Boys Over Flowers

Boys Over Flowers

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 25
Dátum: 2009
Csatorna: KBS2

Ismertető: Adott egy szegény lány, Jan Di, aki egy elit iskolába jár, ugyanis szülei mindent megtesznek, hogy jó helyen végezzen, s ezáltal jó munkát kapjon. A suliba pedig csak ilyen szuper gazdag gyerekek járnak, így szépen kiközösítik Jan Di-t. Ráadásul itt van 4 kotnyeles kölök, akik a suli urainak képzelik magukat (bár jogosan, hiszen ők a leggazdagabbak). Egyik szívatási módszerük, hogy ha egy piros papírt hagynak a szekrényedben, akkor onnantól bárki megverhet, bárki piszkálhat egészen addig míg el nem hagyod a sulit (egy ilyen piros lapos akciónak hála, hogy a lány bekerül a suliba). Ezután az F4, vagyis ahogy a 4 srácot hívják, elkezdik piszkálni Jan Di-t, ő pedig nagyon nem hagyja magát. Mondanom sem kell, a gonoszság gyökere: Joon Pyo beleszeret főhősnőnkbe, bár a család ezt nagyon ellenzi.

Vélemény: Be kell vallanom, nekem a japán verzió sokkal jobban tetszett, ami tényleg ritka, mert nem vagyok oda a japán sorozatokért. A koreai verzió nekem túl vontatott, túl unalmas volt, arról nem is beszélve, hogy a két főhős egyenesen kiverte nálam a biztosítékot. Lee Min Ho-hoz sokkal jobban illik a menő harcos, mintsem az anyám asszony katonája, aki szabadidejében lányokat piszkál. A színésznőről meg ne is beszéljek...
Azt meg kell hagyni, hogy a srácok itt sokkal szebbek voltak, mégsem volt olyan színvonalon, mint a japán verzió. Míg az aranyos és szívet melengető volt, addig ez fura, nevetséges és unalmas. Természetesen az egész sokkal modernebb volt a másikhoz képest, no de lehet modern ha egyszer rossz az egész sorozat. S bár Lee Min Ho-t szeretem, szerintem jobban jártak volna, ha a két főhősünket egy az egyben lecserélik más színészekre.
Romantikus jelenetek? Nem voltak annyira szépek. Olyan 'hétköznapi', de nem az a megható hétköznapi. A két színész között sajnos a kémia is nulla volt, így örültem, hogy sikerült végignéznem a sorozatot. Nem egyszer éreztem késztetést, hogy hagyjam a fenébe az egészet. Mást nem is tudnék róla mondani, akit megfogott a sztori, és mindenképp látni akarja, az a japánt nézze meg, mert az egy vitaminbomba, míg ez inkább lehangolja a nézőt.

Zene: Rengeteg zene volt benne, számomra mégsem maradt meg egy sem, amit továbbra is hallgattam volna. Ha mégis választanom kellene egyet, akkor az A&T 'Something Happened to My Heart' című számra esne a választásom.

Szereplők: Lássuk csak a történetünk három főhősét sorban.
Lee Min Ho - Koo Jun Pyo: Kis gazdag gyerek, aki azt hiszi ha pénze van, akkor az egész világ a lába előtt hever, és azt tehet, amit akar. Alapjáraton Jun Pyo karaktere nem rossz, a japán verzióban egyenesen érdekes volt végignézni a srác fejlődését, hogy hogyan lesz jobb emberré. Itt? Hát... Lee Min Ho, nem tudom miért Lee Min Ho. Az egy dolog, hogy ez hozta meg a kirobbanó sikerét, de nem egészen értem, hogy miért is. Így 2015-ben már tudjuk, hogy sokkal jobban fest menő vagy éppen szívtelen harcosként, mintsem egy diákként. Nem és nem. A haja pedig egyenesen borzasztó. Még egy diákruhás sorozatot tőle biztos, hogy nem fogok bevállalni, de remélem ő sem. Egyébként a színész alakításával nem volt baj, jól hozta az anyám asszony katonáját, a baj csak az, hogy a vak is látja, hogy nevetségesen festett ebben a szerepében. Kérünk szépen sok menő főszerepet a jövőben, mert Lee Min Ho a jó színészek közé sorolandó.
Ku Hye Seon - Geum Jan Di: Egy szegény lány, aki mindent megtesz az életben maradásért. Fúj... hát ez a csaj undorító volt. A beszédstílusa, a mimikája, a nézése egyenesen a frászt hozták rám. Ha már arról szól a love story, hogy egy gazdag srác beleszeret egy szegény csajba, akkor úgy gondolom, hogy az a szegény csaj nagyon ütős kell hogy legyen, ha már egy ilyen srácnak megakadt a szeme rajta. De ez a csaj nem volt se szép, nem volt nagyszerű személyisége, hanem egyenesen visszataszító volt. Már itt elveszítette értelmét az egész sorozat. A kajálós jelenetekről pedig nem is akarom megemlíteni, aki látta már a sorozatot, az tudja, hogy miről beszélek... a színésznővel mostanság kezdek megbékélni, de elég nehezen vettem rá magam új sorozatra amiben szerepel. Ez a szerep egyszerűen úgy volt borzalmas ahogy volt.
Kim Hyun Joong - Yun Ji Hu: A csendes lélek, aki inkább magában szenved. Az ő karakterét sem itt, sem a japán verzióban nem szerettem. Bár ez számomra pozitív volt, hisz a végén nem fájt érte a szívem. Nem is tudom mit kellene róla mondanom. Elvolt ő ott magának, különösebben nem foglalkoztatott. A színészt viszont nagyon szeretem, azonban meg kell hagyni, ez nem élete szerepe. És ez a haj...
Tehát összefoglalva az egész bejegyzést, számomra sajnos egy nagy csalódás volt a sorozat, egyáltalán nem tetszett, nem is ajánlom másoknak, mert szerintem időpocsékolás azt a 25 részt végignézni. Negatív kommentektől pedig kíméljetek (egyesek elég szépeket szoktak hagyni), ha valakinek tetszett a sztori, annak csak örülni tudok, hisz az azt jelenti, hogy neki kellemes időtöltés volt a sorozat, talán maradandó, sőt, akár kedvenc lett. Nem vagyunk egyformák, mindenki mást szeret, és ez a jó a világban.


Történet: 2/10
Zene: 7/10
Színészek: 5/10
Karakterek: 5/10

14 megjegyzés:

 1. Szeretném meg kérdezni , hogy lehet itt letölteni a feliratokat pl. Boys Over Flowers.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az én oldalamról nem lehet letölteni, ugyanis nem saját feliratok, így nem is tölthetem fel őket. Viszont innen le tudod tölteni: http://azsiaekkovei.hu/kdorama/boys-over-flowers

   Törlés
 2. Az emlitett remek szinész neve Kim Hyun Joong.Véletlenül ismét Koo Hye Sunt írtál.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Nem is tudom mi volt velem aznap... mikor 'takarítok' a blogon, akkor kijavítom! :D

   Törlés
 3. Nekem nagyon tetszett ez a sorozat (a japán verzió is, de megnézném a tajvani és a kínai változatot is). Szerintem a fiúk nagyon jók voltak, jól alakították a karaktereiket (mindkét változatban) de a női karaktert játszó koreai színésznő egyszerűen pocsék volt, a kész kínszenvedés volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked tetszett!
   Nekem ebből a japán az örök kedvencem! :)

   Törlés
  2. Igen szerintem is jó volt ,viszont a szegény lányt alakító színésznő nekem túl ellenszenves volt.Ráadásul lehetett volna szebb és kedvesebb főszereplőt is választani.Kim Hyun Joong viszont a kedvenceim közé tartozik akár csak Lee Min Ho. A japán változatot nem láttam viszont,hol lehetne megnézni?

   Törlés
  3. Én azt anno online néztem itt:
   http://indavideo.hu/video/Hana_Yori_Dango_ep1
   Jó szórakozást hozzá! :)

   Törlés
 4. Szivembol szoltal, a csajt azota sem szeretem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ajánlom az Angel Eyes c. sorit. Ott nagyon szerethető, de tényleg! :)

   Törlés
 5. Végre rajtam kívül más is észrevette, mennyire nem volt ott ez a sorozat... Nekem a 2. doramám volt, és áldom az Istent, hogy nem az első, mert akkor sosem kezdtem volna el egyetlen koreai sorozatot sem ez után. Főleg a főszereplő csajszikával volt nekem is problémám... Egyszerűen visszataszító volt úgy, ahogy volt. Minden rész kínszenvedés volt, de úgy vagyok vele, hogy nem hagyok félbe sorozatot, szóval végignéztem. Ha nem tudtam volna, hogy vannak ezerszer jobb doramák is, akkor ennél abba is hagytam volna az egészet.
  Nekem a Jan Di miatt annyira hiteltelen volt az egész, hogy nem tudtam élvezni még a jó pillanatokat sem. Adott a két helyes főszereplőnk. Yun Ji Hu szerelmes volt abba az eszméletlenül szép modelbe, erre belezúg ebbe a rémesen csúnya, faragatlan, visszataszító és trampli lányba, akitől elment az étvágyam, valahányszor enni láttam. Szóval annyira, de annyira nem értettem, hogy az hihetetlen.
  A Japán verziót egyébként hol tudom megnézni? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem is hatalmas csalódás volt, a színésznőtől utána évekig nem néztem sorozatot, de nemrég rászántam magam egyre, amit nagyon-nagyon tudok neked ajánlani, mert csodaszép sorozat, és a színésznő nagyon szerethető benne - Angel Eyes a sori címe.
   Hát igen, egyet értek, én sem érettem.
   A japán verziót viszont nagyon ajánlom szintén, nem tudom, most hogyan tetszene, de nekem első sorozatom volt, és oda meg vissza voltam érte, ha csak rágondolok mosolyt csal az arcomra! :)
   Itt tudod online megnézni:
   http://indavideo.hu/video/Hana_Yori_Dango_ep1

   Törlés
  2. Köszönöm a linket, már nagyon meg akartam nézni! ^_^

   Törlés