My Girlfriend is a Gumiho

My Girlfriend is a GumihoMűfaj: romantikus, fantasztikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2010
Csatorna: SBS

Ismertető: A cím egymagában elmond szinte mindent. A barátnőm egy gumiho. Na de mi is az a gumiho? A koreai hagyomány úgy tartja számon, mint egy természet feletti lény, azaz egy 9 farkú róka, aki legszívesebben gyönyörű fiatal lánnyá változik és felfalja a férfiak máját. Vajon ez igaz, vagy ez csak egy szóbeszéd? A sorozat magyarázatot ad a kérdésünkre. Adott egy srác, Dae Woong, aki épp a nagyapja elől menekül, és egy régi templomban talál menedéket aznap este. Ebben a régi templomban van egy festmény, amibe a gumiho van bezárva. A srácra jól ráijeszt, így az (tudta nélkül) kiengedi a festményből. Főhősünk elszalad, mielőtt valami gond történne, de lezuhan és csaknem haldoklik. Mivel gumiho úgy érzi, tartozik neki, odaadja a róka gyöngyét, hogy az meggyógyítsa. Mikor Dae Woong felébred tudatosul azzal, hogy a gyöngyre szüksége van a felépüléshez, később pedig a színészi karrierjéhez is, ezért egyezséget kötnek. Dae Woong-nál marad a gyöngy addig, ameddig szüksége van rá, a gumiho cserébe gondozást és sok-sok marhahúst kap. De, hogy ne legyen unalmas a történet, akad itt egy olyan srác is, aki régóta vár már arra, hogy megölje a gumihot. Csakhogy a lány rég meghalt szerelmére emlékezteti (nem is véletlenül) így most dacol magában.

Vélemény: Bevallom, nagyon sokáig fontolgattam a sorozatot, de nem nagyon akartam megnézni. Sok-sok helyen láttam, de mivel egyik színészt sem ismertem, és mert a történetet is hülyeségnek találtam inkább mellőztem. Aztán az idei évben kijött a You are all Surrounded, így annak közepére nagyon megkedveltem Lee Seung Ki-t, így elhatároztam, hogy időközben megnézek vele egy másik sorozatot is. Sokat gondolkodtam, hogy ezt nézzem-e.
Bár a történet kicsit tényleg beteges, de bőven van benne aranyos és vicces jelenet, így hamar az ember szívébe lopja magát. Hisz most őszintén, ki az, aki komolyan tud venni egy természetfeletti lényről szóló sorozatot, főleg ha az még egy vígjáték is? De meglepően tényleg nagyon, de nagyon élvezhető a sorozat. Egyszerűen úgy kell felfogni, mint egy mesét, és akkor tökéletes kikapcsolódást nyújt nekünk a sorozat.
3 nap alatt megnéztem mind a 16 részt, mert tényleg mindig a legérdekesebb jeleneteknél ér véget egy rész. Ami különösen tetszett, hogy nem láttam még ilyesmi sorozatot (általában a fiú szoktak az idő utazók vagy a földönkívüliek lenni) ezért ez most teljesen új volt. A történetben van egy pár csavar is, ami izgalmassá teszi a sztorit, és van benne drámai rész is, ami segít, hogy még közelebb érezzük magunkhoz a sorozatot és a karaktereket is. 
Egyszóval szerintem a legtöbbet sikerült kihozni a történetből. Igazán szurkoltam nekik, hogy összejöjjenek. Bár a vége nekem nem volt teljesen tiszta - spoiler. Most akkor a csaj emberré változott, vagy gumiho maradt? (mivel még maradt 1 farka - de azt nem vette körül kék tűz). Ez azért nem mindegy. Mert ha gumiho maradt, akkor ez csak egy ideiglenes happy end (mint a You who came from the Stars-ban), hiszen a csaj nem öregszik.
És ez így nagy baj, hisz ez alapból egy mese volt, nem több. Egy nagyon szép és aranyos kis mese, aminek nincs helye ilyen komoly drámai befejezésnek. Az utolsó mondat is ez volt a sorozatban: A barátnőm még mindig Gumiho. Na de, a nagymama azt ígérte, hogy emberré változtatja, ha talál egy férfit, aki tényleg szereti őt. Akkor most mi van? Nem értettem. Ezt azért lehetett volna konkretizálni, mert most nem tudom eldönteni, hogy jó-e a vége.
Összegezve, ezen az egy dolgon kívül a sorozat nagyon jó volt. Az, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik bonyodalmak nélkül mindenképp nézze meg. Nem kell nagy sztorira számítani, tényleg olyan meseszerű volt az egész, amit egyszerűen csak élvezni kell, és kész. Bár kedvencem nem lett, mégis szerintem simán felkerülhet a többször nézős sorozatok listájára, mert esti mesének tökéletes. Nagyon élveztem a 16 részt, és végig mosolyogtam az egészet.

Zene: Aranyos volt, ahogyan a sorozat is. No Min Woo száma egyszerűen lenyűgöző, még a mai napig hallgatom, abszolút kedvenc.

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket külön külön.
Lee Seung Ki - Cha Tae Woong: Haláli egy pasi, akinek nagy álma, hogy színész legyen, és azért, hogy ezt elérje bármire képes, még a nagyapja elől menekülni is. A karakter aranyos is volt, meg legszívesebben fel is pofoztam volna néha. Egyrészt az elején nem nagyon szimpatizáltam vele, hisz kihasználta a lányt. De aztán ebből a kihasználásból védelem lett, ami hihetetlen édesre sikeredett. A baj csak az volt, hogy Dong Joo karakterét is nagyon szerettem. Őszintén az se lett volna rossz, ha az ő szála a fősztori, csak akkor inkább dráma lett volna vígjáték helyett. De nem lett volna baj, mert nagyon tetszik az ilyen sztori. Így természetesen megint megkaptuk a szegény másodikunkat, aki akármennyire szereti a nőt, sosem kapja meg. Bár No Min Woo nem kedvencem, az itteni alakítása nagyon klassz, és Seung Ki is kitett magáért. Kár, hogy két ilyen jó karakter volt, így nem tudtam kinek szurkoljak.
Shin Min A - Mi Ho: A gumihó, aki egy festménybe zárva él, s várja a napot, amikor végre valaki kimenti őt. Megesik a szíve Tae Woong-on, így megmenti, majd szépen rácuppan és követeli a marhahúst. Általában nagyon idegesítőek az olyan női karakterek, akik konkrétan pióca módjára cuppannak rá a főhősre, és semmivel sem lehet levakarni őket, de ez esetben nem egy szokványos női karakterrel van dolgunk, hanem egy gumihóval. Így ahelyett, hogy idegesítő lett volna sokkal inkább aranyos volt. Ritka, hogy szeretek a főhősnőt, mert általában utálatosak, de ő egyáltalán nem. Nagyon megkedveltem, hisz egy eszméletlen aranyos lányról van szó. A színésznő is nagyon szimpatikus lett, fel is írtam pár sorozatát neki.

" Szükségem van rád mert szeretlek. 
Nem pedig szeretlek, mert szükségem van rád. "

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

4 megjegyzés:

 1. Nekem ez kedvencem lett. :) Ez volt az első romantikus sorozat Koreából, amit láttam és összességében sorozatból is csak a második a Liar Game után. Sokáig csak foglalta a helyet a gépemen, nem mertem belekezdeni, pedig a gumiho sztori miatt érdekelt, de aztán nekiestem és gyorsan le is ment. Tényleg mese szerű, de pont ez volt a bája. :) Ha ez nincs, akkor lehet sose néztem volna olyanokat, mint például a Madame Antoine, az It's Okay, That's Love vagy épp az aktuális Let's Fight Ghost, az pedig baj lenne. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az első sorozat mindenki számára nagyon meghatározó, nem is tudom van-e olyan, aki nem imádta az első sorozatát, legyen az akármilyen.
   Így van!
   Nekem anno a Hana Yori Dango volt az első, majd utána jött a Playful Kiss és a You're Beautiful. Mindháromra nagyon jó szívvel gondolok vissza, noha lehet, hogyha most megnézném őket, nem tetszenének annyira. :)

   Törlés
 2. az 1. epizódban az a srác aki lenyugtatta a kutyát az Lee Min Ho??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Őszintén már nem emlékszem, megnéztem Lee Min Ho szerepeit, és nem láttam közte beugrót ebben a soriban, szóval valószínűleg nem. :)

   Törlés