Beautiful Gong Shim

Beautiful Gong Shim ~ Beast's Beauty

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 20
Dátum: 2016
Csatorna: SBS

Ismertető: Gong Shim teljesen különbözik nővérétől. Míg az gyönyörű és okos, ő addig csúnyácska, és csak a rajzoláshoz van tehetsége. Álláskereső mindennapjaiba hirtelen toppan be a 'perverz ügyvéd', Ahn Dan Tae, akit ki nem állhat, hisz a férfi folyamatosan piszkálja és cukkolja őt. Történetesen ez a hapsi béreli ki tőle a tetőtéri szobáját, így kénytelen lesz minden nap elviselni őt. Történetünk harmadik főhőse a jóképű, és minden jó tulajdonsággal megáldott Suk Joon Soo, aki egy hatalmas vállalat örököse, és aki Ahn Dan Tae legjobb barátja lesz egy kis incidensnek hála. Sztorinkat fűszerezi még egy sok évvel ezelőtti ügy is, hisz Joon Soo unokatestvérét kiskorában elrabolták, nagymamája pedig annyi éven keresztül hazavárja kis unokáját. Ahn Dan Tae lesz megbízva az eltűnt kisfiú keresésével, azonban ahogy egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, olyan dolgokra bukkan, amik bizony fenekestül felfordítják az életét.

Vélemény: A sorozat befejeztével elégedetten ülök a gépem előtt és vigyorgok. Végre, a sok ember, aki azt állította, hogy nem szeretik Namgung Nim-et, mert 'túl ijesztő', befoghatja a száját (már bocsánat), mert azt hiszem, most aztán kitett magáért. Ha valaki ezek után azt meri rá mondani, hogy ez a pasi csak az ijesztő, félelmetes karaktereket tudja eljátszani, az hazudik. No deeee, lássuk csak a sorozatot. Természetes volt, hogy nézem, Namgung Nim abszolút kedvencem.
Idén talán ez volt az a sorozat, amit a legjobban vártam, tényleg, még most sem hiszem el, hogy kedvencem jófiú, és mellé még főszereplő is. Végre. No de, lássuk csak a sztorit. Egy kisebb nagyobb bonyodalmakkal teli alapsztorit kapunk, aminek már az első része után tisztában vagyunk azzal, hogy ki is Ahn Dan Tae. Eleinte kicsit féltem, hogy csak erről fog szólni az egész, mert nagyon egyértelmű volt, és így féltem, hogy túlbonyolítják és túlnyúzzák az egész esetet.
Objektíven nem tudok hozzá állni ehhez a dologhoz, hisz én annyira imádtam a karaktereket, hogy számomra a 20 rész még kevés is volt, hiába volt egyértelmű a sztori fő szála. Imádtam minden percét, arról nem is beszélve, hogy idejét sem tudom mikor nevettem ilyen jóízűen sorozaton. Tele volt viccesebbnél viccesebb (de amolyan tényleg vicces) jelenetekkel, amiket az ember minimum 3x is visszateker, és harmadjára is ugyanúgy, szemét törölve nevet rajta. 
A vége felé haladva picit csökkentek a vicces jelenetek, ami amúgy rossz lenne, de nem ez esetben, hisz annyi minden történt, hogy a nézőnek fel sem tűnik, plusz nem szűntek meg teljesen, minden részben (még az utolsóban is) sikerült elsütni pár viccet, amik még felejthetetlenebbé teszik az egészet. Egyszóval a vígjáték része nálam csillagos ötös, semmi kifogásolnivaló nincs benne. Térjünk akkor rá a romantikára, hisz hahaha, az is volt benne, méghozzá bőven és imádnivalóan.
Először féltem, hogy a szerelmi háromszög miatt Ahn Dan Tae elnyomva lesz a főhősnő által, és hogy fene tudja hány rész kell a csajnak, hogy rájöjjön kit szeret. De meglepetésemre és végre valahára nem így történt. Gong Shim hamar rájött, hogy mennyire kedveli a perverz ügyvédünket. Imádtam minden percét. Az elejétől kezdve, ahogyan először piszkálták egymást, majd egymásra tapadtak és végül összejöttek. Egyszerűen halál cukik voltak.
Ritkán látni ennyire szerethető főhősöket, imádtam őket együtt, tényleg írtó cukik voltak. A féltékenykedő jelenetek is arik voltak, bár reméltem, hogy nem hagyják túl nagy nyomorban Joon Soo-t, hisz ő is nagyon rendes és szerethető volt. És szerencsére (ismét), ez sem így történt, szóval nagyon happy vagyok. A romantikus jelenetek kellőképp azok voltak, no meg mellette írtó édesek, cukik és viccesek. Tényleg enyhe kifejezés azt mondanom, hogy minden egyes pillanatát imádtam.
A múlttal és a céges üggyel kapcsolatban, talán soknak tűnik a 20 rész ehhez az egy történetszálhoz, de mivel nem sokat volt róla szó az egyes részekben, ezért szépen sikerült levezetni. Én nem untam, még ha tudtam is, hogy mi lesz a vége. Inkább volt érdekes, hogy hogy buktatják le a tettest, hogy a két srác hogy oldja meg a felgyülemlő feszültséget. Szerintem nem volt sok és elnyúzott, nekem tényleg olyan 'pont jó' volt az egész. Remélem nem csak én gondolom is.
Még a karakterekről külön lesz szó, ami szintén nagyon fontos, mert írtó szerethetőek mind. Összességében tehát, számomra abszolút kedvencek között van, idén az egyik legjobb sorozatra sikerült. Nagyon boldog vagyok Namgung Min miatt, úgy gondolom ez a szerep egy hatalmas áttörés volt számára, és mostmár a hitetleneknek is végre bebizonyította, hogy Korea egyik legtehetségesebb színésze. Én mindenkinek nagyon tudom ajánlani, mert felejthetetlen kikapcsolódást nyújt.

Zene: Szép kis ost listát sikerült megalkotni a sorihoz, itt is vannak: Minah 'My First Kiss', Nell 'Waiting For You', Jang Woo Ram 'Love Cells', Coffee Boy 'Found', Choi Sang Yeob 'Hot', Woo Yerin 'To The Struggling You'. Szép kis lista, nem igaz?

Szereplők: Lássuk csak történetünk főhőseit külön külön.
Namgung Min - Ahn Dan Tae: Trottyos nadrágban és papucsban járkál mindig, mint valami csöves. A kaja a mindene, a földre esettet is felveszi és megeszi. Kicsit gengszter beütésű, de amúgy hihetetlen jószívű, aki utálja, ha igazságtalanul bánnak az emberekkel. Most őszintén. Volt olyan, aki nem imádta ezt a hapsit? Első perctől kezdve imádnivaló volt, mindig mosolyogtam mint egy tejbetök, amikor láttam őt. Egyáltalán nem volt a tipikus megszokott főhős, tele volt olyan tulajdonságokkal, amik egyedivé tették őt. Imádtam, amikor gyerekes hangon beszélt, amikor nevetett, amikor piszkálta a főhősnőt, amikor féltékeny volt, és azt meg végképp, amikor mosolygott. Nekem hatalmas kedvencem lett ez a férfi karakter, egy rossz szavam vagy kivetnivaló nem volt benne. Namgung Min-től ez a szerep nem megszokott volt, de egyáltalán nem lepődtem meg, hisz én tudtam, milyen nagyon tehetséges színész ő. Remélem a jövőben csak főszerepei lesznek.
Minah - Gong Shim: Kicsit furcsa lány, aki néha írtó ciki dolgokat csinál, de ő is nagyon rendes és aranyos, aki szívesen segít mindenkinek. Őszintén először mikor megláttam őt valahogy nem sikerült megkedvelnem. Szerintem túl hirtelen jött ez a cseppet sem megszokott női karakter, kellett egy kis idő, mire megszoktam. No de hát utána... ez a lány írtó ari volt komolyan. Nagyon tetszett, ahogy csak egy srácra koncentrált, ahogy próbált szerelmének mindenben segíteni. Először a paróka engem nagyon idegesített, reméltem, hogy hamar 'megszépül', de aztán a sorozat haladtával rájöttem, hogy sokkal szebb így. Nagyon illett hozzá, tényleg nagyon szerettem őt, Dan Tae mellett írtó aranyos volt. A színésznővel én még nem találkoztam, de itt tényleg nagyon megkedveltem őt, annyira, hogy a jövőben várom a szerepeit. Utóirat: úgy tetszik a hangja, néha úgy bereked...
Oh Joo Wan - Suk Joon Soo: Nagyon gazdag, de ennek ellenére cseppet sem beképzelt. Borzasztó rendes és kedves, egy csöppnyi rosszindulat nincs benne. Ilyen ember a valóságban nincs. Tényleg nem. A 20 részen keresztül egy tette, szava vagy tulajdonsága nem volt, ami rossz lenne. Ilyen tényleg nincs. Egy hihetetlen tiszta lelkű és szívű srác, a világ a valóságban nem érdemelne ilyen embert. Borzasztóan szerettem őt, és sajnáltam, amiért nem vele maradt a főhősnő, de szerencsére nem tették őt olyan tipikusan másodhegedűs nyomorék sorsúvá, szóval emiatt is nagyon boldog voltam. Oh Joo Wan-t talán tavaly előtt ismertem meg, azóta nem sokszor találkoztam vele, de itt most nagyon megkedveltem őt, várom a jövőbeli szerepeit. És a végéhez is értem a bejegyzésemnek... még egyszer, tényleg mindenkinek nagyon ajánlom ezt csodacuki sorozatot.

Történet: 8/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

3 megjegyzés:

 1. Szia
  Azt letudnád nekem írni hogy hol találom meg magyar felirattal? Akár online, akár letöltéssel
  Előre is köszönöm :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Innen le tudod tölteni a magyar feliratot:
   http://azsiaekkovei.hu/kdorama/beautiful-gong-shim

   Törlés
 2. Szia!
  Én tegnap fejeztem be :)
  ugye mindig olvasom a kritikáidat, és most elég bénán jutottam hozzá az egyes részekhez, mert elvolt csúszva a hang és a kép is épp csak annyira, hogy kicsit zavaró legyen, de aztán valahogy az agyam mindig túllépett ezen, és nem zavart... SZÓVAL így olvastam más kritikákat is, egyik se volt túl pozitív, csak a mi kis perverz ügyvédünket éltették, minden, és mindenki mást lehúztak....
  ritkán törődök kritikákkal (a tiedet is csak kedvcsinálónak olvasom, meg segít a döntésben, hogy akkor mit is nézzek ;) ), de most bosszantott! Mi a fenét néztek, mert én nem ezt láttam.
  Hiába volt egyértelmű a múlt, de még az utolsó részeknál is majd lerágtam az ujjaimat úgy izgultam :)
  vitatkoztam a főhősökkel, hogy miért olyan hülyék :D
  tökéletesen megkavartak az időpontok ugráltatásával :)
  egy ponton Rád is mérges lettem: én is kedveltem Joon Soon kedvességét, tisztaságát, de mikor az utolsó részekben lepaktál a nagybáttyjával kikerekedett a szemem: ez lenne az az ember, akit a "világ meg se érdemel"??? ...aztán persze kiderült, hogy mégis ő az :)
  Ami különösen tetszett az Gong Shim volt: főleg az, hogy tényleg butácska volt végig, és a végére se lett belőle okoskodó, majd én megmondom a tutit, majd az én éleslátásom segít elrendezni a dolgot karakter :) engem egy cseppet se zavart a parókája, édes volt a kishitűsége. M valahogy most találkoztam a "paróka függőséggel" életemben először, és ezt szerintem komolyan is gondolták :D Bár a végére helyettes lett, de számomra nyilvánvaló volt, hogy kreatív vonalon, Én biztos nem küldtem volna el soha egydül üzletet kötni :D - egyedül a túl rövid szoknyái nem tetszettek az utolsó részben.... szerintem karakter idegenek voltak)
  Az utolsó dolog, amit megemlítenék még nagy pozitívumnak!!, hogy mikor már nem túl sok lehetőség volt Gong Shimnek, lecsúszott mellékszereplővé, és a két unokatesó vált főszereplővé. Élvezet volt látni, ahogy mindketten a másikra gondolva tettek engedményeket, hoztak meg döntéseket. És ez az ami kiemeli a megszokott történetek közül, hogy ezt meg merte lépni :)
  Egyébként rájöttem, hogy szeretem az ilyen testvéri viszonyos kalamajkákat: a hello monster-ben, a pinocchiob-an, a come and hug me-ben, de még a the smile has left your eyes-ban is ;) meg amik itt még nem jutnak eszembe...
  Köszönöm :)

  VálaszTörlés