Missing Noir M

Missing Noir M

Műfaj: krimi, thriller, akció
Részek száma: 10
Dátum: 2015
Csatorna: OCN

Ismertető: Gil Soo Hyun egy remek ésszel megáldott férfi, ennek köszönheti, hogy 10 évesen már a Harvardra járt, az iskola elvégzése után pedig az FBI-nál dolgozott. Azonban visszatér Koreába és egy különleges csapat tagja lesz, akik eltűnt személyek után nyomoznak. A csapat részese Oh Dae Young, aki amolyan igazi zseninek számít, ha eltűnt személyről van szó. Itt van még a fiatal Jin Seo Joon is, aki a hackelés mestere. Ők hárman fognak érdekesebbnél érdekesebb, és roppant meghökkentő esetek után nyomozni, közben pedig mindannyiukról megtudunk egyet s mást, s Soo Hyun fájdalmas múltja és Koreába való visszatérte is egyre inkább felszínre kerül.

Vélemény: Az OCN drámáit mindig előszeretettel kapcsolom be, nagyon szeretem a thrillereket, főleg, ha sorozatról van szó. Igazából nem néztem utána a sorozatnak, fogalmam sem volt miről fog szólni, egyszerűen csak elkezdtem. 2 nap alatt végeztem vele, egyrészt ez a kevés résznek köszönhető, másrészt pedig úgy gondolom, hogy egy nyomozásról szóló sorozatot mindenképp napok alatt kell befejezni, nem hetekig nyúzni, mert úgy nem áll össze a kép.
Most, hogy a végére értem azt tudom mondani, hogy a sorozatnak van egy jó és egy rossz oldala is. Kezdjük az elsővel. Különösen tetszettek az esetek és az is, ahogyan megoldották őket, ahogyan egyre közelebb és közelebb kerültek az igazsághoz. Ezek pedig mindig igazán meghökkentőek és váratlanok voltak, minden egyes esetben voltak váratlan fordulatok, amik elgondolkodtatóvá tették az egészet. A legérdekesebb és legelgondolkodtatóbb számomra az első eset volt.
Ami még nagyon tetszett, az maga a nyomott és borzasztó idegesítő befejezés. Nem happy end-et kapunk, hanem tökéletesen visszaláttuk a végében a mai világot. Nem szépítettek, nem lett eltorzítva, egy az egyben megmutatták, milyen világot élünk, hány meg hány ember van, akik bármit megtehetnek, hisz az úgynevezett 'törvény' felett állnak. Tényleg nagyon meghökkentő és elgondolkodtató volt. Nem tudom terveznek-e második évadot, hisz eléggé nyitott maradt a vége.
Bár ez is az OCN specialitása. A sok érdekes eset és izgalom mellett azonban volt egy kevésbé élvezhető oldala a sorozatnak. Még pedig maguk a nyomozások. Izgisek voltak, de sokszor dobálóztak a nevekkel, gyorsan beszéltek és méghozzá rengeteget, így esélyem sem volt követni őket, volt olyan eset, aminél csak a legvégén állt össze a kép, hogy most mi a jó ég folyik itt. Ez eléggé idegesítő volt, főleg az olyan nézőknek, akik szeretnek a főhősökkel együtt 'nyomozni'.
A másik dolog az pedig az, hogy nem igazán volt átfogó sztori. Leginkább a főhős élete lett volna az, ami végigkísért volna minket, de nem sok mindent tudtunk meg róla sem, az utolsó részben mutattak egy pár jelenetet a múltból és kész. Ez azonban nem feltétlen volt baj, hisz a legfőbb mondandója az volt a sorozatnak, hogy néha tudjunk a dolgok mögé látni, aki angyalnak látszik nem biztos, hogy jó, aki pedig ördögnek, nem biztos, hogy rossz. És ez sajnos tényleg így van.
Összességében a sorozat nagyon érdekes és elgondolkodtató volt, a nevek dobálózására és a sok infóra néha mérges voltam, mert így volt olyan eset is, ahol már nem érdekelt, hogy jutnak a végére, csak azt vártam, hogy elmagyarázzák az egészet. Thriller rajongóknak és főképp az OCN dráma kedvelőinek mindenképp megéri megnézni egyszer, de számítani arra, hogy könnyű elveszíteni a fonalat. Ettől független én élveztem, nem bántam meg, hogy megnéztem.

Zene: A háttérdalok nagyon találóak voltak, és egy szám is született a sorozathoz, ami nagyon tetszik nekem, kár, hogy keveset hallhattuk: Kim Yuna 'Lucid Dream'.

Szereplők: Akkor lássuk csak történetünk két főhősét külön-külön.
Kim Kang Woo - Gil Soo Hyun: Igazi zseni, remek megérzései vannak és nagyon tehetséges a munkájában. Azonban titokzatos és kicsit ijesztő is. Soo Hyun karaktere nagyon beleillett az egész sorozatba, sokszor elgondolkodtam rajta, hogy helyes volt-e amit csinált, megérdemelte-e az illető, vagy túl messzire ment. Bár nem sok mindent tudtunk meg róla a múltján kívül, egy érdekes karakter volt, tipikusan olyan, akinek szurkol a néző még akkor is, ha nem minden lépése helyes. Én azért reméltem, hogy kicsit jobban kidolgozzák a múltját, ha kicsit többet tudunk meg róla. Ez lehet, hogy negatívum, de fel lehet hozni a sorozat javára is, ki hogy látja a dolgokat. A színésszel idén találkoztam először, ugyanis ő alakította a Goodbye Mr. Black rossz fiúját, ahol megakadt rajta a szemem, így nagyon örültem, hogy itt főhősként láthattam őt, még akkor is, ha ez egy évvel régebbi sorozat. Remélem sokat találkozom még vele.
Park Hee Soon - Oh Dae Young: A munkájában igazi zseninek számít, remek megérzései vannak és tudja, hogy lásson a dolgok mögé. Érdekes, hogy személyiségüket nézve a két főhősnek sok ellentétet és még több hasonlóságot lehet felfedezni, ami még érdekesebbé teszi az egész sorozatot. Neki is úgyszintén nagyon szurkoltam, mert egy rendes és abszolút igazságért harcoló férfi volt, aki bizony megtapasztalja, hogy milyen a való világ. Ami a sorozat végén történt, hát nem számítottam rá, meglepődtem, de teljesen emberi reakció volt az egész részéről. Spoiler: Ami viszont nem tiszta, az az, hogy az utolsó percekben mutatott, boncasztalon lévő nő a felesége volt? A holttest arcát nem mutatták, de a testalkatából ítélve biztos, hogy nő volt. Spoiler vége. A színésszel először találkoztam, remélem láthatjuk majd még őt akár hasonló szerepben is, mert nagyon illett hozzá. És végére is értem a bejegyzésnek.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése