Steel Cold Winter

Steel Cold Winter

Műfaj: thriller, romantikus
Játékidő: 109 perc
Premier: 2013. november 07.

Ismertető: Adott egy srác, Yoon Soo aki legjobb barátja halála miatt bűntudatot érez, s valamelyest bele is betegszik. Épp ezért költöznek egy távoli csendes kis falucskába, hogy fiúk új életet kezdjen az új iskolában. A történet másik főszereplője Hae Won, aki körül szörnyű pletykák keringenek, ezért mindenki kirekeszti őt. Aznap, amikor Yoon Soo megérkezik, meglátja a korcsolyázó Hae Won-t, aki azonnal felkelti az érdeklődését. Szépen lassan egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz, csakhogy olyan helyzetbe csöppenek, amiből sehogy sem tudnak kikecmeregni. 

Vélemény: Már az első 7 perctől totál A lány és a farkas beütése volt ennek a filmnek. Persze az alapsztori totál más, sőt, a karakterek is ég és föld. Mégis maga a táj, a hó, a soundtrackek és ez az elvont tárgy teljesen olyan hatást keltett, mint a fent említett filmben. S ez nagyon tetszett. A sztori kicsit furcsa volt, maradtak tisztázatlan dolgok, meg olyanok is voltak, amit nem egészen értettem. Bár tipikusan olyan film, amit legalább 2x kell megnézni, hogy mindent megérts. Én csak 1x néztem meg, nekem elég volt. Ennek ellenére nem feltétlen egy rossz filmről van szó.
Egy hagymához hasonlított az egész, ami rétegekben épül egymásra, s a legvégére jutunk el a közepére. Szeretem az ilyen filmeket, amikor már csak azért is végig nézed, hogy meg tud ki a gyilkos, vagy éppen a farkas, jelen esetben pedig az a bizonyos perverz, aki olyan szörnyűségeket művelt szegény lánnyal. Nem a romantikán volt a hangsúly, sőt, úgy éreztem, hogy a 2 főszereplő nem sok időt töltött együtt, így ez a hatalmas és mély szerelem közöttük kicsit gyors volt. A film vége bár nem lett happy end, de már az elején felkészítettek minket a szörnyű befejezésre. 

Szereplők: Lássuk csak történetünk főhőseit külön külön.
Kim Yoon Hye - Hae Won: Zárkózott volt, csendes. Nagyon sajnáltam őt, mert tényleg a legrosszabb dolgokat kellett átélnie. S akkor megjelent egy kedves srác, aki tényleg törődik vele, és reményt ad neki. De ez mind elveszett. Rettenetes. Nem sokat beszélt, bár így belegondolva a 2 főszereplő alig mondott valamit az egész film alatt. Inkább csak sodródtak az árral. Elvont volt az egész. Mint színésznő találkoztam már vele a Heartstrings-ben, de itt ezerszer jobban tetszett az alakítása. Remekül illett hozzá ez a karakter. Kim Shi Hoo - Yoon Soo: Őt is nagyon sajnáltam, mert a hatalmas bűntudatból amit érzett ránk is ragadt valamennyi. S bár annyira nem ismertük meg egyik szereplőt sem, mégis nagyon megkedveltem, hogy így védelmezte a lányt. Remélem a jövőben még látok tőle filmeket.

Történet: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése