Hyde Jekyll, Me

Hyde Jekyll, Me

Műfaj: romantikus, orvosi, vígjáték
Részek száma: 20
Dátum: 2015
Csatorna: SBS

Ismertető: Goo Seo Jin a Wonderland park örököse. Azonban egy gyerekkori trauma miatt lehasított a lelkéből egy darabot. Így a két személyisége egymást váltogatja. Goo Seo Jin rideg, gyáva, és beképzelt, míg kreált énje, Robin kedves, aranyos, egy igazi művész lélek. Ezek ketten folyamatosan azon küzdenek, hogy kiszorítsák a másikat, hiszen egyikük sem élhet igazi életet. Egy nap Goo Seo Jin orvosa felhívja azzal a nagyszerű hírrel, hogy gyógymódot talált a betegségére, ám mire odaér a doktornőt elrabolták, és az egyetlen tanú, aki látta az esetet az Jang Ha Na. Így Seo Jin-nek mindent el kell követnie, hogy a lány segítsen neki megtalálni az elkövetőt, hisz a további élete múlik ezen az ügyön. Azonban álmában sem gondolta volna, hogy ennek az esetnek köze van a gyerekkori elrablásához, és ahhoz sem, hogy Robinnak (a másik énjének) és Jang Ha Na-nak közös múltja van, így félő, hogy egymásba szeretnek. Ráadásul bekavar a dolgokba egy remek pszichiáter is, Tae Joo, aki segít az eset megoldásában.

Vélemény: A sztori nagyon jónak néz ki, ha valaki elolvassa az ismertetőt. Sajnos ennek a megvalósítása csak részben sikerült. A Hyde Jekyll and I nézése közben tökéletesen úgy éreztem magam, mintha egy hullámvasúton ülnék. Az eleje borzalmas volt, egyáltalán nem tetszett. Utána volt pár rész, ami hihetetlen izgalmasra sikerült, alig vártam a folytatást. Utána megint halálra untam magam. Az utolsó 2 rész pedig megint jóra sikeredett. Szóval nem tudom azt mondani rá, hogy rossz sorozat, de azt se hogy jó. Egyszerűen összecsapták ezt a két felét a sorozatnak, aztán gondolkodj rajta.
S szerintem először a sorozat rossz oldalával kezdeném. Ami talán a legidegesítőbb dolog volt, hogy az egész sztori abból indult ki, hogy megvan a gyógymód, erre kiderült, hogy mégsem? Vagy nem is tudom, úgy elhalványult ez a dolog is, ugyanúgy ahogy a cirkuszos oldala a sorozatnak. Másik dolog, az pedig az, hogy két oldala volt a történetnek: egy thrilleres része ami nagyon izgis volt, és egy drámai része, ami meg a srác két személyiségéről szólt. Ha ezt jól összehozzák, egy nagyon jó kis sztorit lehetett volna összerakni belőle.
Azonban a lehető legjobban elrontották. Amilyen nagyon bekavartak ott a múlttal, olyan gyorsan is ért véget. Egyerűen úgy éreztem magam, mintha lezavartak volna mindent 1 rész alatt. Ezután hegyezték csak ki a hangsúlyt a személyiségekre. Szóval igen, ez volt a legnagyobb baj az egész sorozatban. Rossz dolog még? Romantikus jelenetek. Egyerűen nem értettem a HaNa-t, hogy szerethetett bele Robinba pár találkozás után. Seo Jin-t sem értettem, hiszen a szerelme inkább volt gyógyír a számára, olyan volt, mintha a gyógyulás reményében szeretett volna bele a lányba. Vagy inkább próbált beleszeretni.
A karakterekkel is bajok voltak, leginkább Seo Jin-nal és Robinnal. Akármennyire is igyekszem, nem lehet nem összehasonlítani egy kicsit a Kill Me, Heal Me-vel. Ott mikor eljött az a pont, hogy a személyiségek egybeolvadjanak, sírtam nagyon, de boldog is voltam, hisz tudtam, hogy ennek el kell jönnie. Itt sokkal nagyobb hangsúly volt a karaktereken külön-külön, így akármennyire is akartam azonosítani a kettőt, nem sikerült. Előbb kellett volna elkezdeni gondolkodni azon, hogyan hozzák össze kettejüket úgy, hogy a nézők szemében egy és ugyanaz az ember legyen. Sokkal, de sokkal előbb kellett volna.
Így inkább olyan volt, mintha az egyik eltűnt volna azért, hogy a másik élhessen. És nem azért, hogy utána együtt éljenek. A végén hiába próbálták ott nekem bemagyarázni, nekem tényleg nagyon késő volt. De ennyit is a rossz dolgokról. Mivel az utolsó két rész nekem nagyon tetszett, ezért lehet, hogy kicsit a jobbik oldala felé hajlok most. Igen, mert ezektől a dolgoktól eltekintve volt egy tökjó része is a sorozatnak. Amik a legjobban tetszettek azok a hipnózisos részek voltak. Eszméletlen jól és felettébb érdekesen oldották meg őket, amiért piros pont. 
Érdekes volt, csavaros, és csak sajnálni tudom, amiért nem tudták jól összehozni a sorozat mindkét oldalát. S mint mondtam az utolsó 2 rész nekem nagyon tetszett, bár nem sírtam rajta egyáltalán, mégis megható volt. Szóval összegezve nem mondanám azt, hogy feltétlen nézzétek meg, de ha épp kedved van egy ilyen sorihoz, vagy épp a színészek a kedvenceid, akkor ne hagyd ki, mert ha nekem nem is, de másnak biztosan lehet még a kedvence. 

Zene: A 'Because of you' című szám elég szép volt, bár nekem nem igazán lett a kedvencem. Az utolsó 3 rész soundtrackje viszont hihetetlen jó volt, nagyon, de nagyon tetszett nekem. Le is töltöttem az összeset.

Szereplők: Lássuk csak őket külön-külön.
Hyun Bin - Goo Seo Jin: A színésszel nem először találkoztam. Egyszer régen elkezdtem megnézni a Secret Garden-t, de aztán abbahagytam (majd nyáron újra megnézem). Azonban arról, hogy milyen színész nem nagyon tudok beszélni, hisz a két karaktere pont olyan volt, mint ahogyan azt megszokhattuk a sorozatokban. Csak itt szét volt szedve a kedves és beképzelt része, így nem mondhatom azt sem, hogy Oscar-t neki, ahogyan Ji Sung-nak mondtam. Seo Jin karakterét én a sorozat legelején nagyon nem szerettem, egyszerűen nem bírtam elviselni, alig vártam a Robinos jeleneteket. Utána kezdett elegem lenni Robinból, és akkor már inkább Seo Jin felé hajlottam. A legvégén meg fogalmam sincs. Sokkal kevésbé volt rajta a hangsúly, így nem igazán érzem azt, hogy ő volt a főszereplő. Egyszerűen csak ott volt, néha szerepelt, néha nem. Szóval a legvége is furcsára sikeredett nekem.
Hyun Bin - Robin: Mikor legelőször megláttam annál a lámpás jelenetnél, az jutott eszembe: te jó ég, ez de műmosoly. Sajnos azt a valamit mostanáig sem tudtam kiverni a fejemből. Ennek ellenére Robin karakterét a legelején nagyon imádtam. Aranyos volt, vicces, és egyszerűen tényleg nagyon megszerettette magát a nézőkkel. Aztán valahol a közepén már nagyon elegem volt belőle, nem tudom miért. Már túl sok volt az amit csinált, vártam már, hogy történjen valami, és ne csak azzal legyen elfoglalva, hogy átvegye az uralmat a Seo Jin felett. Ennek ellenére szerintem mindenki sokkal jobban megszerette őt, mint Seo Jin-t, főleg az miatt is, hogy az utolsó részekben egyre többet szerepelt. Szóval igen, sajnáltam őt, szerettem őt meg minden egyéb, úgyhogy számomra teljesen olyan volt, mintha meghalt volna. A karakterről ennyit, a színészről pedig még annyit, hogy én személy szerint nagyon megkedveltem.
Han Ji Min - Jang Ha Na: Személy szerint nagyon örültem, mikor megláttam, hogy ez a színésznő lesz a főszereplő. Aztán a lelkesedésem alábbhagyott mikor rájöttem, hogy elég rossz karaktert kell alakítania. Jang Ha Na minden lében kanál természetével nem igazán fogott meg, sőt, volt, hogy totál elegem lett már belőle. Volt neki egy jó és kedves oldala is, de nekem ezt kevésbé sikerült átadni. Egyedül az utolsó részben szerettem őt nagyon, amikor újrajátszotta a jelenetet Robinnal. Az tényleg szép, és megható volt. De egyébként nem bírtam őt, akármennyire is próbálkoztam. Mást nem is igazán tudok mondani róla, vele is úgy éreztem kicsit, mint Seo Jin-nal, egyszerűen csak ott volt aztán az ember vagy megszereti, vagy nem. Különösebben nem foglalkoztak azzal, hogy a nézők megszeressék a karaktereket, ami szerintem egy nagy baj. Szóval a színésznővel különösen nem volt bajom, a karaktere viszont nem hengerelt le, remélem, hogy a legközelebbi szerepe ennél sokkal, de sokkal jobb lesz. 
Sung Joon - Yoon Tae Joo: Aki követ a facebookon az tudja, hogy ő volt a kedvenc karakterem, és egyszerűen a végén nekem hiányzott a jelenléte. A sorozat közben úgy éreztem, mintha mindent felkapott volna a hátára, és vitte volna előre ezt a már-már haldokló sorozatot. Ő volt a legösszetettebb karakter, akiért érdemes volt nézni a sorozatot. Izgultam érte, szurkoltam neki, és minden egyéb. Egyszerűen felfogni nem tudom, miért kellett így elintézni az ő sztoriját. Teljesen összecsapták az egészet. A színész előtt pedig le a kalappal, sok soriját láttam már, s mindegyikben nagyon megkedveltem, de igazán számomra csak most bizonyította be azt, hogy megállja a helyét a jó színészek között. És akkor összegzésképp még elmondanám, hogy a pontozásnál ő maximálisat érdemli, hisz sokkal többet mutatott a sorozatban, mint bármely másik színész. S szóval tessék elkezdeni a sorozatot, de vannak benne elég nagy hibák, így nem mondom azt, hogy azonnal töltsétek le.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

3 megjegyzés:

 1. Látom, továbbra sem nézted meg a Secret Gardent... :-) Ne hagyd ki, legalább 8 pontos!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, sajnos még mindig nem volt rá időm. De listán van! :D

   Törlés
 2. Gondoltam egyet és megnéztem. Évek óta nézegettem, de a kritikák miatt elkerültem. Annyira nem volt rossz, mint amilyennek elképzeltem. Egyetértek véleményeddel. Vegyesek az érzéseim. Én is hozzád hasonlóan éreztem magam a nézése közben. Az eleje borzalmas. (Egyszer elkezdtem nézni régen, még a Kill me, Heal me idején, de az első két rész után letettem. Mostanra halványodott bennem a Kill me, Heal me emléke, így képes voltam összehasonlítgatás nélkül megnézni) Később egész érdekes, majd unalmas, érdekes...tényleg egy hullámvasút. (Bevallom tekerve néztem.)
  És igen, a személyiségek is túl külön voltak kezelve. (Bár én végig egy karakternek láttam őket, mert számomra logikus volt, hogy Robin lényegében az elfojtott énje. Ezért is zavart a vége.) Igen, valahogy ebben a sorozatban nem találták meg a harmóniát. A Kill me, Heal me egyértelműen jobb, egyszerre kihozni a két sorozatot felért a biztos bukással.
  Nekem a vége nem tetszett, olyan túlzó volt. Úgy értem, számomra itt csúcsosodott ki, hogy milyen pocsék szerelmi történet is volt ez. Eltűnt Robin, erre a csaj már rá sem akart nézni a pasira, ráadásul mindenki úgy viselkedett mintha valaki meghalt volna. Mintha nem tudnák, hogy egy és ugyan az az ember! Mintha Robin egy külön személy lett volna, tényleg az ikertesója... Őrület! Csodálom, hogy nem ravatalozták fel és temették el élve az igazgatót, vagy legalább a fényképét... XD
  Ráadásul kis túlzással, de lényegében azon múlott a boldogságuk, hogy tud-e az igazgató rajzolni, meg kocsit vezetni? Ezek aztán a mély érzelmek! XD Valamint amikor közli a csajjal a nagy hírt, akkor az úgy hitetlenkedik, minta eddig le sem esett volna neki, hogy 1 db pasival volt egész végig, nem kettővel. Ha az egyik tud rajzolni, a másik is. A végén már azon gondolkoztam, hogy nem is a srác a beteg, hanem a csaj.

  Üdv,
  Zazu

  VálaszTörlés