Innocent Thing

Innocent Thing

Műfaj: romantikus, thriller
Játékidő: 117 perc
Premier: 2014. április 10.

Ismertető: Joon Ki egy népszerű és fiatal testnevelés tanár egy lány középiskolában. Feleségével boldog házasságban él, immár első gyermeküket várják. Egyik úszás órán tanítványa, Young Eun felmászik az egyik legmagasabb pontra, és onnan ugrik a medencébe. A lánynak semmi baja sem lesz, mindez csak figyelemfelkeltés volt, hiszen őrülten szerelmes tanárába, és ezt igyekszik minél jobban a tudomására hozni. Már-már megszállottként próbálja folyamatosan a figyelmét felkelteni, ami hamarosan sikerrel is jár. Természetesen egy pillanatra tökéletes és tetszetős minden, de szép lassan Joon Ki házasságát fenyegeti már ez a kapcsolat, hisz semmi jó sem sülhet ki a tanár diák szerelemből és a megcsalásból.

Vélemény: Kicsit fura és elvont volt az egész film. Ez már az első percekben sütött róla. A sztori tipikus, és a megvalósítás is. Bár nekem kicsit uncsi volt az egész, és fura. Nagyon fura. Nem egy résznél húztam össze a szemöldököm, hogy tejóég, ez most mi ez. Persze nem volt az, hogy nem értettem volna, ki mit és miért tesz, de akkor is nagyon nagyon beteges volt az egész. Nem tudom, hogy ilyen helyzetbe került e már valaki valahol, de remélem, hogy nem, mert kb. 4 ember életét vágta taccsra az egész. A végére próbáltak egy kis izgalmat is belecsempészni, ami jó is volt, kicsit feldobta ezt az egész sztorit. 
Viszont a véres jelenetek a végén nagyon durvák voltak, mármint egyáltalán nem illett az egészhez. Egyszóval nekem ez túl beteges és elvont volt. Engem egyáltalán nem győzött meg. Kicsit hasonlít a sztori és a dolgok kimenetele a Szomszéd fiú című filmre, ahol hasonlóképp egy fiatalabb megszállottként ragaszkodik idősebb szerelméhez. Szóval összességében nem volt olyan rossz a film, ha valaki szereti a nagyon elvont és komoly témákkal foglalkozó filmeket, akkor ajánlom neki annak ellenére, hogy engem nem nagyon győzött meg, valamint a színészek miatt is, mert ők nagyszerűen alakítanak.

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket külön külön.
Jo Bo Ah - Young Eun: Na igen. Elég durva volt az egész csajszi, s már az elején sejteni lehet, hogy mi lesz a legvégén a sorsa. Oké, halálosan szerelmes volt, meg minden, de akkor is annyira kis könnyű nőcskének látszott, hogy az egyszerűen félelmetes. Nagyon nem szerettem ezt a karaktert. Bár a legvégén kicsikét megsajnáltam. S szépen az is bebizonyosodott, hogy a tanár felesége is egy az egyben olyan, mint ő. Mármint bármit képes megtenni a szerelméért. Mondjuk nem tudom, én mit tettem volna, ha a férjem kajak egy kisiskolással kezd ki, de remélem nem is fogom soha soha megtudni. A színésznővel eddig nem találkoztam még ilyen komoly filmben inkább vicces és életvidám szerepben, ezt a szerepet elvállalni és eljátszani sem semmi, most azt nem tudom eldönteni, hogy ez jó vagy rossz értelemben értendő-e.
Jang Hyuk - Joon Ki: Avagy a legidiótább ember a földön. Nem tudom hány éves lehetett a pasi, de tuti a harmincas éveiben jár. Most komolyan, annyi esze nincs, hogy gondolkozzon egy kicsikét? Komolyan tönkretette 3 nő életét egy az egyben. Kajak nem normális. Persze valamennyire őt is lehetett sajnálni, hiszen a felsége is, és Young Eun is elég durván ragaszkodott hozzá, holott igazából egyiket sem igazán szerette. Hát könyörgöm szedje már össze magát vagy valami, ha nem tud dönteni, nehogy már tönkretegyen mindent, a kisbabáról meg nem is beszélve. Talán ő volt a legfurcsább az egész filmben. A színésszel először találkoztam, sok mindent nem is tudok róla mondani, majd ha egyszer még összefutok vele, akkor kicsit okosabb leszek e téren. Ezt a filmet tényleg csak azoknak ajánlom, akik ilyen nagyon elvont kedvükben vannak.

Történet: 4/10
Színészek: 4/10
Karakterek: 4/10

4 megjegyzés:

 1. Sajnálom, hogy ennyire csalódtál, Evolett. Szerintem a film nem beteges és nem is elvont, inkább egy olyan kamasz lány érzéseit mutatta be, akinél a szeretethiányból fakadó rajongás túlságosan veszélyes méreteket öltött.
  Jang Hyukkal egész biztosan fogsz még találkozni, ha most láttad őt először. Kifejezetten híres, népszerű, díjakkal elhalmozott színészről van szó. Az öngyilkosság ajánlgatásával pedig részedről sokkal óvatosabban bánnék, még ha a filmbeli karakternek is címezted.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Természetesen igazad van, bár mindenkinek más jön le egy filmből. Láttam már beteges, de jó filmet, de sajna ez nem fogott meg.
   Az öngyilkosságos dologban is igazad van, bár én inkább a szegény lánynak szurkoltam, aki elvesztette a babáját.

   Törlés
  2. A lány nem vesztette el a kisbabáját, mivel nem is volt terhes. Nem tudom, hogy milyen felirattal nézted, de az enyémből kiderül mindez 1:23:33-nál:
   http://birikorea.blogspot.hu/2014/11/blog-post_52.html

   Törlés
  3. Biri! Teljesen igazad van, én anno a te feliratoddal néztem, most letöltöttem megint hogy belenézzek, és tényleg kiderül, én nem tudom, elaludtam-e akkor vagy mi volt velem. Köszönöm nagyon, hogy szóltál!

   Törlés