Blind

Blind

Műfaj: thriller
Játékidő: 111 perc
Premier: 2011. augusztus 11.

Ismertető: Az egész sztori úgy kezdődik, hogy Min Soo Ah kihozza egy szórakozóhelyről öccsét, aki mást sem csinál csak táncol. Hogy nehogy megszökjön az autóhoz bilincseli. Veszekedés közben, az öcsi megpróbálja elvenni nővérétől a kulcsot, de az nem hagyja magát, így megtörténik a baj. A fiú meghal, Min Soo Ah pedig megvakul, ráadásul az engedélyét is visszavonják. Immár 3 év telt el a baleset óta, s éli csendes, gondtalan és sötét életét. Időközben pedig egyre több az eltűnt nők esetének száma. Egy esős este Soo Ah egy taxit vár, de helyette egy furcsa pasas veszi fel, a taxinak álcázott kocsijával, aki el is üt valakit véletlenül. Soo Ah-nak sikerül megszöknie, és el is megy a rendőrségre bejelenteni az esetet. Csakhogy nem sokan hisznek neki. Végül az ügy nyomozója, Jo, rájön, hogy a nő különös képességekkel rendelkezik, és összefognak. Megjelenik egy fiatal srác is, Kwon Ki Sub, akiben Soo Ah halott öcsét véli felfedezni, és aki azt vallja, hogy szemtanú, és biztos abban, hogy az nem taxi, hanem külföldi kocsi volt. Csakhogy a gyilkos nem hagyja annyiban, és mindenképp el szeretné tenni láb alól a vak nőt, és a 19 éves fiút.

Vélemény: Mikor elolvastam az ismertetőt nagyon megtetszett, de kicsit féltem is, mivel tegnapi film egy nagy csalódás volt. DE, meg kell hogy mondjam, ez egy hihetetlen jó kis film lett. Minden megvolt benne, ami egy igazi thrillerhez szükséges: gyilkosság, akció és szívfacsaró jelenetek. S nem mellesleg tényleg végig izgultam az egészet. Imádtam, hogy mi is betekintést nyerhettünk egy látásképtelen életébe, és láthattuk azt, hogy hogyan boldogul. Nagy piros pontot még neki, mert akárcsak a Hollywood-i filmekben, itt is sikerült egy bizonyos tetőpontot csinálni a történetnek, ami a "legrosszabb", mivel halálra izguljuk magunkat. Örülök, hogy nem csak egy összecsapott akármi volt az egész, hanem ténylegesen fel lett építve. A vége pedig különösen tetszett. Sikerült megmentenie Ki Sub-ot, s ezáltal elfogadta, hogy nem ő tehet az öccse haláláról. A legeslegvége pedig igazán aranyos volt. Egyetlen kivetni való az egészben, hogy nem bántam volna, ha kicsit hosszabb lett volna. Nem volt összezsúfolva egyáltalán, de nekem kicsit hiányoztak a közepéről a nyomozós részek. De ez nem befolyásolja a film kimenetelét, szóval nagyon ajánlom mindenkinek.

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket külön külön.
Kim Ha Neul - Min Soo Ah: Már találkoztam vele a You are my Pet című filmben. Ahhoz képest, itt Oscárt érdemel. Persze nem volt olyan jó, mint egyes színészek, de az előbb említett film színjátékához képest ez lenyűgöző volt. Tipikusan olyan, mikor tényleg elhiszi az ember, hogy ez a nő semmit sem lát. Szóval gratula. Mint karakter szerintem nem is kell mondjam, hogy rettenetesen sajnáltam őt, szörnyű traumán ment keresztül, én személy szerint szerintem belebolondultam volna. Ráadásul még utána meghal a 2. szerette is, így még fájdalmasabb az egész. Ahogy fent is említettem, tetszett, hogy betekintést nyerhettünk a világába, s ha belegondol az ember, a mai világban minden a "normális" emberek kénye kedve szerint van megépítve. Egy látásképtelen nehezen boldogul a mi világunkban, és ezt a film is tökéletesen bizonyította. Nagyon örülök, hogy sikerült valóra váltania az álmát.
Yoo Seung Ho - Kwon Ki Sun: A film elején nagyon kis idegesítő meg kis pattogó srác volt, s alig vártam, hogy végre eltűnjön a képről. Aztán szép lassan megszerettette magát velünk. Onnantól, hogy segített Soo Ah-nak a metrónál, villámcsapásként szimpatikussá vált, és nagyon szurkoltam nekik, hogy élve kijussanak ebből az egészből. Az, hogy hogyan védte a lányt, s mikre nem volt képes érte, szívfacsaró volt és gyönyörű. Tényleg nagyon megkedveltem. Remek karakter volt. Remélem, hogy az ő álma is valóra fog válni valahol a távoli jövőben. És még egy sor erejéig megemlíteném Soo Ah igazi öcsét, akit nem más alakított, mint nagy kedvencem, Park Bo Gum. Nagyon sajnálom, hogy nem szerepelt többet, jó lett volna ha neki is kreálnak valami 3. főszerepet a filmben, mert annyira jó színész.

Történet: 9/10
Színészek: 9/10 
Karakterek: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése