Horror Stories II

Horror Stories II

Műfaj: horror
Játékidő: 95 perc
Premier: 2013. június 05.

Ismertető: Park osztályvezető biztosítási ügynök egy természetfeletti erővel rendelkező lány, Se Young segítségét kéri pár furcsa eset megoldásában, amikről úgy gondolja, hogy nem a megfelelően zárták le őket. Három esetről van szó. Az első eset [A sziklaszirt] két fiúról szól, akik legjobb barátok, és akik elmennek túrázni a hegyekbe, de miközben fényképet akarnak készíteni lezuhannak egy sziklaszirtről, egyetlen Snickers van csak náluk napokig. A második eset [A baleset] három lányról szól, akik kicsit ki szeretnének kapcsolódni a vizsgák előtt, de út közben balesetet szenvednek az éjszaka közepén, és egy erdő közepén lévő kis kunyhóba tévednek. A harmadik eset [A menekülés] egy önbizalom hiányos tanárról szól, aki első napján szégyenhelyzetbe kerül. Az egyik tanítványa fekete mágiáról és egy másik világról mesél neki, egy furcsa liftes rituáléról, s mit gondol, mit nem, kipróbálja.

Vélemény: Mondtam, hogy hamarosan sort kerítek a másodikra is, habár az első annyira nem nyerte el a tetszésem. Leginkább az vezérelt, hogy sok jó színész szerepelt benne (Lee Soo Hyuk, Sung Joon, Park Sung Woong, Ko Gyung Pyo). Az elsőhöz hasonlítva mérföldekkel jobb volt, mégpedig azért, mert sokkal kidolgozottabbak voltak az egyes történetek. Bár a keretes dolog az az elsőben jobban tetszett.
Ott ugye egy gyilkosnak mesél egy lány, míg itt esetekről van szó. Az első nekem jobban bejött. Az első történet érdekesebb volt, mint hittem, bár cseppet sem volt ijesztő. Egyrészt nagyon jó volt végigkísérni, hogyan változnak a napok elteltével, mikre képesek a túlélés érdekében, plusz az eset után a srác lelki világára is szép hangsúlyt fektettek, aminek leginkább a lelkiismeret furdalás volt a középpontjában. 
A második sztori nekem kicsit furcsa volt, bár ezt is inkább érdekesnek mondanám mintsem ijesztőnek. Arról nem is igazán tudok mást mondani, kicsit furi volt, engem nem nyert meg magának. A harmadik történetet így tudnám leírni: hülyeség, ijesztő, morbid, vicces és írtó édes. Gyung Pyo nagyon kitett magért ebben a szerepben, eszméletlen milyen édes karaktert tudott összehozni 25 perc alatt.
Olyan fejeket vágott, hogy volt amit visszatekertem, hadd lássam megint. A sztori kicsit fura volt, és tényleg egy hülyeség, de izgalommal néztem végig. Gyung Pyo annyira beleélte magát, hogy nem lehetett nem izgulni rajta. Plusz ez a rész tényleg ijesztő is volt, a hangoktól a hideg rázott. Összességében tehát az elsőhöz képest szerintem sokkal jobb és összeszedettebb volt, egyszer mindenképp megéri megnézni. A harmadik idén fog menni a mozikban, kíváncsian várom.

Történet: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése