Remember - War of the Son

Remember - War of the Son

Műfaj: thriller, melodráma, jogi, dráma
Részek száma: 20
Dátum:
2015 - 2016
Csatorna: SBS


Ismertető: Seo Jin Woo-t különleges betegséggel áldotta meg a sors. Hipermnéziában szenved, ami azt jelenti, hogy minden apró részletre emlékszik. Bár édesanyját és testvérét elvesztette egy balesetben, boldogan él kettesben édesapjával. Egyik reggel, apja egy erdőben kóborog elfelejtvén, hogyan is került oda, majd egy fiatal lány holttestére bukkan. Elfogják és gyilkossággal vádolják, Jin Woo pedig semmit sem tehet az ügy érdekében, hiszen az igazság emberei felett is a pénz és a hatalom áll és olyan korrupció zajlik körülötte, amit megakadályozni egy egyszerű középiskolás nem tud. Így Jin Woo ügyvéddé válik, hogy felszabadíthassa édesapját és megbosszulhassa azt, aki ezt tette vele. Ebben mellette áll Lee In A is, aki a legelső pillanattól kezdve hitt Jin Woo édesapjának ártatlanságában. 


Vélemény: Azt a mindenit. Hogy hogyan fogok egy jó, érthető vélemény írni azt nem igazán tudom, mert én amondó vagyok, hogy ennek a sorozatnak az elmesélése közben fele annyi érzés sem jön át, mintha megnéznénk. Egy rettentő komoly és idegfeszítő, humoroktól teljesen mentes történetet kapunk, aminek központjában az áll, hogy egy elveszett fiú próbálja meg édesapját tisztázni a hamis vádak alól. Emelett még egy kis romantikát is belecsempésznek.
A történet felépítése nekem nagyon tetszett, szép lassan egyre több és több mindent összegyűjtöttek amivel végleg számolhattak Nam Gyoo Man-nal és apjával, valamint az egész céggel. Kemény, fájdalmas 20 rész volt ez. Mikor már végre azt hittük, hogy egy kicsit fellélegezhetünk, ismét történt valami. Őszintén elmondom, nagyon nehéz volt mindig olyan sokat várnom az új részekre, szívem szerint egy nap alatt megnéztem volna az összes részt.
Rengetegszer törött el nálam a mécses, hihetetlen szépen hozták össze ezt az egészet. Még a jogi részei sem voltak unalmasak, hanem pattanásig feszültek az idegeim, hogy na most mi fog történni, annyira koncentráltam és annyira lekötött. Akadtak olyan jelenetek is, ahol csak mosolyogtam, de tudtam, hogy ez a mosoly biza nem fog sokáig tartani. A romantika nem tudott annyira kibontakozni, ami nem is baj, hisz ez végül is egy jogi melodráma akart lenni.
Hogy őszinte legyek, szerintem pont elég volt benne ennyi romantika, nem fektettek rá túl nagy hangsúlyt, de nem is lett elhanyagolva. SPOILER: A sorozat vége felé közeledve azt hinné az ember, hogy kicsit megnyugszunk, kicsit lecsillapodnak a kedélyek, de épp ellenkezőleg, bár sikerül mindent tisztázni, mégis ott marad belül az a nagyon rossz érzés. Plusz ugye Jin Woo betegsége is, amin még most is tanakodok, hogy vajon áldás vagy átok-e rá nézve.
Hisz hatalmas megkönnyebbülés, hogy minden rosszat elfelejtett, ami eddig vele történt, viszont az, hogy elvesztette az emlékeit azt is jelenti, hogy ezzel együtt a jók is kitörlődtek, mint például Lee In A. A végéről úgyszintén nem tudtam eldönteni, hogy vagy nagyon jó és megható, vagy elrontották. De én inkább az elsőt mondanám, hisz mosolyogva és könnyekkel fejeztem be ezt a csodálatos és eszméletlen gyönyörű, megható sorozatot. És akkor spoiler vége. 
Amit még itt is meg kell említenem, hogy a színészek nagyon, de nagyon kitettek magukért, a karakterek lehengerlők voltak, és megszületett az első olyan modern koreai sorozat, amiben a soundtrack-ek lehengerlően jók. Alig várom, hogy legyen lehetőségem letölteni, mert eszméletlen gyönyörűek voltak. Csomó jelenetet is lementettem külön magamnak, mert hihetetlen hidegkirázósak és meghatóak voltak. Az már biztos, hogy kedvenc marad.

Zene: Ahogy említettem, a soundtrack-ek kiemelkedően jók, pedig általában a történelmi sorozatokban jók nagyon, de végre egy olyan modern kori sorozat, ahol szintén eszméletlen. Emelett gyönyörűek voltak a zenék is, nem egy kedvencem lett. K.Will csodálatos száma, a 'Cold'. Jooyoung száma, ami kedvencem lett, 'Can You Hear Me'. És Bobby Kim is hangját adta ehhez a gyönyörű sorozathoz.

Szereplők: És akkor lássuk csak történetünk főhősein sorjában.
Yoo Seung Ho - Seo Jin Woo: Hipermnéziában szenved, ami azt jelenti, hogy minden apró részletre emlékszik. Bár édesanyját és testvérét elvesztette, boldogan él apjával, s mivel csak ketten maradtak a családból, kötelékük még az általánostól is sokkal erősebb. Mikor elviszik apját, természetes, hogy teljesen összezavarodik, és bosszút esküszik mindenki ellen, aki ezt tette velük. Jin Woo egy olyan karakter volt, akit egyszerre szántam is, és csodáltam is ereje és akarata miatt. Nagyon, de nagyon szorítottam neki, és reméltem, hogy miután túl lesz ezen az egészen, új életet kezdhet. A sorozat jól meglepett minket, nem erre számítottam. Tényleg boldog befejezésben reménykedtem, ennek azonban egy törekedékét kaptuk csak meg. Yoo Seung Ho-tól eddig még nem láttam főszerepet, bár már régóta megnézendők listáján van az összes sorozata, szóval nyáron biztosan megnézem őket, mert hatalmas nagy kedvencem lett, remélem, a jövőben még rengetegszer találkozom vele.
Park Min Young - Lee In A: Egyetemes korában ismerkedik meg Jin Woo-val, és mivel első találkozásuk nem volt túl fényes (de tény, hogy tanulságos) ezért elhatározza, hogy soha többé nem von le téves következtetéseket. Ennek köszönhetően lesz ő az egyetlen, aki rendületlenül hisz Jin Woo édesapja ártatlanságában, és amikor sok év múlva találkoznak, egyből segítségére siet, és mindent megtesz érte. Lee In A egy nagyon rendes és erős nő volt, aki tényleg mindent megtett azért, hogy segítsen a fiúnak, és azért is, hogy a világot egy kicsivel is jobb hellyé tegye. Nagyon megkedveltem őt, érte is nagyon szorítottam és a végén pedig őt is rettenetesen sajnáltam, hisz ha belegondolunk, neki maradt a legnagyobb fájdalma végül. Min Young szerintem az összes eddigi szerepe közül itt tündökölt a legjobban, sokkal jobban állt neki a komoly ügyésznő szerep, mint a kis bolondos lány karakter. Seung Ho mellett remekül mutatott, nem bánnám ha a jövőben lenne még egy közös sorozatuk.
Park Sung Woong - Park Dong Ho: Egy sikeres ügyvéd 100 százalékos nyerési aránnyal. Tipikusan olyan, akit egyedül a pénz hoz lázba. Azonban miután egy kicsit jobban megismerjük, megtudjuk, hogy ez nem egészen így van. Talán ő az, aki a legtöbbet változott a sorozat folyamán, jelentős karakterfejlődésen ment keresztül. Sokszor haragudtam rá, de tudtam, hogy valójában nem rossz ember ő. Ahogy halad előre a sorozat rájövünk, hogy a sorozat címe kicsit rá is vonatkozik, hisz ő is egy fiú, aki bosszút esküszik apja miatt. Park Dong Ho nekem végig kedvencem volt, nagyon reméltem, hogy megbocsátásra lel, és hogy végül boldog lesz a befejezése az ő törénetszálának is. Az akcentusát pedig egyenesen imádom, komolyan, nagyon menő volt. A színész számomra teljesen új volt, de biztos, hogy a jövőben a filmjei és a sorozatai is a kezem alá fognak kerülni, hisz nagyon megkedveltem őt.
Namgung Min - Nam Gyoo Man: Egy tökéletesen elkényeztetett srác, aki a dühkitöréseit nem igazán tudja kezelni, és aki azt hiszi, a világon bármint megtehet, hiszen az ő szava a törvény. Bár egy rettentő beképzelt és rossz ember, az apja a szemében szent, ennek köszönhető az is, hogy ilyen emberként nőtt fe. Gyoo Man tényleg szörnyű volt, szavak nincsenek rá, olyan sok rossz dolgot tett, de akire igazán haragudni lehet az nem ő, hanem az apja. Egy gerinctelen féreg volt, aki egy borzasztó embert tett a fiából. Nagyon reméltem, hogy Gyoo Man végre börtönbe kerül, azonban ahogyan a sorozat karakterei is, én is inkább szomorúságot éreztem. Namgung Min ismét tarolt, nem tudok mit mondani. A tavalyi szerepét azt hittem már nem fogja felülmúlni, aztán tessék. Eszméletlen, hogy mindezt képes volt végigcsinálni, emelem kalapom előtte. Nagyon jó rosszfiúként látni, de azért remélem, hogy a jövőben lesz majd olyan karaktere, ahol a jófiút fogja alakítani. Már ideje lenne.

" Nincs közvetlen bizonyíték mely alátámasztaná, hogy a vádlott bűnös.
Ha a bíróság a körülmények és a közvetett bizonyítékok alapján hoz ítéletet,
a vádlott és annak családja olyan sebet szereznek, mely sosem gyógyul be. "
Seo Jin Woo

" Ha mindent el is felejtek, rád örökké emlékezni fogok. "
Seo Jin Woo 

Történet: 9/10
Zene: 10/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése