Scent

Scent

Műfaj: romantikus, melodráma
Játékidő: 100 perc
Premier: 2014

Ismertető: Kang In Joon Shanghai-ba utazik, hogy szabad lelkű barátnőjét megkeresse. Azonban a reptéren ellopják a pénztárcáját és az útlevelét is, szóval pénz nélkül nézz szembe a világgal egy olyan helyen, ahol még a nyelvet sem ismeri. Történetünk másik főszereplője Zhu Li, aki élete legborzasztóbb pillanatát éli át akkor, amikor rájön, hogy szerelme és jegyese is egyben, akivel immár 8 éve együtt van, megcsalja. A két főszereplő egy véletlen folytán találkozik, s egy véletlen folytán történik egy kisebb baleset is. Így Kang In Joon, mivel a kórházi számlát nem tudja kifizetni a nőnek, ezért nála fog lakni, hogy törlesszen. Mosogat, főz, és megcsinálja a reggeli kávéját is. Természetesen elkerülhetetlen az, hogy szerelem fűződjön a két fiatal között.

Vélemény: Úúú de nagyon régóta vártam már, hogy megnézhessem a filmet, azonban nem találtam angol feliratot, egy csoda folytán rábukkantam a magyar feliratra! Aki olvasgatja a blogomat, az tudja, hogy Park Shi Hoo mekkora nagy kedvencem. Mivel ez egy kínai film, ezért nem szabad a koreaiakhoz hasonlítanom, hisz merőben eltért tőle. Ami a legelején feltűnt, és egy kicsit zavart is, hogy a színészek nagyon gyorsan beszéltek, és nagyon gyorsan történetek a dolgok. Olyan volt, mintha fel lett volna gyorsítva a film eleje, és én csak kapkodtam, hogy elcsípjem a feliratot és az arcukat is. A film közepére kicsit lelassulnak, az eleje engem mégis nagyon nagyon zavart. DE: a film nagyooon édesre sikeredett, csak dicsérni tudom, tényleg, tényleg, tényleg. Tetszett, hogy Park Shi Hoo megmaradt a koreai beszédnél. Édes volt, ahogy kommunikáltak egymással. A sztori is nagyon édes volt, s csak a filmet tudom idézni, amikor azt mondom, hogy tündérmese. Csodaszép volt, vicces, aranyos, s kicsit úgy éreztem, mintha visszacsöppentem volna az ovis koromhoz, amikor még disney meséken csüngtem, és álmodoztam az igaz hercegemről. Pontosan így éreztem magam itt is. A háttérzene, a táj, a színészek... mindenki kitett magáért. Én hihetetlenül élveztem a filmet, s a legvége pedig, amikor Kang In Joon kínaiul, Zhu Li pedig koreaiul beszélt nagyon meghatott. Csak ajánlani tudom!

Szereplők: Lássuk csak a két főhősünket.
Park Shi Hoo - Kang In Joon: Kis félnótás hülye, aki úgy ugrál, ahogyan fütyülnek neki. Mégis képes elmenni a világ másik végére, hogy szerelmét megkeresse, és bocsánatot kérjen tőle. Mondanom sem kell, Park Shi Hoo ismét kitett magáért. Egyszerűen imádom ezt a pasit, és a karakterét is, akit itt alakított. Édes volt, aranyos, s eszméletlen romantikus... a barna herceg fehér lovon, de tényleg. S még most is sírok, amiért egyre kevesebb és kevesebb szerepe van. Engem nem érdekel, hogy hol, milyen nyelven, milyen filmben lesz a jövőben, de én látni akarom! S elképesztő, hogy a színész mennyire durván karban tartja magát, el se hiszem, hogy már ennyi idős. S szerencsére kaptunk egy kis jelenetet a szép, és kidolgozott testéről is. Én azt mondom, már csak ezért érdemes megnézni. Nem gondoljátok?
Ran Chen - Zhu Li: Kicsit furcsa csaj, aki álomvilágban szeretne élni, de mégsem sikerül neki. Kínai filmmel először találkoztam, így nem igazán tudom minősíteni a színészkedését, hisz teljesen más, mint amit megszoktam. Kicsit úgy éreztem, néha túljátsza a szerepét, de fene tudja, hogy a karakterét írták-e ilyennek. Nagyon örültem, hogy Park Shi Hoo mellé végre egy szép színésznőt raktak be, hisz sajnos nem egyszer fordult már meg, hogy ronda vagy béna, vagy egyszerűen kettő az egyben színésznőt raktak be mellé.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése