What's Wrong With Secretary Kim

What's Wrong With Secretary Kim

Műfaj: dráma, romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: tvN

Ismertető: Történetünk főhőse, az önmagát tökéletesnek látó Lee Young Joon, aki a legjobban saját magát imádja és teljesen el van szállva tökéletes énjétől. A férfi jóképű, okos és gazdag is, hisz az apja által ráhagyott céget vezeti méghozzá nagyon is sikeresen. Titkárnője, Kim Mi So, már 9 teljes éve vele dolgozik. Ők ketten tökéletes összhangban vannak, megértik egymást már beszéd nélkül is. A nőnek azonban semmi magánélete nem volt, 9 éven keresztül éjjel-nappal készenlétben állt, így úgy érzi, hogy eljött az ideje hogy közölje főnökével: felmond, méghozzá végérvényesen. Young Joon, akármennyire is próbálja, nem tudja ezt elfogadni, így saját magát meghazudtolva mindent bevet, hogy szeretett titkárnőjét maradásra késztesse.

Vélemény: Hiába látott már az ember több tucat sorozatot, elkövetjük azt a hibát, hogy ha meglátjuk, hogy egy jó színész egy jó színésznővel egy előzetes alapján látszólag nagyon jó soriban fog szerepelni akkor magasra teszük a lécet, és egy nagyon jó történetre számítunk. Sajnos itt is úgy futottam neki ennek a sorozatnak, hogy ez biztosan nagyon, nagyon jó lesz. Dehát nagyon tévedtem. Elég sok dologról van mit beszélni a sori kapcsán, szóval kezdjünk is bele és vesézzük ki az egész sztorit.
Első: a műfaj. Ne tévesszen meg senkit. Bár a sorozat drámának lett meghirdetve (???) sokkal inkább vígjáték. De ez nem baj, csak gondoltam elmondom, nehogy arra számítsatok. Kettő: a történet. Kapunk egy hihetetlen beképzelt főnököt egy hihetetlen naprakész főhősnővel, aki bár látszólag utálja a férfit, de az első randira hívásnál rájön, hogy nem is lenne rossz egy ilyen gazdag pasi mellett lenni. Oké, kisarkítottam a témát, de nagyon ez jött le az első részekből, hisz nagyon úgy tűnt, hogy nem bírja a hapsit.
Aztán elkezdték felhozni az elrablásos sztorit, ami nagyon tetszett, mert volt
valami kis izgalom a történetben, plusz az ilyen pszichés dolgok mindig megfognak a történetekben. De sajnos annyira leegyszerűsítették az egész sztorit, hogy szinte semmit sem kaptunk belőle. Elmagyarázták, hogy mi történt (se csattanó, se fordulatok) és kész. A két főhős a sorozat második felétől szinte mást sem csinál, csak nyalja egymást a kamerák előtt (sose hittem hogy valaha leírom ezt a mondatot).
Amit borzasztóan sajnálok, mert két nagyon jó színészről van szó, de úgy látszik inkább a hírnéven volt a hangsúly, nem azon, hogy egy jó sorozatot készítsenek. Tudom, hogy mindenki oda volt értük, de engem kimondottan idegesítettek. Olyannyira, hogy a sorozatban lévő összes szerelmi szálat sokkal, de sokkal érdekesebbnek találtam, mint a kettejükét. Ott volt Gwi Nam és Ji A között a szerelmi szál, ami nagyoooooooon cuki volt. Se Ra és Yang Cheol is nagyon cukik voltak együtt, de már kínomban ott tartottam, hogy Yoo Sik és az ex-neje közötti kapcsolat is jobban érdekelt mint a két főhősé.
Igazából ha nagyon röviden akarnám elmondani, szinte semmiről sem szólt. Ami igazából nem baj, mert van olyan sori, ami nem szól semmiről és mégis jó (pl. Warm and Cozy). De az, hogy itt feldobták az érdekes szálakat aztán elvágták nagyon nagy hiányérzetet adott a nézőnek. És a két főhőst sem sikerült megkedvelnem, pedig ha hiszitek, ha nem, nagyon próbálkoztam vele. Ami miatt mégis megadom rá a 7 pontot, az az, hogy voltak kellemes percek is a sorozatban, amiket nagyon is szerettem nézni.
Mikor részről részre túl tudtam tenni a csalódásomon, akkor élveztem a többiek szerelmi szálát (amiket fent is említettem). Voltak benne poénok (elég sok) amiken jót nevettem, voltak benne szép jelenetek. Plusz a két főhős között 9 éves kapcsolatának azon része jó volt, ahogyan a férfi függött a nőtől úgy, hogy észre sem vette, csak azután eszmélt rá miután a nő felmondott. Nagyon, nagyon jó kis sztorit lehetett volna kihozni az első pár rész után. Ahh, idén hanyadik sori ez már? Ami tökre jó lehetett volna?
De ahogy mondtam, minden érdekes szálat elcsaptak, a hangsúly abszolút a két főhősre került, akik a sorozat felén keresztül folyton haláliasan romantikus nyálas szövegeket nyomnak le egymásnak, fél órás csókjelenet (gifek is szépen szemléltetik xD), aztán összekapnak valamin majd kibékülnek. Ajánlani... hááát nem tudom. Ha valakinek nincsenek elvárásai és egy nagyon nyálas romis sorira vágyik plusz szereti a színészeket az mindenképp nézze meg, de én csalódtam benne, főleg azért, mert az alap adott volt és a jó színészek is adottak voltak és mégis sikerült elrontani egy jó történetet.

Zene: Aranyosak voltak a zenék, több is telón maradt: Jinho & Rothy 'A little more', Kim Na Young 'Because I Only See You', Song Yuvin 'The First Word', Jeong Sewoon 'It's You' illetve Kihyun &SeolA 'Love Virus' c. száma is megmaradt.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket a szokásos módon: külön-külön.
Park Seo Joon - Lee Young Joon: Hihetetlen beképzelt pasi, aki saját magáért van oda, nem telik el úgy nap, hogy meg ne említené mennyire tökéletes. Ez a sorozat elején vicces volt, de a végére vártam volna, hogy kicsit felhagyjon ezzel, de ennek ellenére ott voltak a megnyilvánulásai, amit talán nem is kellett komolyan venni, de akkor is idegesítő volt. Azon kívül, hogy nagyon szerette a nőt egy olyan tulajdonságot sem tudnék mondani róla, ami megfogott volna a karakterben. Teljesen tipikus gazdag fiú, aki bár okosnak okos, mégis megvan a jó adag beképzeltség benne. Seo Joon nagy kedvencem, hihetetlen jó színész, ezt mind tudjuk, most is remekül hozta ezt a karatert is, de annyira nem sikerült megkedvelnem őt ebben a szerepben, akármennyire is próbálkoztam vele. De sebaj, a jövőben még biztosan nagyon sok lehetőségünk lesz arra, hogy felejthetetlen szerepekben láthassuk őt.
Park Min Young - Kim Mi So: Vagyis egy szóban a tökéletes titkárnő, aki rengeteg feladatot ellát főnöke mellett immár 9 éve, ennek hála nem volt semmi élete. A sori elején kedveltem a csajt, hogy kiállt magáért és felmondott, hisz tényleg semmi élete sem volt. Azt hinné az ember, hogy utálja a pasit (az elején nekem ez jött le) mert még ha rendes is volt vele, nagyon sok mindent le kellett nyelnie mellette. Mikor megmondta a pasinak, hogy felmond, azt hittem egész más irányba fog elmenni a sorozat. Mondjuk hogy ezután arról szól, hogyan próbálnak meg egymás nélkül élni mikor ennyire függnek egymástól. Hmm, jó lett volna, és még a drámát is megkaptuk volna. De egyből elkezdtek randizgatni, ami valamiért túl gyors volt és elvette a figyelmet minden másról. Min Young jó színésznő és szép is, szeretem őt, jól hozta a szerepét nagyon, de annyira nem sikerült itt megkedvelnem ezt a karaktert.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

 1. Engem a 2 hét múlva örökké című film történetére emlékeztetett, csak "koreaisították" ha létezik ilyen szó. Mr Lee karaktere pedig Sheldon Cooper-re hasonlított (Big Bang Theory) ezért imádtam a bénázásait és azt ahogy Mi So ezt az egész helyzetet kezelte. Nem is értettem miért húztad le a sorozatot, amíg nem jöttek azok a giccses, eltúlzott, szirupos romantikus jelenetek. Úristen, nagyon átestek a ló túloldalára és annyira leegyszerűsítették azt is ahogy 9 év!!! munka kapcsolat után párkapcsolattá alakult a főszereplők élete, hogy könyörögtem egy jó kis összeveszős vagy balhés jelenetért, de minden annnnnyira könnyen ment. Hála az égnek hogy azért ott voltak MiSo rokonai, kollégái és MrLee legjobb barátja mert a sok romantikától már megcsömörlöttem volna. Persze tudom, hogy dorama és tündér mese az egész, de azért egy icipicit lehetett volna reálisabb. A Secret Garden pl egy az egyben tündér mese volt, de még az is hitelesebben vázolta fel a gazdag fiú-szegény lány kapcsolatának nehézségeit mint ez. Szóval nekem is volt hiányérzetem de nem bántam meg, hogy végignéztem, mert sok vicces jelenet is volt. Ivett

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a filmet nem láttam, sőt, nem is hallottam róla, de mindenképp utánanézek.
   Nagyon örülök, hogy tetszett neked, tényleg! :)

   Törlés