Horror Stories

Horror Stories

Műfaj: horror
Játékidő: 108 perc
Premier: 2012. július 26.

Ismertető: Ott kapcsolódunk be a történetbe, ahol egy középiskolás lányt elrabolt egy gyilkos. A férfi azt kéri tőle, hogy meséljen neki ijesztő meséket. Az első mese [Sun and Moon] két testvérről szól, akik egyedül vannak otthon este amikor ugyanis egy postás kopog be hozzájuk. A második [Fear Plane] egy repülőgépen játszódik, ahol a rendőrség egy sorozatgyilkost szállít, aki kiszabadul, vérfürdőt rendezve. A harmadik [Kongji] egy lányról szól, akit mostohaanyja és testvére utál, aki szerelmes lett vőlegényébe, ezért igyekszik átplasztikáztatni magát, hogy hasonlítson rá. A negyedik és egyben utolsó mese [Ambulance] járvány idejében játszódik, egy anya segítségét kéri a mentősöknek a már-már világvége közepén, akik be is engedik őket, azonban félő, hogy a lány megfertőződött.

Vélemény: Én szeretem a horrort, bár mindig nehezen veszem rá magam, mert nagyon tudok félni tőlük. A történet felépítése nagyon tetszett nekem. Érdekes volt, ahogyan nem tudtuk meg, hogy miért rabolták el a lányt, vagy, hogy kicsoda ő. A történet közepébe csöppenünk, ahol a sorozatgyilkos azt kéri tőle, hogy meséljen neki ijesztő sztorikat. Minden egyes történet után visszatértünk hozzájuk, természetesen a legvégén is, ami szerintem egy nagyon klassz kis keretet adott a sztorinak, személy szerint szeretem, amikor keretbe foglalják a filmeket.
A kis mesék azonban annyira nem tetszettek. Az első ijesztő volt, tény és való, de nem igazán értettem a lényegét. A második már érdekesebb és összeszedettebb volt, az viszont nem volt ijesztő. A harmadik az beteges volt tejóég... az nagyon durván, ilyen undorítóan beteges. A negyedik megint érdekes volt, de az sem lett ijesztő végül. Sajnálom, mert maga ez a gyilkos-áldozat közti kommunikáció nagyon klassz volt, simán elnéztem volna csak őket a filmben, de akkor nem horrorként, hanem inkább thrillerként. Összefoglalva nem tudom, hogy ajánlom-e vagy sem, a második és harmadik részét is megfogom nézni, kíváncsi vagyok.

Történet: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése