Doctor Frost

Doctor Frost

Műfaj: pszichológiai, thriller
Részek száma: 10
Dátum: 2014 - 2015
Csatorna: OCN

Ismertető: Dr. Frost egy különleges tehetség, mint pszichológus, mindenki példaképként tekint rá (személyisége és viselkedése már más kérdés). Sok év után visszatér az egyetemre, ahol tanult, és egy tanácsadást fog vezetni, a fiatal asszisztens, Yoon Sung A segítségével. Egyre furcsább és furcsább esetekkel fog találkozni, majd elkezdődnek a gyilkosságok is, amik mind, egy szálra vezethetők vissza, egészen a balesetig, ami Dr. Frost-tal történt gyermekkorában. S hogy még jobban kavarjanak a sztorin, itt van a szépséges Song Sun pszichológus is, aki hihetetlen ellenszenvet táplál Frost iránt, bár nem tudjuk, hogy miért.

Vélemény: Tudom, hogy nem kötődik sokban a sorozathoz, de itt tisztázni szeretném, hogy a skizofrénia az nem tudathasadás. Az emberek 95%-a sajnos rosszul tudja, és használják ezt a szót a tudathasadásos emberekre. Azonban a két fogalom teljesen különböző dolog. Nekem is úgy mondta a tanárom, és mikor rákerestem, akkor jöttem rá, hogy milyen ciki, hogy végig rosszul használtam a szót. Ezt el fogom majd mondani a Kill Me Heal Me és a Hyde Jekyll and I ismertetőjénél is. No de, elég ennyi, most lássuk csak a sorozatot. Alapból nagyon szeretem az olyan filmeket, könyveket és a többi, ami pszichológiával kapcsolatos, így a Doctor Frost pluszponttal indult. Azonban a sorozatnak sajnos megvolt a maga jó és rossz oldala is, amitől bizony nem lehet eltekinteni. 
Ami nagyon tetszett benne, azok az esetek, amikkel a sorozat elején találkoztunk. Érdekes volt mind, tetszett, hogy semmi sem úgy történt, ahogy a körülmények elhitették a nézőkkel. Az alapsztori is jó volt, ahogyan körbefogták (illetve akarták) a történetet. Szép volt, megható és érdekes is, ha odafigyelnek arra, hogy összeálljon az egész, akkor szerintem egy nagyon jó sorozat lett volna. Azonban sajnos ez nem történet meg (legalább is számomra). Kicsit szétesett volt az egész, mikor pedig végre feljött volna a nagy titok, az ember 5 másodperc alatt rájött, hogy ki áll az egész mögött, így csak az maradt kíváncsiságnak, hogy hogyan fejezik be.
Szóval sajnos tényleg azt kell mondanom, hogy az eseteken kívül nem igazán élveztem a sorozatot, nem volt annyira lehengerlő karakter a Doctor Frost sem, hogy érdekeljen nagyon nagyon a múltja. Egyszerűen csak néztem, és vártam a csodára, ami sajnos nem jött el. Másik dolog, amit nem igazán értettem, és kicsit idegesítő volt, hogy annyira nagyon sok szálat kevertek bele az összes szereplővel együtt, hogy nem értettem, mit fognak kihozni az egészből, s sajnos maradtak a sorozat végére kérdések, amiket már senki sem fog megválaszolni nekünk, csak túl tesszük magunkat rajta. Sajnos...
Ennek ellenére nem mondom azt, hogy ne nézzétek meg, mert az első részekben lévő esetekért is érdemes megnézni a sorozatot, mert tényleg nagyon izgalmasak voltak, én nem bántam volna, ha nem fogja körbe semmi a sorozatot, hanem simán tíz esetet mutat be a tíz részben. Voltak benne vicces, érdekes és szomorú jelenetek is, igyekeztek minél összetettebbé varázsolni az egészet. És még egyszer elmondom, nagyon szeretem a pszichológiás sztorikat, de alapból ez a sorozat nekem nem lett kedvencem.

Zene: Nem volt benne egy igazán jó szám sem, de nem is hiányolhatja az ember. Bár mondjuk talán egy olyan jó kis titokzatos zene nem lett volna rossz. A háttérzenék is jók voltak, bár én picit többet vártam volna egy thrillertől. 

Szereplők: Na és akkor lássuk csak a 2 főszereplők külön-külön.
Song Chang Eui - Doctor Frost: Hihetetlen okos és hihetetlen érzelemmentes pasi, aki csak magára hallgat, és nincs szüksége barátokra. A színész remekül hozta a karaktert, piros pontot neki. Tényleg lenyűgöző volt, ahogyan a teljesen érzelemmentes férfit hozta. Azonban sajnos Frost karaktere engem nem fogott meg annyira. Oké, okos volt meg minden, néha el is mosolyodtam, hogy mennyire észreveszi az apró jeleket. Viszont ezt a fehér hajat nem igazán értettem nála. Valószínűleg azt a hatást akarták kiváltani a nézőkből, hogy mennyire egyedi és komoly, de nekem pont az ellenkezője jött le, volt pár rész, ahol elnevettem magam a helyzet komolysága ellenére is. Szóval fekete hajjal még jobb lett volna, na de ezen sem lehet már változtatni. És még egyszer, a színésznek hatalmas elismerésem, nagyon szeretem őt, s én mondom, hogy nem lehet benne csalódni. Gratulálok.
Jung Eun Chae - Yoon Sung A: Doctor Frost tökéletes ellentéte: túl sok érzelmet visz mindenbe, s minden problémát a sajáténak érez. Igazából a karaktert és annak helyét a sorozatban nem igazán értettem. Először azt hittem, hogy azért van ott, hogy érezzük azt, hogy a Frost mennyire más egy átlag emberhez képest. Aztán azt hittem, azért van ott, mert kell egy kis humor a sorozatba. Aztán meg arra is gondoltam, hogy neki is köze van ahhoz a régen történt "nagy" esethez, de tévedtem. Egyszerűen csak ott volt. Akadt rész, ahol sokat, volt ahol szinte alig szerepelt. Szóval én igazából tényleg nem igazán értettem a karaktert, nem is volt sem érdekes, sem vicces. A színésznőről nem nyilatkozom, hisz első sorozatom volt tőle, így nem lehet eldönteni, hogy jó vagy rossz színész-e. Majd választ találok kérdésemre.

Történet: 6/10
Zene: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 5/10

2 megjegyzés:

 1. Én is megnéztem, és összességében nekem tetszett. Tényleg jó kis ügyek voltak benne. Jó lett volna, ha a végéig maradnak az egy rész egy ügy koncepciónál, mert mikor elkezdték a múltbeli drámázást, az már olyan lerágott csont a sokadik sorozatnál, hogy szinte untam. Reméltem, hogy kiderül, miért fehér Frost haja, azt hittem a gyerekkori trauma okozta, vagy ilyesmi, de nem kaptunk erre választ. Úgy tűnik öncélú volt az egész, csak hogy igazolják a Dr. Frot nevet az érzelem-mentességén kívül.
  Yoon asszisztens meg sztem azért volt mindig ilyen vidám természetű, hogy éppen Frost ellentéte legyen, é így elég jól együtt dolgoztak.
  Összességében nekem nagyon tetszett ez a sorozat, néhány eset annyira bejött, tuti vissza fogom nézni. Én ajánlom mindenkinek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked ennyire tetszett a sorozat.
   Ajánlom a (héten véget ért) Criminal Minds című sorozatot, nagyon érdekes esetekkel, jó színészekkel megfűszerezett pszichothriller. :)

   Törlés