Manhole

Manhole

Műfaj: thriller, horror
Játékidő: 101 perc
Premier: 2014. október 08.

Ismertető: Történetünk főhőse egy néma kislány, Soo Jung, aki egyedül él nővérével. A városban, ahol élnek, egyre több az eltűntek száma, a rendőrség pedig tehetetlen. A sorozatgyilkos Soo Chun rabolja el őket, és a csatornában épített birodalmában 'tárolja' őket. Egyik este Soo Jung kimegy nővére elé, aki mindig későn ér haza a munkából, s szemtanúja lesz annak, hogy Soo Chun épp egy női testet vonszol. Mivel a kislány mindent látott elkapja, és magával viszi. Soo Jung nővére pedig lemerészkedik a csatornába, hogy megmentse kishúgát. Egy másik szálon fut egy apa keresése is, aki úgyszintén a csatornában mászkál, és eltűnt lányát keresi, majd mikor megtudja, hogy halott, bosszút akar állni annak gyilkosán.

Vélemény: Nekem a borítóképen akadt meg a szemem, aztán mikor megláttam, hogy Jung Kyoung Ho a főszereplő azonnal le is töltöttem. Nem mondom, érdekes volt ilyen szerepben látni. Nagyon érdekes. Ahogyan a film is. Tetszett a felépítése, meg az is, hogy megmagyarázták nekünk, hogy miért viselkedik ilyen betegesen Soo Chun. Mondjuk a koreai gyilkosoknál mindig rámennek a 'lelkivilágra' ami tök jól jön ki, mert ha belegondolunk nagyon érdekes tud lenni, mennyire másképp reagál egyes helyzetre az ember. Félelmetes az emberi agy, de tényleg nagyon durván az.
Ijesztőnek nem igazán volt ijesztő, oké, volt 1-2 jelenet amin megijedtem, de amúgy nem olyan para a film. Érdekes volt, s bár nem sokat beszéltek benne, én végig izgultam az egészet. Szerintem eszméletlen érdekes volt, hogy az egész lent játszódott a csatornában. Most nem fogom külön elemezni a karaktereket, hisz nem rajtuk volt a lényeg, de meg kell említenem, hogy mind a három főszereplő kitett magáért, Jung Kyoung Ho pedig szinte kifordult önmagából, eszméletlen, hogy mit mutatott ebben a filmben. Szóval röviden és tömören nagyon izgis kis film, mindenkinek ajánlom.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése