I Order You

I Order You

Műfaj: romantikus
Részek száma: 16 (ezek 23 percesek)
Dátum: 2015
Csatorna: Naver TVCast

Ismertető: Park Song Ah egy elég fura és bolond lány, aki első látásra beleszeret a Flada szakácsába, miután kisöccse oda küldi ebédes dobozért. A lány egy kis félreértésbe keveredik a helyes, de ugyanakkor pimasz szakáccsal. Nemsokkal később a lány nyer egy poén által elkészített kupont ami ismét a kicsi és barátságos étterembe vezényli őt, azonban egy kis baleset után sikeresen összetör egy nagyon értékes tányért. Mivel pénzzel nem lehet megfizetni, ezért 100 óra önkéntes munkával fogja törleszteni az adósságát. Szép lassan rájön, hogy egy eléggé arrogáns pasi ez a szakács, de természetesen ott van a kedves oldala is, ami leveszi a lábáról a mi főhősnőnket. És a dolgok rendje és módja szerint a szakács is beleszeret a picit furcsa, de ugyanakkor aranyos lányba.

Vélemény: Őszintén és kikapcsolódás céljából kezdtem bele a sorozatba, na meg természetesen Yoon Ho volt a másik erős ok amiért vállalkoztam erre a sztorira. Én őszintén tényleg azt hittem, hogy valami aranyos kis love sztorival fogok találkozni, amin jókat tudok majd mosolyogni. Körülbelül ilyen volt az első 6 részig. Aranyos volt és nagyon nagyon vicces, néha már én sültem el szégyenemben, olyan helyzetekbe keveredett a főhősnő. Aranyos és szép volt az üzlet is.
Aztán... hát hogy is mondjam. A sorozat tökéletesen beleesett abba a hibába, hogy kimerül a poénkészlet és egy szenvedélyes, könnyekkel teli melodrámát kapunk. Tényleg nem szeretem, amikor egy aranyos és vicces sorozatot dramatizálnak túl. Annyira tele volt kínszenvedéssel a vége, hogy nem egyszer éreztem késztetést arra, hogy kikapcsoljam. Nekem valahol a 13. résznél volt a tetőpont, ahol csak annyit tudtam már mondani: 'hát... ez van, ezt is jól elrontották'. És itt még sajnos nincs vége a negatív kritikámnak.
Be kellett látnom azt is, hogy a főhősnő egyre inkább antipatikusabb lett, a végén meg már egyenesen utáltam őt, úgy éreztem egyik pasit sem érdemli meg. Abszolút nulla volt, aki már csak hisztizni és hisztizni tudott. A 13. részig folyton mondogatta a pasinak, hogy nem a te hibád, aztán az első adandó alkalommal a fejéhez is vágta a dolgokat. Abszolút nem értettem, és tényleg, teljesen az agyamra ment. Amilyen aranyosnak tartottam az elején annyira lett elegem belőle a végére. 
Igen, sajnos hiába volt ragyogó mind a két srác karaktere, hiába szerettem őket, a színésznő és a karaktere szépen elrontotta az egészet. Még a túldramatizálást is elfogadtam volna, de a kettő együtt hatalmas csapás volt. Így hiába indult erős kilencesről a sorozat, a végére a kegyelem hetest is alig adnám meg neki, de tekintettel leszek a nagyon jó kezdésre. Összességében én se nemet se igent nem mondok a sorozatra, szerintem ez esetben mindenki döntse el maga.

Zene: Voltak benne szép számok, a legszebb szerintem a 'Just That Little Thing' című szám lett, de annyira nagyon nem nyerte el a tetszésem.

Szereplők: És akkor lássuk csak történetünk két főhősét külön külön.
Jung Yoon Ho - Yuh Gook Dae: Amikor először látjuk már-már egy tökéletes hercegre hasonlít, akit hatalmas tehetséggel áldott meg a sors és kinézete sem egy mosolyt hagy maga után. Később, amikor picit jobban megismerjük rájövünk, hogy elég arrogáns és elég beképzelt, de attól még imádnivaló. És természetesen ott van a fájdalmas múlt is, ami a mai napig nem hagyja nyugodni szegény főhősünket. Körülbelül ennyi volt Gook Dae karaktere, tipikus volt, semmi újat nem mutatott mégis nagyon lehetett szeretni. Talán azért, mert egy csöppet kedvesebb volt, mint a megszokott pasi karakterek. A végére én tényleg úgy éreztem, hogy egyáltalán nem érdemli meg a csaj őt, de hát na, ez csak egy sorozat. Yoon Ho miatt kezdtem el megnézni, még szerencse, mert ezek után erősen szorítok azért, hogy legyen új sorozata, amiben biza főszereplő. A vígjáték-romantikus és a melodráma résznél is tökéletesen megállta a helyét.
Kim Ga Eun - Park Song Ah: Az elején vicces, aranyos és élettel teli lány, aki első látásra beleszeret Gook Dae séfbe. Később azonban szembesülünk azzal a ténnyel, hogy a valaha létezett legrosszabb női karakter lett belőle. Tényleg abszolút nem értettem őt, de szerintem ő sem magát. A végére már csak sírni, másokat hibáztatni és hisztizni tudott, majd elvárta a pasitól, hogy tovább szeresse és várjon rá. Ezt a logikát abszolút nem értem, én tényleg nagyon haragudtam rá, nem lett volna rossz, ha egyszer csak eltűnik a képből vagy valami. Vagy ha csak nem maradnak együtt a végén, mert nagyon igazságtalannak érzem, hogy egy olyan jó férfi karaktert összehoztak egy ilyen silány női karakterrel. A színésznővel már találkoztam kisebb szerepekben, most kicsit félnék olyan sorozatba belekezdeni, amiben főszereplő.

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése