Imaginary Cat

Imaginary Cat

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 8 (ezek fél órásak)
Dátum: 2015 - 2016
Csatorna: MBC every1

Ismertető: Hyun Jong Hyun kicsit antiszociális srác, akinek egyetlen barátja van, valamint Boggil, a macskája, akivel szoros lelki kapcsolatok kötik össze. Egy könyvtárban dolgozik részmunkaidőben és közben igyekszik mindent megtenni, hogy webtoon rajzoló legyen. A folyamatos elutasítások után végre lehetőséget kap, hogy bizonyíthasson. A történetben feltűnik még Oh Na Woo, aki nagyon szereti a macskákat, és aki még mindig nem heverte ki gyerekkori kedvence elvesztését. Mondanom sem kell, ők ketten találkoznak, s Hyun Jong Hyun körül kezd megtörni a jég, valamint figyelemmel kísérhetjük a mindennapjait, a kicsit lusta, de nagyon szerethető macskával.

Vélemény: Őszintén nem terveztem, hogy megnézem ezt a sorozatot, de végül Yoo Seung Ho rávett, nagyon megkedveltem őt a most futó sorozatában. No meg össz-vissz 4 óra volt az egész, ennyit igazán megéri rászánni. Na de lássuk csak a történetet. A részletekbe nem igazán mentek bele, ami nem baj, hisz egy rövid sorozatról van szó, annyit tudtunk amennyi épp szükséges volt ahhoz, hogy élvezhető legyen a sztori.
Aranyos volt, vicces, voltak benne elgondolkodtató jelenetek, a macsek pedig feldobta az egészet. Ami kicsit furcsa volt nekem, az a hatalmas macskaimádat. Félreértés ne essék, én is nagyon szeretem őket, de ez nekem már kicsit túlzás volt, így amikor veszekedtek azon, hogy 'ha eteted az utcai macskát akkor azután mindig etetned kell' nekem tényleg rettentően furán és kicsit nevetségesen is jött le.
A sorozat vége is számomra meglepő és kicsit furcsa volt, hisz könyörgöm alapjáraton egy vígjátékról van szó, nem értem miért akarják eldramatizálni. Szóval igen, a befejezés nekem nagyon nem tetszett, hiába volt értelme egy bizonyos szinten. Ettől függetlenül egy aranyos történetről van szó, élveztem azt a 4 órát, különösen tetszett, hogy elmagyarázták nekünk, hogy a srác miért is kötődik ennyire a macskához.
Tetszett, ahogyan főhőseink egyre közelebb kerülnek egymáshoz (bár karakterek szempontjából kicsit furcsák voltak mindketten). Összességében, szerintem megéri rászánni azt a négy órát, lesznek jelenetek amikor elgondolkodtok rajta, hogy 'ez most mi' meg 'ezt most miért', de ha ezen túlteszitek magatokat, akkor szerintem hétvégén délutáni programnak, amikor csak feküdnétek a tévé előtt, remek lesz.

Szereplők: És akkor lássuk csak két főhősünket külön külön.
Yoo Seung Ho - Hyun Jong Hyun: Tehetséges srác, akinek nincs túl sok barátja, de ő elvan a kis életével no meg a macskájával. Őszintén megmondva, ennek a srácnak egyetlen egy jó tulajdonsága sem volt azon kívül, hogy szereti a macskáját no meg tehetséges. Igen, itt véget is ért, szóval nem is igazán értettem, hogy a csaj hogy szerethetett bele ebbe a srácba, aki kb. mindig elküldte a fenébe, minden apróság miatt megszólta. És a legsajnálatosabb, hogy semmit sem változott a sorozatban. Mindenesetre Yoo Seung Ho most nagy kedvencem, de ez a karakter nem.
Cho Hye Jung - Oh Na Woo: Nem sok mindent tudunk meg róla, csak hogy kislányként nagyon beteges volt, és imádja a macskákat valamint még mindig nem heverte ki gyerekkori kedvence elveszését. És igen, ez a karakter is véget ért itt. Igazából nem tudom eldönteni, hogy a színésznő nem hozta túl jól a karaktert, vagy az volt alapból ilyen. Semmilyen volt és néha kicsit furcsa is. Ő sem lett igazán a kedvencem. Szóval igen, szerintem nyugodtan elmondhatom, hogy a legjobb karaktere ebben a sorozatban Boggil-nak, a cuki macskának volt. 

Történet: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 4/10

2 megjegyzés:

  1. Tökéletesen egyetértek az elemzéseddel, véleményeddel, de döbbenten állapítottam meg, hogy ezen a sorozatocskán és a most futó Rememberen kívül semmi másban nem láttad még Yoo Seung Ho-t, még gyerekszerepeiben sem. Rengeteg mozifilmben, doramában, zenei videóban szerepelt eddig, 2002 óta van a pályán. Szivesen olvasnám kritikáidat ezekről is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeeen, egyedül a Blind c. filmben láttam még, de már régóta rengeteg sorozat a megnézendők listáján van tőle, remélem hamarosan sort keríthetek rájuk, mert a Remember óta nagyon szeretem! :)

      Törlés