minden körülötte forgott, aminek örülök, mert így a másik főhősnő kicsit háttérbe szorult, no meg nagyon érdekelt már, hogy kiderüljön mi történt pontosan. A színésznő karakterét jól hozta.

Történet: 8/10
Zene: 2/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

 1. Meglepően jó sorozat lett a végére, nekem tetszett. Én Moon Geun Young is kedvelem, kicsit sete-suta, de pont ez tetszik benne. :D Habár ezután és az Alice után igazán megnézném már valami komolytalan karakterben is, hátha jobban élné, amúgy is mindig mosolyog.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is meglepődtem.
   Én a színésznőt annyira nem kedvelem, pont azért, mert mindig ilyen depressziós, mosolyogni képtelen karaktereket játszik, remélem a jövőben kicsit vidámabb karakterben is láthatjuk. :)

   Törlés