Memories of The Alhambra

Memories of The Alhambra

Műfaj: dráma, romantikus, akció, fantasztikus, misztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2018 - 2019
Csatorna: tvN

Ismertető: Történetünk főhőse, Yoo Jin Woo egy befektetési cég elnöke. Okos, talpraesett és energikus férfi, aki remek a munkájában, de magánéletében nem jön össze neki semmi, éppen második feleségétől is válni készül. Jin Woo csapatával egy különleges játékon dolgozik. Ez a játék a virtuális valóság egy továbbfejlesztett változata, ami már csak egy kontaktlencsét igényel és a való világ elemeiből építkezik. Yoo Jin Woo egy felettébb különleges telefonhívás után rögtön Spanyolországba, egészen pontosan Granadába utazik, ahol találkozik Jung Hee Jooval, aki egy kisebb szállót futtat az országban. Először természetesen nem szimpatizál a lánnyal, de a folyamatos események folyton összehozzák őket.

Vélemény: Mostanában a koreai sorozatok viccet csinálnak belőlem. A sorik, amiket nagyon várok, és tudom, hogy nagyon jók lesznek, azokban csalódom, és az olyan sorik, amiket felírok, mert mondjuk tetszik a borító meg a cím meg ilyenek, de annyira nem várom, azok nagyon megtetszenek. Így volt ez ezzel is. Annyira nem érdekelt, mert Park Shin Hye nincs a számomra jó színésznők között, Hyun Bin meg olyan semleges nekem.
Aztán mondom csak megnézem, mert elég híres lett meg minden. Hát, kezdjük az elején. A sorozatnak közel a fele (ha nem több) Spanyolországban játszódik, aminek nagyon örültem, tejóééég. Mert általában ha külföldi forgatás van, akkor 1-2 jelenet max, utána viszont visszatérnek Koreába. Itt viszont többet voltak Spanyolba, ami annyira különleges hangulatot adott a sorinak, amit tényleg nem lehetett nem élvezni.
A sztori is nagyon érdekes volt, az egész ugye ezen a virtuális valógásos játékon alapult, plusz a kis háttérsztorin, hogy eltűnt a lány öccse. Tetszett, ahogy a 16 rész alatt lefutott a történet. Az elején érdekes volt, vicces és szépen bevezettek minket ebbe a világba, de ott volt a nyitójelenet ami miatt éreztük, hogy ez nem lesz annyira poénos ez az egész játék. Sikerült nagyon szépen bevezetni az egész történetet és annak a baljós hangulatát.
Aztán szép lassan komolyra fordult a történet. Nagyon tetszett az a megoldás, hogy a következő részt sosem onnan folytatták, ahol abbahagyták, hanem kicsit hamarabb, de valaki más szemszögéből, valami mást láthattunk mindig. Például adott egy jelenet, ami történt, de nem tudjuk hogy, és így ér véget, a kövi rész első 10-15 perce pedig elmagyarázza. Ez a megoldás nagyon élvezhető volt és cseppet sem zavart össze.
A szerelmi szál az hm, érdekes volt. Szorítottam nekik, de a lány sztem kicsit hamar szeretett bele a pasiba, amit nem nagyon szeretek. De szerencsére annyira nem csöpögtette a nyálát utána, így túl tudtam tenni magam rajta. A két szereplő közti vitákat én nagyon élveztem, jól megmondogatták egymásnak. De annyira nem voltam oda a szerelmi szálért, az főszál sokkal jobb volt, és szerencsére a hangsúly ezen volt.
SPOILER: A VÉGE? Mi a fene volt ez a befejezés? Akkora baromság volt, hogy az valami hihetetlen. Nem volt értelme... de tényleg nem. Az, hogy egy karakterként tért vissza a pasi (márpedig úgy térsz vissza), szerintem borzasztóan elrontották. SPOILER VÉGE. Összességében én nagyon élveztema  sorozatot, amin meg is lepődtem. Hamar végignéztem a 16 részt, és bátran tudom mindenkinek ajánlani ezt a kis sorit.

Zene: A 6 ost közül 4 nagyon tetszik: Ailee 'Is You', Loco & U Seungeun 'Little Prince', George 'Memories of The Alhambra' illetve a kedvencem, Yang Da Ill 'I'm Here' című száma is telefonon maradt. Tényleg nagyon szépre sikerültek.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Hyun Bin - Yoo Jin Woo: Munkájában roppant sikeres férfi, azonban ez nem mondható el a magánéletéről. Éppen második feleségétől is válni készül. Jin Woo a sorozat elején egy nagyon energikus férfi volt, aki azért utazik Spanyolba, hogy találkozzon a fiúval, aki felhívta telefonon. Izgatott a játék miatt, azonban ahogy halad előre a sztori úgy jön rá, hogy ez az egész nem is olyan vicces. Tetszett, ahogyan ezen a változáson végigment a karakter, ahogyan a lelkes és izgatott férfi a sorozat végén már a saját és mások életéért harcol egy olyan világban, amit más nem láthat. A karakter engem nagyon megnyert, én nem gondoltam volna, hogy ennyire kedvelni fogom őt. Jópofa volt, tetszettek a beszólásai és végigvitte a sorit a hátán. Hyun Bin nekem sosem volt nagy kedvencem (tudooooooom, mindenki imádja), de szerintem nekem ez volt az eddigi legszerethetőbb karaterem tőle. Nagyon várom a jövőbeli szerepeit természetesen.
Park Shin Hye - Jung Hee Joo: Spanyolországban él családjával, a kis szállót vezeti, plusz ezer másik helyen dolgozik, hogy el tudják tartani magukat. Őszintén magam is meglepődtem, de Hee Joo a sorozat elején egy tök szimpatikus csajszi volt, aki ja persze, néha feleslegesen kiakad meg néha eltúlozza a dolgokat, de szerintem viszonylag szerethető volt. Hamar beleszeretett a pasiba, amit annyira nem értettem, meg a sorozat végén azért elég sokat sírt (mégiscsak Park Shin Hye xD), de tényleg, ettől függetlenül én kedveltem őt. Nem lett kedvencem, de magához képest jó karakter volt, akinek van 1-2 hibája, de összességében szerethető. A pasival váltott vitáikat és egymásnak való beszólogatásaikat nagyon élveztem, színessé tette a szerelmi szálat. Shin Hye magához képest szerintem jól teljesített, szerintem az összes karaktere közül ezzel a lánnyal szimpatizáltam a legjobban, szóval csak hajrá a jövőben.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése