Let's Hold Hands Tightly and Watch The Sunset

Let's Hold Hands Tightly and Watch The Sunset

Műfaj: melodráma, romantikus, családi
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018
Csatorna: MBC

Ismertető: Történetünk főhősnője Nam Hyun Joo, aki már 10 éve él házasságban férjével, Kim Do Young-gal. Közös kislányuk is van, s bár a férfi nem szerelem miatt vette el a nőt annak idején, mégis boldogságban élnek. Egy nap azonban Hyun Joo rájön, hogy neki is agydaganata van, csakúgy mint elhunyt édesanyjának. A dolgokat pedig bonyolítja az, hogy visszatér Do Young régi szerelme, hogy visszaszerezze magának a férfit. Hyun Joo ezért úgy dönt, hogy betegségét eltitkolja a férje elől és elválik tőle arra hivatkozva, hogy egy másik férfiba szerelmes. A kezelőorvosa eközben pedig kétségbeesetten próbálja meggyógyítani a nőt, hiszen az ő szerelme is pont ebben a betegségben hunyt el.

Vélemény: Ott hibáztam, hogy nem olvastam el a sorozat ismertetőjét mielőtt nekikezdtem volna. Én egy nagy drámára számítottam az előzetes és a borítóképek alapján, ami alapjáraton igaz is volt, de a kiinduló felállás sajnos nagyon nem nyerte el a tetszésemet. Méghozzá azért, mert nagyon idegesítő és érthetetlen volt. Adott egy nő, aki már több éve egy férfi mellett él feleségeként, gyermekük is van. Még ha nem is szerelemből házasodtak, már lassan a fél életüket leélték egymás mellett, valamiféle kapcsolat csak volt közöttük....
Erre a nő ahelyett, hogy a halálos betegsége ellenére méginkább megpróbál úgy élni, hogy boldog, szétcincálta az egész családját, a gyerekét a saját apja ellen fordította, ő magát pedig elzavarta otthonról. Teljesen értelmetlen volt. Azt kellett volna tennie, hogy az utolsó hónapjaiban méginkább anyaként és feleségként viselkedni, boldogan leélni az utolsó perceket. De nem, ő inkább mindenkinek fájdalmat okozott, és tényleg, a szó szoros értelmében darabokra hullatta a saját családját a felesleges hisztije miatt.
S mivel sajnos ez futott végig az egész sorozaton, alig vártam, hogy véget érjen. Mivel itt a főhősnőn volt a hangsúly, s mivel nem sikerült őt megkedvelnem, sőt, épp ellenkezőleg, ezért nagyon megszenvedtem a 16 résszel. A férj szerepe is idegesítő volt kicsit, bár ennek ellenére nagyon sajnáltam őt, mert rajta csattant minden, igazából áldozata volt a nő dührohamának. A doki karakterét pedig sehogy sem tudtam se megérteni, se megkedvelni. Igazán sajnálom, hogy így éreztem, mert a színészeket szeretem.
Mást nem is nagyon tudok nektek írni. Egy könnyfakasztó drámára számítottam, de végigszenvedtem az egészet. Mindig szeretem megnézni a nem túl híres, szinte elfelejtett sorozatokat, mert nagyon sokszor jártam már úgy, hogy ezek a sorozatok nagyon megtetszettek, de ezúttal sajnos nem. Én ajánlani semmiképp sem tudom ajánlani nektek, de mindig elmondom, ha valakinek szimpi a sori, mindenképp nézze meg és ne hagyja ki.

Zene: A 6 ost közül, ami készült a sorozathoz, két szám maradt telón, ez pedig The Ade 'If You' illetve Lee Si Eun 'Here I Am' című száma.

Szereplők: És akkor lássuk csak főhőseinket.
Han Hye Jin - Nam Hyun Joo: Családanya és feleség, aki boldogan éli az életét egészen addig míg rá nem jön, hogy hamarosan meghal. Ahogy fent is említettem, sajnos Hyun Joo karaktere volt az, ami nagyon idegesítővé tette az egész sorozatot. Persze, bele lehet beszélni, hogy mindent a férfiért tett stb, de ez azért elég erőltetett lenne. Az tény, hogy szétszedte a családját. Még a pasit hagyjuk, de az, amit a saját kislányával tett, az szörnyű volt. Ahelyett, hogy segített neki abban, hogy majd egyedül is elboldoguljon, inkább folyton megsíratatta és a saját apja ellen fordította. Az is nagyon fura volt, hogy a dokira több figyelmet szentelt, mint a saját lányára... Mindenesetre nagyon, de nagyon nem kedveltem a karaktert. A színésznővel először találkoztam, így nem mondok semmit, nem tudom mikor fogok vele megint összefutni, de remélem a következő szerepe sokkal, de sokkal jobb lesz.
Yoon Sang Hyun - Kim Do Young: Hyun Joo férje, aki bár szereti feleségét, az valahogy mégsem érti ezt. Do Young-ot az elején nagyon sajnáltam, mert annyira hirtelen volt számára az egész, hogy az valami hihetetlen. Aztán kicsit idegesített ő is, amiért annyira töketlen volt. Kicsit kezébe vehette volna az irányítást és megmondani a nőnek, hogy ez már nem okés amit csinál, semmilyen szempontból. Kicsit csak úgy folyt az árral a sorozatban, ahelyett, hogy ténylegesen egy kicsit a két lábára álljon és kezdjen valamit a helyzettel. Mindenesetre azért sajnáltam őt. Sajnálom, hogy nem találtam gifeket a bejegyzéshez amúgy, de nagyon sokat kerestem, és sehol semmi. Nem volt túl híres a sorozat, és kivételesen megértem, hogy miért. Végszóként ismét elmondanám, hogy sajna ez a dráma most nem nyerte el a tetszésemet és nem is ajánlom. Azonban ha valaki látta és tetszett neki a sori, kérem írja meg nekem.

Történet: 4/10
Zene: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése