Warm and Cozy

Warm and Cozy 

Műfaj: romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: MBC

Ismertető: A történet 2015-ben indít, amikor a 18 éves Lee Jung Jo elmegy Jejura Baek Gun Woo-hoz egy fényképpel, miszerint ők ikrek, és a szüleik valószínűleg elváltak. Míg Jung Jo szegény, addig Gun Woo fényűző életet él. Itt különválnak útjaik, azonban 10 év múlva a sors úgy hozza, hogy Jung Jo Jeju-ra költözik, a fiú pedig történetesen itt vezet egy 'Meleg és Barátságos' nevű éttermet. Addig fajulnak a dolgok, míg két főhősünk az étteremben fog lakni, és együtt fogják azt vezetni. Jung Jo szívét hamar rabul ejti a menő Gun Woo, azonban a srác már régóta egy másik nőt szeret. Főhősnőnk előtt pedig megjelenik a város polgármestere, akivel mindenáron össze akarják hozni a lakosok. A történet másik szerelmi szálának főhőse Baek Gun Woo bátyja, és egy szomorú, meggyötört búvárnő Jeju-ról. Ennek a két párnak figyelhetjük meg az életét, ami nem egyszer nevetett vagy épp szomorít el minket.

Vélemény: Elég satnya lett ez az ismertető, de őszintén jobban nem tudom megfogalmazni, hogy miről szólt a sorozat. Ez normális esetben rossz lenne, de nem a 'Meleg és Barátságos' esetében. Hogy őszinte legyek, alig történt valami a sorozatban, mégis nagyon élvezhető és szerethető volt. Olyan volt, amit csak nézel, nézel, mosolyogsz, és nem kell törnöd rajta a fejed. Kevés ilyen sorozattal találkoztam. Általában a semmittevés egy idő után unalmassá válik, de itt nagyon élveztem.
Jó volt végignézni, hogy a két főhős (akiket, komolyan, egymásnak teremtettek) minden részben minimum 4x összevesznek valami hülyeségen, majd kibékülnek. Az első részekben picit furcsának tűnt, hogy tényleg mindenen összevesznek, de utána annyira aranyosan jött le, hogy csak vigyorogni tudtam. Később jobban kifejtem, de most is meg kell említenem, hogy külön piros pont azért, hogy Geon Woo karaktere (végre) eltért az eddigi főhősöktől (akik tipikusan beképzeltek és menők az elején, de a végére tündérré változnak). 
Geon Woo nem ilyen volt, az elejétől a végéig egy kis elkényeztetett ficsúr volt, akit néha jól arcon csaptam volna, de amúgy nagyon szerettem. Tetszett a hely is, ahol forgattak. Egyszerűen lenyűgöző volt, egy kis meghittséget is adott a sorozatnak, ezáltal picit elkülönítették a többitől. Jók voltak a kaják is és a hozzájuk tartozó epizód végi receptek, ahol szereplőink, de főként Geon Woo ismertetett velünk egy finom ételt. Itt sem hagyhatták ki a se veled se nélküled részt. 
Ezeket utálom, főleg amikor az ok az nevetséges. Ez részben erre is igaz volt, rettegtem, hogy túldramatizálják, de láss csodát, mikor várod a nagy könnyeket, a két idióta megint összeveszik. Csak a szemem forgattam vigyorogva, hogy nemááár. Bár tényleg felesleges volt, az utána következő 'babás' részért szerintem nagyon megérte. A sztoriba bekavarnak egy kis családi háttérrel is, s bár tartogatott egy-két meglepetést a sorozat, nem volt nagy szám.
Szerintem lehet jobb lett volna, ha kihagyják, és helyette a két főhősünk ismét összeveszik, majd kibékül, no de ez már késő bánat. A sorozat vége is nagyon tetszett, főleg, hogy a mi drága polgármesterünket nem ette meg a bánat. Annyira örültem, hogy nem kell a szívünk fájjon érte. Tehát összefoglalva, semmilyen sztorira nem kell számítani, de ha valaki ki akar kapcsolódni, csak élvezni a sorozatot és egy eszméletlen cuki történetet megnézni, akkor erre essen a választás.

Zene: Jaj én nagyon szerettem őket, annyira illett a sorozathoz: aranyos, vidám és feldobja az ember kedvét, amolyan lelki vitaminbomba. Nekem 4 kedvencem is lett: 'Butterfly', 'Don't Be Seen', A Little Closer', 'Thank You'. Nagyon szép volt mind.

Szereplők: Lássuk csak a két főhősünket a szokásos módon: külön - külön.
Yoo Yeon Seok - Baek Gun Woo: Beképzelt, arrogáns, igazi anyám asszony katonája, aki tökéletesen nem változik egy cseppet sem az egész sorozatban. És itt a piros pont. Szinte minden második sorozatban olyan a főhős, aki beképzelt, arrogáns és a többi, aztán a végére aranyszívű herceggé változik. Ez esetben nem. Baek Gun Woo-nak sikerült az utolsó percig megőriznie saját magát, amiért tényleg elismerésem, mert ezáltal lett egyedi és a maga módján szerethető a karakter.
Bár meg kell hagyni, hogy egy bunkó seggfej volt, és nem igazán kívánnék ilyen pasit senkinek. Néha egy kis kanál vízben megfojtottam volna, vagy két pofont adtam volna neki, hogy térjen már észhez. Azt hiszem nálam megnyerte az idei év legidiótább pasija címét. Imádtam őt és kész. És meg kell jegyeznem, hogy a színész egyáltalán nem ronda, sőt, nagyon sármos férfi. Én nagyon örülök, hogy nem Woo Bin lett a főszereplő, mert Yeon Seok tökéletesen hozta a karakterét, ennél jobban nem is lehetett volna. Nagy kedvencem lett, egyszerűen nem lehet nem szeretni.
Kang So Ra - Lee Jung Joo: Picit fura nő, aki azt hiszi, hogy keményen irányítja az életét, közben meg szegény csak az árral úszik és abból próbál kikapaszkodni. Őszintén Jung Joo elég fura egy nő volt, de attól függetlenül nagyon bírtam őt, mert nagyon sokat lehetett rajta nevetni. Annak ellenére, hogy elég kemény csajszi, megvolt a maga bája, amivel lehengerelte Gun Woo-t és a nézőket is. Én főképp a színésznő miatt kezdtem el a sorozatot, örültem, hogy megint láthatom őt.
Ő és Gun Woo annyira aranyosak és viccesek voltak együtt, hogy egyszerűen vétek nem szeretni őket. A folytonos civakodásaik és beszólogatásaik szebbé varázsolták a napjaimat. Minden apróságon képesek voltak összeveszni, egyszerűen nem lehet bírni nevetés nélkül. Idei egyik kedvenc párosom ez a kettő, az biztos. A többi színésznek is karakternek is elismerésem, nagyon aranyos volt mindenki, szerintem ők is élvezték a forgatását ennek a bájos és írtó cuki sorozatnak.

Történet: 7/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 8/10

4 megjegyzés:

 1. Szia hol tudom megnézni magyar felirattal? Köszönöm :) Szép napot :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   A sorozatot én fordítottam, a 'Fordítások' címszó alatt megtalálod az összes linket! :)

   Törlés
  2. szia! Sajnos olyan problémám van hogy nem igazán tudom,hogy hogyan kell összerakni a videót és a feliratot,valamint,hogy honnan tudnám letölteni a videókat.Segítségedet előre is köszönöm!

   Törlés
  3. Szia!
   Ha ugyanúgy nevezed el a feliratot és a videót is, akkor a legtöbb lejátszó lejátssza, de ha nem, akkor töltsd le a VLC-t, én is azzal nézem a sorozatokat. :)

   Törlés